Pope sa
for 18år siden:
Vi har noen kveitefilet nede i fryseren som mannen kjøpte av fiskebilen for flere mnd'er siden og nå tenkte jeg kanskje at vi skulle ha det til middag idag eller en annen dag denne uken. Men jeg trenger noen oppskrifter på saus og annet tilbehør.
Er det noen som har noen oppskrifter?
Og hva er smaksforskjellen mellom kveite, steinbit og laks?
Martis sa
for 18år siden:
Av de du nevner er Kveite best :D Den e rmild og rund i smaken.
Stekt Kveitefilet
Ha fisken i mel, krydre med salt og pepper og stek i olje. Viktig å ikke steke den for lenge, for da kan den bli tørr.
Tilbehør kokte poteter, kokte grønnsaker og evt rømme/smeltet smør/ hollandaisesaus.
Hvis du vil koke den (beste hvis fisken er av noe størrelse f.eks over 10 kg og det ser du på størrelsen av bitene/fileten)
Kaldt vann i kjele
en slump med Eddik
2 laurbærblad
5 - 10 hele sorte pepperkorn
Kokes opp og fisken trekkes på lav varme i ca 5 til 8 min.
Samme tilbehør som over.
God middag!
Søster sa
for 18år siden:
Jeg vender den i kryddermel og steker. (cumin, pepper, mild madras curry, litt salt)
Serverer med ris med innrørte maiskorn og grønne erter, hollandaisesaus, dampet broccoli. Enkelt og godt.
Pope sa
for 18år siden:
Takk for innspill! :)
Jeg tror jeg prøver meg på den som søster la ut. Mannen er nemlig VELDIG (les. VELDIG GAL ETTER) glad i sterk mat....
Søster sa
for 18år siden:
Pope sa:
Mannen er nemlig VELDIG (les. VELDIG GAL ETTER) glad i sterk mat....
Min også, bare å slå seg løs med krydringa ;)
Pope sa
for 18år siden:
søster : :knegg:
Det ble kryddermel laget av salt, pepper og hot madrass curry. Deretter stekte jeg det i Chili pepper olje.
Tok en frossen pakke med amerikansk blanding (gulrot, mais, erter) og litt broccoli og varmet opp. Blandet dette sammen med den kokte risen.
Hadde ikke hollandaise, men Bretagne kyllingssaus (kuttet ut smøret).
Mannen (som ikke er videre begeistret for fisk) syntes det var GODT!
Søster sa
for 18år siden:
Pope sa:
søster : :knegg:
Det ble kryddermel laget av salt, pepper og hot madrass curry. Deretter stekte jeg det i Chili pepper olje.
Tok en frossen pakke med amerikansk blanding (gulrot, mais, erter) og litt broccoli og varmet opp. Blandet dette sammen med den kokte risen.
Hadde ikke hollandaise, men Bretagne kyllingssaus (kuttet ut smøret).
Mannen (som ikke er videre begeistret for fisk) syntes det var GODT!
Nam! Vi prøver den varianten her neste gang. Kyllingsaus er godt til fisk.