Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din oppskrift på guacamole

#1

Jakobine sa for siden:

I min jakt på den perfekte hjemmelagede guacemolen vil jeg gjerne høre hvordan dere lager den?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Åh, det er såå godt. Jeg synes spisskummen og løk er et must i guacamole. Jeg moser 2-3 avokadoer, blander inn en knivsodd spisskummen (eller litt tacokrydder, det smaker i grunnen omtrent det samme), ca. en ss finhakket løk, 1 knust hvitløksbåt, bittelitt salt og pepper, evt. bittelitt chili, litt sitronsaft og et par ss rømme. Moser alt godt sammen. Jeg pleier å vaske en av steinene og legge den oppi guacamolen med folie over til den skal serveres, da holder den bedre på fargen.


#3

Gremli Skremli sa for siden:

Jeg lager det slik jeg har lært det av min meksikanske eks. Han opererer ikke med mengdeenheter, man bare tar "passe mye" av alt. :knegg:. Tomat, løk, avokado, fersk koriander, chilli om ønskelig og lime. Meksikanere bruker verken rømme eller majones i guacamole. Også må man være forsiktig med å blande sterke smaker.


#4

Gremli Skremli sa for siden:

Guacamole skal strengt tatt ikke være flytende eller grøtete i konsistensen. Ideelt sett skal avokadoen kuttes i biter, ikke moses, og ligge på topp.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Det varierer vel litt? Min mor hadde en mexicansk kokebok (som ble kjøpt i Mexico av noen venner, ganske gammel og tradisjonsrik men jeg husker verken navnet eller hvor den er blitt av for svarte) og der ble i hvert fall guacamolen helt moset (men med litt klumper i da, jeg liker den også best sånn). Men rømme eller majones var det ikke i nei. Jeg liker litt rømme i den, men ikke ti ville hester ville fått meg til å ha majones i.


#6

Gremli Skremli sa for siden:

Ja, det skal nå i hvert fall være klumper. :nemlig: Det er også mulig jeg blander sammen med meksikansk rekecocktail. :undrer: Der skal i hvert fall avokadoen ligge pent på toppen.


#7

Milfrid sa for siden:

Skal være klumper i den, ja. :nemlig: Jeg har avokado, tomat, løk, koriander, chilli, og appelsin. Blir skikkelig nam!


#8

daffy sa for siden:

Guakemole grovmoses med gaffel, skal være litt klumpete, ja. Jeg blander inn finhakket løk, litt hvitløk, rømme, grovhakket tomat og litt skivset lime/ sitron. Smaker til med kvernet pepper og maldonsalt.


#9

Hondacrv sa for siden:

Min er veldig enkel, og veldig god. Aner ikke hovr jeg har den oppskrifta fra. Grovhakker to avocadoer, har i hvitløks(pulver) salt, sitronpepper, litt sitrondråper.


#10

Bomull sa for siden:

Jeg hakker/moser (alt ettersom) avocado, tilsetter finhakket tomat, hvitløk, salt, pepper, sitron og Tabasco. Blander gjerne i 1-2 spiseskjeer rømme også. Den blir knallgod!


#11

Senna sa for siden:

Jeg jukser litt jeg da, moser avocado, tar i litt salsa fra glass, litt rømme, salt, pepper og sitron.


#12

Erica sa for siden:

Jeg bruker 3 avocadoer, 1/3 boks rømme, et par teskjeer med salsa, 1/2 finhakket tomat, 1/2 finhakket løk, masse hvitløk, og salt og pepper.


#13

Jakobine sa for siden:

Takk for svarene!

Jeg skal eksperimentere litt med forskjellige fremgangsmåter. Min egen mangler et eller annet ifølge min egen smak, men jeg vet ikke helt hva.


#14

safran sa for siden:

Til to avocadoer tar jeg en liten rødløk, et par fedd hvitløk, noen skvæsjer lime, et par ss kesam, litt salt, pepper og sukker. Og masse hakket koriander. :nam:


#15

Salt sa for siden:

Den ordentlige varianten lager jeg som de fleste andre her. Den kjappe hverdagsvarianten er bare 2 moste avocadoer (litt klumpete, ja), 2 store fedd hvitløk, 1,5 ts sambal oelek, litt sitronsaft, salt og pepper.


#16

Bayone sa for siden:

Avokado most med gaffel, løk, hvitløk, litt sitronsaft, salt pepper, chilipulver og litt rømme.

Ett annet spørsmål, hvordan oppbevarer dere guacamole? Må alt spises opp med en gang, eller er det en måte den holder seg på?


#17

Hyacinth sa for siden:

Tja, det er jo ikke så ulikt de mange andre gjør.

Jeg tar det jeg har for hånden av det som nevnes over her. Jeg moser med gaffel. Iset, hvorfor vasker du steinen?


#18

Hyacinth sa for siden:

Den oppbevares ikke, det rekker den aldri. :knegg:


#19

Bayone sa for siden:

Lurte bare på om jeg kunne lage litt store posjoner for å ha stående ;)


#20

Jakobine sa for siden:

Det lurer jeg også på, Karina. Jeg vet steinen kan hives oppi for at den skal holde seg noen timer, men er usikker på hvor lenge det gjelder.


#21

Gremli Skremli sa for siden:

Jeg har oppbevart guacamole i opp til to dager de få gangene det er noe igjen. ;) Da ligger det en avokadostein oppi, dessuten hjelper lime/sitronsaft på holdbarheten. Den blir ikke brun, men smaken taper seg jo litt.


#22

Jakobine sa for siden:

Ok. Egentlig er det jo så enkelt at det sikkert er like greit å lage ny, men greit å vite.


#23

Dixie Diner sa for siden:

Du vet jo hvordan jeg er når det gjelder vasking. :knegg: Men jeg synes uansett det er litt bedre å legge oppi en ren stein enn en med fullt av klumper på. Den får jo avokadomos på seg uansett, men da er det ikke sånne avokadoklumper på den. Nei, jeg bare MÅ vaske den.


#24

Nelly sa for siden:

Jeg lager den litt forskjellig men oftes slik: 2 avokado, 1 hvitløksfedd, 1 vårløk, 1/2 rød chili, sitronsaft (litt), spisskummin, koriander (fersk eller krydder), salt, pepper. Av og til tar jeg tomat oppi også. Bruker stavmikser. Smaker på den og tilsetter eventuelt rømme i. Har i steinen. Om jeg skal oppevare den en dag (blir aldri eldre jeg synes det er godt på rugbrød ;) ) Har jeg den i en tett boks.


#25

Pappalille sa for siden:

Jeg bruker avokado, løk, salt, hvit pepper, jalapeños, lime og koriander. Av og til har jeg i tomater, men aldri, aldri hvitløk.

Men er det noen som lager guacamole uten koriander altså?


#26

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg blåser en uendelig lang marsj i hvordan en eller annen mexicaner påstår at en "ordentlig" guacamole skal være, og lager den slik jeg liker den, med avocado, hvitløk, rømme og urtesalt, evnt bittelitt chilipulver. Jeg blir deppa hvis jeg får servert guacamole med biter av tomat i. samma hvor autentisk det er, det smaker høgg!


#27

Robyn sa for siden:

Jeg lager guacamolen sånn jeg liker den, og jeg liker den fryktelig enkel.

Avocado, lettrømme, salt og pepper. Bruker stavmikser for jeg liker den helt most.

Når jeg bruker guacamole har jeg stort sett salsa ved siden av og tacokrydret kjøtt av en eller annen variant, og da syns jeg det er best når guacamolen er litt mer enkel og nøytral i smaken.


#28

Magica sa for siden:

Guacamole kan fryses!


#29

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg har aldri hatt det i. Jeg har nemlig aldri likt koriander, ikke før nå. Nå synes jeg det er godt til sitt bruk men unngår det i guacamole. Hvitløk derimot, MÅ jeg ha i. Og sort pepper, hvit pepper smaker hoppetau.


#30

Mrs. Longbottom sa for siden:

:jupp:Jeg lager absolutt alt jeg spiser uten koriander, ettersom det jo smaker gammelt oppvaskvann


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.