Her vil jeg gjerne ha oppskriften på din yndlingskake, gjerne med en liten beskrivelse på hva det er som gjør den så bra. Er det fordi den er kjapp og enkel å lage, imponerer den alle, eller er den bare rett og slett en sanselig nytelse?
Rør smør og sukker hvitt og porøst. Ta i eggene, ett av gangen. Rør godt mellom hver gang. Sikt i hvetemel, bakepulver og vaniljesukker vekselvis med melken. Ha røren i en godt smurt rundform. Del eplene i båter og rull dem i sukker- og kanelblanding og ha dem i røren.
Steketemp. 175 grader
Steketid 35-40 min
Denne får jeg umåtelig mye skryt for, flere har kommentert at den er jo i standarden til Pascal...:stolt:.
Dette trenger du:
1 langpanne ca 25x35 eller 30 x 40 cm
250 g kokesjokolade
250 g meierismør
5 dl sukker
5 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 dl pecan-nøtter, valnøtter eller peanøtter(usalte)
SJOKOLADEGLASUR:
250 g kokesjokolade
2,5 dl fløte
KARAMELLTOPPING:
0,5 dl sukker
0,25 dl fløte
1 ss meierismør
Fremgangsmåte:
Kle en langpanne med bakepapir og sett ovnen på 165 grader.
Finhakk sjokoladen og smelt smøret. Rør sjokoladen sammen med det smeltede smøret.Visp sammen egg og sukker, tilsett sjokoladeblandingen og rør godt.
Rør inn hvetemel blandet med bakepulver. Bland tilslutt inn nøttene (lett hakket), og hell røren over i langpannen. Stek i 30 min. med stor panne eller 40 min med liten panne.
GLASUR:
Finhakk sjokoladen til glasuren, og ha det i en bolle. Kok opp fløten, og hell den over sjokoladen, mens du hele tiden rører fra midten. Hell glasuren over kaken. (kan gjerne avkjøle glasuren litt så den er litt mindre rennende). Sett kaken kaldt.
Smelt sukkeret til karamell i en liten kasserolle. Kok ut karamellen med varm fløte. Rør inn smøret. Lag tilfeldig mønster over browniesen med karamellsausen.
Avkjøl kaken, del den i små firkanter og server!
Tips:Smak gjerne karamellsausen til med cognac. Bruk sjokolade med den % kakao du liker best. Mørkere sjokolade gir kraftigere brownies.
Her er min favoritt akkurat nå. Den er favoritt fordi den tar ca. 15 min å lage, og den kan lages hur lenge som helst i forveien fordi den skal fryses.
Pisk sammen sukker, eggeplommer og philadelphia. Jeg pisker sukker og egg litt før jeg har i osten.
Fløte og vaniljesukker piskes til krem.
Alt piskes til slutt sammen og helles over i passende form. Jeg bruker en liten paiform. Dryss over knust kjeks og sett i fryseren. Veldig god å servere med varme bær, men det gidder jeg sjelden. :lat:
Bunner:
Eggehvite og melis piskes til tykk marengs, tilsett malte mandler, bland lett sammen.
Del røren i 3, fordel den i 3 like store former (det har ihvertfall ikke jeg, så jeg tar 3 ark bakepapir og tegner opp rundinger på ca. 22 cm, fordeler røren på disse) og steker dem lys gylne.
Eggekrem:
Eggeplommer, sukker og fløte blandes og tyknes i en kjele i vannbad under stadig omrøring, avkjøles.
Tilsett mykt smør litt etter litt, sett kremen kaldt.
Sjokoladefromasj:
Sjokoladen brekkes i biter og smeltes i kaffe ved svak varme, avkjøles noe og piskes så til krem. Tilsett eggeplommene under pisking. Eggehviter og melis piskes til tykk marengs og tilsettes sammen med pisket fløte. Bland fromasjen forsiktig.
Montering av kaken:
Legg den ene bunnen på et fat og fordel eggekremen på. Legg på en bunn til og fyll med ca 2/3 av fromasjen + kiwi i skiver. Legg på bunn nr. 3 og pynt med resten av fromasjen, krem, høvlet sjokolade og kiwi (Pleier å ta først fromasj, så høvlet sjokolade i midten og en sirkel av kiwi rundt med kremdotter oppå der igjen - men det går jo an å gjøre på flere måter).
Tar sin tid å lage denne kaken, men det er verd det. Jeg syns det er godt med mer kiwi enn det står i oppskriften, for å få litt friskhet til alt det søte. Egentlig er det gelatin i sjokoladefromasjen, men jeg har kuttet det ut og syns det blir bedre uten. Fromasjen blir fin og stiv uansett. (Hvis noen ønsker gelatin så var det 3 plater).
Ellers har jeg oppskrift på en lett sjokoladekake, bunnen minner mye om sukkerbrød med kakao i. Det som gjør kaken så sinnsykt god, er glasuren.. 200 g melkesjokolde og smør.... ;) (finne oppskrift etterpå)
Her er min yndlingskake for tiden. Sitter og mauler nå :D Baker den på kvelden etter at ungene har lagt seg og spiser den opp helt selv på et par dager :flau:
En slags konfektkake med sjokolademousse:
Bunn:
300 gram kransekakemasse
3 egg
1 appelsin
Mousse:
200 gram Dronning kokesjokolade
3 ss melis
1 1/2 ss sterk kaffe
3 eggeplommer
2 1/2 dl kremfløte
Riv marsipanmassen på grovt rivjern og bland den med eggene. Riv skallet av appelsinen på fint rivjern og bland.
Stekes på nederste rille i 30-40 min på 175 grader. 23-24 cm rund form.
Mens kaken stekes kan du lage fyllet:
Smelt sjokoladen i vannbad. Bland sammen melis, kaffe og eggeplommer. Bland dette sammen. Pisk krem av fløten og ha sjokoladeblandingen i. Rør forsiktig sammen.
Fyllet stivner når det står i kjøleskapet et par timer. Akkurat passe tid for kaka å steke og bli kald :D
Nam nam!!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.