Og da tenker jeg ikke på som salat egentlig, for personlig synes jeg ikke det er det minste godt, men i andre retter?
Temmelig undervurdert grønnsak for lavkarbere i hvertfall - den har bare 1,8g karb. pr. 100g.
I tillegg er den nyyydelig å woke, smørdampe, i stuinger etc.
I wok er den kanskje ikke så verst nei, det er sant. I Kina bruker de vel buk choy (eller noe sånt?) i wok, tror den er beslektet med vår kinakål. Men buk choy er grønnere og saftigere.
Jeg bruker den hvertfall ikke i salat. Det er ikke en grønnsak som ofte er med hjem, men det hender vi woker med den, og det hender jeg lager chilikål og sauerkraut med kinakål.
Pak choi. Det er veldig godt, jeg skal dyrke det selv i år.
Nå kommer sikkert nykålen snart, men kanskje jeg skulle forsøke smørdampet kinakål med skinke til middagen en dag. Nykål med skinke var en høydare i barndommen (som dere skjønner var vi ikke så bortskjemte i kulinariske opplevelser hjemme hos oss).
Ja, det blir vel på et vis "lydskrift" når man skal ta et ord fra kinesisk til vesten, så da blir det nok litt forskjellig her og der. Det er veldig godt, og smaker ikke så sterkt. Nærmere salat enn kål.
Jeg lager forresten en ørret/laksesalat med Pak Choi, hvor man sikkert gjerne kan erstatte den med kinakål.
Den salaten er omtrent slik:
1 pk mungbønne- eller rispasta (tynne englehår)
6-800 g laks eller ørret
koriander
vårløk
pak choi
paprika
1-2 gulrot i tynne tynne strimler
galangal eller ingefær
thai-basilikum
thaimynte
sweet chili saus
soyasaus
Jeg steker ørreten i ovnen med revet ingefær og soyasaus, ca 20 minutter på 175 C skulle vel være passe. Glassnudlene legges i kokende saltet vann og så tar jeg kjelen av platen og venter et minutt, skyller i kaldt vann og har på et fat. Jeg klipper nudlene så de blir litt kortere.
Pak choien skjæres i skiver og wokes lynkjapt sammen med paprikastrimler og gulrot. Urtene hakkes og ørreten flakes opp. Alt danderes på fatet og over ringles sweet chili og soyasaus.
Jeg syns kinakål er helt ok i salat, men ikke som eneste salat, da. Jeg bruker vanlig kål i salat og. Dessuten er det fint å fyll et blad kinakål med sandwichfyll (kylling, rømme, løk osv) når man har lyst på baguette og ikke skal spise brød.
[stryk]Dessuten har vi en familietradisjon som har overlevd helt siden 80-tallet ved å servere lasagne med en enkel salat som utelukkende består av kinakål, paprika og hermetisk ananas. Knaser bra sammen med lasagnen. :nemlig:[/stryk] Blandet sammen kinakål og hodekål et lite sekund der.
Nei, det spiser jeg ikke. Og særlig ikke i salat. :grøsser: Kinakål er helt ødelagt for meg etter å ha spist gatekjøkken- og kantinesalater, så jeg har liksom ikke brydd meg med å finne ut om det er godt om den brukes annerledes. Svigermor lager av og til salat med kinakål - da spiser jeg ikke. Ikke for å være høflig en gang. :sær:
Kinakål er ikke brukende som salatgrønnska etter mitt syn, men funker fett når den er varmebehandlet. Jeg har forrsten hørt om et merkelig fenomen i Tromsø, der de serverer en pizza med topping av kinakål og en slags sennepsdressing :humre:
Jeg serverte japanskinspirert rekesalt i bursdagen min i går, med mengder av kinakål som salatgrønnsak, sammen med bønnespirer, bambusskudd, sukkererter og mungbønnenudler, og med kruttsterk wasabidressing og cashewnøtter til. det smaker nydelig, og jeg syns alle andre salater gir en merkelig smak i den salaten.
Det betyr derimot ikke at jeg har veldig lyst på rekekcocktail med thousand island og kinakål
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.