Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din yndlingskake

#1

Hempa sa for siden:

Her vil jeg gjerne ha oppskriften på din yndlingskake, gjerne med en liten beskrivelse på hva det er som gjør den så bra. Er det fordi den er kjapp og enkel å lage, imponerer den alle, eller er den bare rett og slett en sanselig nytelse?


#2

Hønni sa for siden:

Fant denne eplekakeoppskriften på nettet. Den er god, lett å lage og passer til alle anledninger!:

                 150g smør

150g sukker
150g hvetemel
3 egg
2ts bakepulver
2ts vaniljesuker
2dl melk
3-4 epler
sukker og kanel

Rør smør og sukker hvitt og porøst. Ta i eggene, ett av gangen. Rør godt mellom hver gang. Sikt i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker vekselvis med melken. Ha røren i en godt smurt rundform. Del eplene i båter og rull dem i sukker- og kanelblanding og ha dem i røren.
Steketemp. 175 grader
Steketid 35-40 min


#3

maribo sa for siden:

Har ei nydelig, saftig og "soppen" gulrotkake. Sitteligger med brista ribbein nå, men skal prøve å finne den etterpå....


#4

Ole Brumm sa for siden:

Denne er utrolig enkel å lage, saftig og svært god, og passer for både store og små.

Jeg bruker foresten o`boy, og blander deigen for hånd ikke i mikser.


#5

Erica sa for siden:

Verdens beste brownies

Denne får jeg umåtelig mye skryt for, flere har kommentert at den er jo i standarden til Pascal...:stolt:.

Dette trenger du:

1 langpanne ca 25x35 eller 30 x 40 cm

250 g kokesjokolade
250 g meierismør
5 dl sukker
5 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 dl pecan-nøtter, valnøtter eller peanøtter(usalte)

SJOKOLADEGLASUR:
250 g kokesjokolade
2,5 dl fløte

KARAMELLTOPPING:
0,5 dl sukker
0,25 dl fløte
1 ss meierismør

Fremgangsmåte:
Kle en langpanne med bakepapir og sett ovnen på 165 grader.
Finhakk sjokoladen og smelt smøret. Rør sjokoladen sammen med det smeltede smøret.Visp sammen egg og sukker, tilsett sjokoladeblandingen og rør godt.
Rør inn hvetemel blandet med bakepulver. Bland tilslutt inn nøttene (lett hakket), og hell røren over i langpannen. Stek i 30 min. med stor panne eller 40 min med liten panne.

GLASUR:
Finhakk sjokoladen til glasuren, og ha det i en bolle. Kok opp fløten, og hell den over sjokoladen, mens du hele tiden rører fra midten. Hell glasuren over kaken. (kan gjerne avkjøle glasuren litt så den er litt mindre rennende). Sett kaken kaldt.
Smelt sukkeret til karamell i en liten kasserolle. Kok ut karamellen med varm fløte. Rør inn smøret. Lag tilfeldig mønster over browniesen med karamellsausen.

Avkjøl kaken, del den i små firkanter og server!

Tips:Smak gjerne karamellsausen til med cognac. Bruk sjokolade med den % kakao du liker best. Mørkere sjokolade gir kraftigere brownies.


#6

Røverdatter sa for siden:

Her er min favoritt akkurat nå. Den er favoritt fordi den tar ca. 15 min å lage, og den kan lages hur lenge som helst i forveien fordi den skal fryses.

Osteiskake:

3 eggeplommer
2 dl sukker
1 boks philadelphia naturell
1 boks kremfløte
1 ts vaniljesukker
3 knuste havrekjeks

Pisk sammen sukker, eggeplommer og philadelphia. Jeg pisker sukker og egg litt før jeg har i osten.

Fløte og vaniljesukker piskes til krem.

Alt piskes til slutt sammen og helles over i passende form. Jeg bruker en liten paiform. Dryss over knust kjeks og sett i fryseren. Veldig god å servere med varme bær, men det gidder jeg sjelden. :lat:


#7

Filifjonka sa for siden:

Dette er en skikkelig festkake hos oss:

Bunner:
300 g (5 dl) mandler
300 g (5 dl) melis
8 eggehviter

Eggekrem:
4 eggeplommer
90 g (1 dl) sukker
1/2 dl kremfløte
100 g smør

Sjokoladefromasj:
1 1/2 pl Freia Dronningsjokolade
1/4 dl sterk kaffe
2 eggeplommer
1 dl kremfløte
2 eggehviter
60 g (1 dl) melis
2 kiwi (gjerne mer syns jeg)

Pynt:
1/2 dronningsjokolade, høvlet
2 kiwi (gjerne mer..)
2 dl kremfløte
........................................

150 grader midt i ovnen ca 20 min.

Bunner:
Eggehvite og melis piskes til tykk marengs, tilsett malte mandler, bland lett sammen.
Del røren i 3, fordel den i 3 like store former (det har ihvertfall ikke jeg, så jeg tar 3 ark bakepapir og tegner opp rundinger på ca. 22 cm, fordeler røren på disse) og steker dem lys gylne.

Eggekrem:
Eggeplommer, sukker og fløte blandes og tyknes i en kjele i vannbad under stadig omrøring, avkjøles.
Tilsett mykt smør litt etter litt, sett kremen kaldt.

Sjokoladefromasj:
Sjokoladen brekkes i biter og smeltes i kaffe ved svak varme, avkjøles noe og piskes så til krem. Tilsett eggeplommene under pisking. Eggehviter og melis piskes til tykk marengs og tilsettes sammen med pisket fløte. Bland fromasjen forsiktig.

Montering av kaken:
Legg den ene bunnen på et fat og fordel eggekremen på. Legg på en bunn til og fyll med ca 2/3 av fromasjen + kiwi i skiver. Legg på bunn nr. 3 og pynt med resten av fromasjen, krem, høvlet sjokolade og kiwi (Pleier å ta først fromasj, så høvlet sjokolade i midten og en sirkel av kiwi rundt med kremdotter oppå der igjen - men det går jo an å gjøre på flere måter).

Tar sin tid å lage denne kaken, men det er verd det. Jeg syns det er godt med mer kiwi enn det står i oppskriften, for å få litt friskhet til alt det søte. Egentlig er det gelatin i sjokoladefromasjen, men jeg har kuttet det ut og syns det blir bedre uten. Fromasjen blir fin og stiv uansett. (Hvis noen ønsker gelatin så var det 3 plater).


#8

Corona sa for siden:

Den berømte Oreokaka.. :nam:

Ellers har jeg oppskrift på en lett sjokoladekake, bunnen minner mye om sukkerbrød med kakao i. Det som gjør kaken så sinnsykt god, er glasuren.. 200 g melkesjokolde og smør.... ;) (finne oppskrift etterpå)


#9

Buffe sa for siden:

Her er min yndlingskake for tiden. Sitter og mauler nå :D Baker den på kvelden etter at ungene har lagt seg og spiser den opp helt selv på et par dager :flau:

En slags konfektkake med sjokolademousse:

Bunn:
300 gram kransekakemasse
3 egg
1 appelsin

Mousse:
200 gram Dronning kokesjokolade
3 ss melis
1 1/2 ss sterk kaffe
3 eggeplommer
2 1/2 dl kremfløte

Riv marsipanmassen på grovt rivjern og bland den med eggene. Riv skallet av appelsinen på fint rivjern og bland.

Stekes på nederste rille i 30-40 min på 175 grader. 23-24 cm rund form.

Mens kaken stekes kan du lage fyllet:
Smelt sjokoladen i vannbad. Bland sammen melis, kaffe og eggeplommer. Bland dette sammen. Pisk krem av fløten og ha sjokoladeblandingen i. Rør forsiktig sammen.
Fyllet stivner når det står i kjøleskapet et par timer. Akkurat passe tid for kaka å steke og bli kald :D

Nam nam!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.