Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spiser du kinakål? I annet enn salat?

#1

Left sa for siden:

Og da tenker jeg ikke på som salat egentlig, for personlig synes jeg ikke det er det minste godt, men i andre retter?

Temmelig undervurdert grønnsak for lavkarbere i hvertfall - den har bare 1,8g karb. pr. 100g.
I tillegg er den nyyydelig å woke, smørdampe, i stuinger etc.

Hva bruker du kinakål til?


#2

Marit K sa for siden:

Kinakål. :skremt:


#3

Bille sa for siden:

Spiser ikke kinakål whatsoever.


#4

Stellebord sa for siden:

Spiser den aldri som salat, men har (etter å ha fått i økopakkelevering) woket den med stort hell.


#5

Honda sa for siden:

Spiser den som salat på jobb. (er kinakål vi bruker som tilbehør der, for den holder seg best i oppskjært form)


#6

Dixie Diner sa for siden:

Nei jeg spiser i grunnen aldri kinakål, synes det er noe ræl. Men kanskje jeg skulle prøvd å smørdampe den til middag? :hmm:


#7

Left sa for siden:

Amen.


#8

Bille sa for siden:

I wok er den kanskje ikke så verst nei, det er sant. I Kina bruker de vel buk choy (eller noe sånt?) i wok, tror den er beslektet med vår kinakål. Men buk choy er grønnere og saftigere.


#9

Tangina sa for siden:

Jeg woker kinakål - det smaker slett ikke verst.


#10

Pepper Lemon sa for siden:

Hva skjer med den i woken? Jeg ser liksom for meg at den blir bløt og smakløs, men det høres jo ikke sånn ut på det dere skriver her. :interessert:


#11

Inagh sa for siden:

Jeg syns kinakål er godt, men spiser det kun når jeg får det servert i salat om jeg er ute og spiser på cafe eller noe slikt.


#12

Tallulah sa for siden:

Jeg bruker den hvertfall ikke i salat. Det er ikke en grønnsak som ofte er med hjem, men det hender vi woker med den, og det hender jeg lager chilikål og sauerkraut med kinakål.

Pak choi. Det er veldig godt, jeg skal dyrke det selv i år.


#13

Tjorven sa for siden:

Nå kommer sikkert nykålen snart, men kanskje jeg skulle forsøke smørdampet kinakål med skinke til middagen en dag. Nykål med skinke var en høydare i barndommen (som dere skjønner var vi ikke så bortskjemte i kulinariske opplevelser hjemme hos oss).


#14

Bille sa for siden:

Det er visst det samme. :googlet: Og ja, det er veldig godt - må jo være mye bedre enn kinakål? Har ikke prøvd sistnevnte selv i wok.


#15

Tallulah sa for siden:

Ja, det blir vel på et vis "lydskrift" når man skal ta et ord fra kinesisk til vesten, så da blir det nok litt forskjellig her og der. Det er veldig godt, og smaker ikke så sterkt. Nærmere salat enn kål.


#16

Harriet Vane sa for siden:

Spiser ikke kinakål i salat, men kan woke den, dersom den kommer i grønnsakskasse.


#17

Pingis sa for siden:

Spiser kinakål i salat hver sommer, siden svigermor ikke har oppdaget andre sorter. Kinakål og eple, mmmm ...

Jeg bruker aldri kinakål hjemme.


#18

Harriet Vane sa for siden:

Jeg lager forresten en ørret/laksesalat med Pak Choi, hvor man sikkert gjerne kan erstatte den med kinakål.

Den salaten er omtrent slik:
1 pk mungbønne- eller rispasta (tynne englehår)
6-800 g laks eller ørret
koriander
vårløk
pak choi
paprika
1-2 gulrot i tynne tynne strimler
galangal eller ingefær
thai-basilikum
thaimynte
sweet chili saus
soyasaus

Jeg steker ørreten i ovnen med revet ingefær og soyasaus, ca 20 minutter på 175 C skulle vel være passe. Glassnudlene legges i kokende saltet vann og så tar jeg kjelen av platen og venter et minutt, skyller i kaldt vann og har på et fat. Jeg klipper nudlene så de blir litt kortere.

Pak choien skjæres i skiver og wokes lynkjapt sammen med paprikastrimler og gulrot. Urtene hakkes og ørreten flakes opp. Alt danderes på fatet og over ringles sweet chili og soyasaus.


#19

Bille sa for siden:

Det hørtes himmelsk ut, Mim. :nam:


#20

Puslingen sa for siden:

Hm.. Kanskje eg skal prøva meg på kinakål ein dag. Fleire oppskrifter tas mot med takk. :D


#21

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg syns kinakål er helt ok i salat, men ikke som eneste salat, da. Jeg bruker vanlig kål i salat og. Dessuten er det fint å fyll et blad kinakål med sandwichfyll (kylling, rømme, løk osv) når man har lyst på baguette og ikke skal spise brød.


#22

Pasta sa for siden:

Jeg syns den er god varm, som i wok eller enkelte gryter.


#23

Veronal sa for siden:

Jeg bruker kinakål i coleslaw.

[stryk]Dessuten har vi en familietradisjon som har overlevd helt siden 80-tallet ved å servere lasagne med en enkel salat som utelukkende består av kinakål, paprika og hermetisk ananas. Knaser bra sammen med lasagnen. :nemlig:[/stryk] Blandet sammen kinakål og hodekål et lite sekund der.


#24

Bille sa for siden:

Er det bedre enn kål synes du?


#25

Veronal sa for siden:

Forresten, nå blander jeg. Familietradisjonen tilsier hodekål til lasagne. Til coleslaw foretrekker jeg kinakål. Mer porøs.


#26

Bille sa for siden:

Interessant. Skal prøves.


#27

Maiden sa for siden:

Spiser ikke kinakål, men kansje jeg skal prøve å woke den en gang.


#28

gnuri sa for siden:

Jeg har oppskrift på en god kyllingrett med kinakål. Det har jeg ikke tenkt på- den bør vel passe perfekt til lavkarbokosthold....:nikker:


#29

Minty sa for siden:

Jeg bruker kinakål i vårruller av og til.


#30

Malama sa for siden:

Jeg spiser det tidvis i salat, helst blandet med andre salattyper da. Har prøvd å varme det, men falt ikke helt for det...


#31

gnuri sa for siden:

Ja selvsagt- i vårruller må det jo være kinakål :nikker:


#32

Turte sa for siden:

Velkommen til min konfirmasjon. ;)


#33

Harriet Vane sa for siden:

I min konfirmasjon var det reker, gulrøtter og erter i hvit saus servert i terteskjell. Oooo, åttitall!

#34

Zulu sa for siden:

Kinakål er fast innslag i Bami Goreng, f.eks.


#35

Robyn sa for siden:

Har ikke spist kinakål på mange herrens år tror jeg, men har hørt mange si den er god når den wokes så det har jeg tenkt å prøve. :nikker:


#36

Matilda sa for siden:

Nei, det spiser jeg ikke. Og særlig ikke i salat. :grøsser: Kinakål er helt ødelagt for meg etter å ha spist gatekjøkken- og kantinesalater, så jeg har liksom ikke brydd meg med å finne ut om det er godt om den brukes annerledes. Svigermor lager av og til salat med kinakål - da spiser jeg ikke. Ikke for å være høflig en gang. :sær:


#37

Millen sa for siden:

Kinakål?? Trodde ikke det fantes lenger.


#38

Blomst sa for siden:

Åh det husker jeg mamma laget før, hun har servert det til min samboer en gang så det er til og med blitt spist på 90 tallet, senest 98.


#39

Tallulah sa for siden:

Det er faktisk en femti-sekstitallsklassiker. Vi spiser det hver eneste andre juledag.


#40

Salt sa for siden:

Synes det er godt, jeg.. :sparke: Kan faktisk knaske bare kinakål. :flau:


#41

Interference sa for siden:

Jeg woker den, eller river den over supper.
Det er veldig godt å toppe spinatsuppe med litt revet kinakål og parmesan. :nam:


#42

Mirasol sa for siden:

Woket, smørdampet og fløtestuet er godt! Takk for påminnelsen forresten!


#43

Vickan sa for siden:

Jeg har brukt det til kålruletter. Fungerer utmerket!


#44

Heiko sa for siden:

Jepp, til wok og i nudelsupper.


#45

hera sa for siden:

Jeg spiser ikke kinakål i salat (uæk), men smørdampet kinakål er ålreit som tilbehør.


#46

Pøblis sa for siden:

Jeg spiser smørdampet kinakål. Dessuten er det ganske godt i vårruller.


#47

Pelle sa for siden:

Har en rett med kylling og en haug andre grønnsaker som stekes sammen med en slags soyasaus, oppi der er kinakål en av ingrediensene.


#48

Nextlife sa for siden:

Kinakål er ikke brukende som salatgrønnska etter mitt syn, men funker fett når den er varmebehandlet. Jeg har forrsten hørt om et merkelig fenomen i Tromsø, der de serverer en pizza med topping av kinakål og en slags sennepsdressing :humre:


#49

Mandino sa for siden:

Vi bruker kinakål i vårruller, noen wok-retter og i sursterk soppsuppe.


#50

Hyacinth sa for siden:

Ja. Og kinakål er kål. Ikke salat. Derfor skal man behandle den som kål.

Jeg har en oppskrift på en thailandsk kyllingrett med kinakål. Den er nydelig.


#51

Hyacinth sa for siden:

Moren min bruker av og til kinakål i fårikål. Mildere på smak enn vanlig kålhode.


#52

mammamia sa for siden:

jeg synes kinakål smaker godt. Bruker den i vårruller, til kålrualder, og i wok. Og av og til sammen med gulrøtter i råkosten.


#53

Zulu sa for siden:

Ikke i Tromsø, men i min barndoms lokale pizzasjappe i Oslo, serveres Tacopizza toppet med strimlet kinakål og rømme. :cool:

#54

-ea- sa for siden:

Takopizza fra Yonas. En klassiker.



#56

siljemoren sa for siden:

Vi spiser ikke kinakål i det hele tatt.


#57

Lyppa sa for siden:

Jeg liker den ennå like godt jeg. Ser aldri på noe annet på menyen:).


#58

Left sa for siden:

Har du oppskrift?


#59

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg serverte japanskinspirert rekesalt i bursdagen min i går, med mengder av kinakål som salatgrønnsak, sammen med bønnespirer, bambusskudd, sukkererter og mungbønnenudler, og med kruttsterk wasabidressing og cashewnøtter til. det smaker nydelig, og jeg syns alle andre salater gir en merkelig smak i den salaten.
Det betyr derimot ikke at jeg har veldig lyst på rekekcocktail med thousand island og kinakål


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.