Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jamie Olivers tomatsuppe??

#1

Mandarin sa for siden:

Noen som har oppskrift på denne (står i en av bøkene) ??
Jeg synes den er så god, men har mistet oppskriften!



#3

Harriet Vane sa for siden:

Husker du hvilken bok? Jeg har bare en bok hjemme, den der han sitter henslengt på fordiden, som heter "glade dager med den nakne kokken" eller noe sånt.

Si fra, så kan jeg sjekke.


#4

Mandarin sa for siden:

Nei husker ikke dessverre ikke. :( Jeg fikk den på en lapp en gang.


#5

Olympia sa for siden:

Juks og tulleri. Nå har jeg bladd gjennom all de bøkene for å se superkjekke Jamie naken, og alt jeg finner er bilder av mat. :snurt:


#6

Line* sa for siden:

Jeg fant oppskrift på hjemmelaget ketchup, da. :)

Homemade Tomato Ketchup

Ingredients :

4 med onions chopped
4 x garlic cloves chopped
4 can whole tomatoes - (28 oz ea) drained
1/2 cup sugar
1 cup cider vinegar
1 tsp whole cloves
1 tsp whole allspice crushed
1 x cinnamon stick
1 tsp celery seed
2 tsp dry mustard
1 tsp paprika
Hot sauce to taste
Salt to taste

Method :

 In a heavy pan cook onions, garlic, and tomatoes, covered, over moderately-low heat, stirring occasionally, until onions are very soft, about 40 minutes. Force mixture through a food mill fitted with coarse disk into a bowl.
 In a cleaned pan stir together puree, sugar, and vinegar, and simmer, uncovered, stirring frequently to prevent scorching, until reduced by half, about 20 minutes.
 Tie cloves, allspice, cinnamon, and celery seed in a cheesecloth bag and add to tomato mixture with mustard and paprika. Simmer mixture, stirring until very thick, about 10 minutes. Discard bag and season mixture with hot sauce and salt. Ketchup may be made 10 days ahead and chilled, covered.

#7

Beathe sa for siden:

Kan det være denne?

"Suppe av friske tomater og paprika med knust basilikum og olivenolje"

6 porsjoner

15 modne plommetomater
3 røde paprika
ca. 7 ss extra vergine olivenolje
1 ss frisk rød chili, renset og hakket
salt og nymalt pepper
1 hvitløkbåt, finhakket
2 ss rødvinseddik, eller etter smak
6 dl hønse- eller grønnsakkraft
2 gode never frisk basilikum

Skjær et kryss i toppen av tomatene og forvell dem i kokende vann i ca 20 sekunder, eller til det er lett og flå av skinnet. Klem ut frø og saft. Grill paprikaene hele - helst til de er helt svarte, det er da du oppnår den skikkelig sødmefylte smaken. Legg paprikaene i en bolle og dekk til. Når de er kalde, flår og finhakker du dem.
Varm 2 ss av oljen i en kjele. Ha i de hakkede paprikaene og spiseskjeen med hakket chili. Dryss på en klype salt og fres på lav varme i ca 5 minutter. Ha i hakket hvitløk og fres i ytterligere 2 minutter. Grovhakk tomatene og ha dem i kjelen. Tilsett enda en klype salt og rødvinseddiken og la alle smakene smelte sammen. La det surre i ca 10 minutter. Tilsett kraften og la det trekke i 15 minutter. Smak til med salt og nymalt pepper.
Knus basilikumsbladene med en klype salt til grøt i en morter, eller kjør dem i en food processor. Rør inn resten av olivenoljen og enda en dråpe rødvinseddik. Ha noen generøse klatter av basilikumsblandingen på toppen av suppa.


#8

Mandarin sa for siden:

Beathe : takk det kan være det er den.:riktig:

Men nå fant jeg den jeg lette etter på maskinen min her. Det viser seg at det er ikke Jamies, .- men en venn av meg sin . Fnis. Mulig han har hentet den fra Jamie (at det er derfor jeg har forvekslet). Men er er den ihvertfall: Og den er GOD!!

[font=Verdana]Håvard`s Tomatsuppe

[/FONT][font=Verdana][size=2]Ingredienser
[/SIZE][/FONT]1 pk skivet bacon
1 liten løk
1 grønn squash (du bruker ikke hele; se det an)
1 ss smør
1 glass tomatpure 200 gram
7 ½ dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 ts balsamico eddik
1 klype sukker
1 dl melk
1 dl crème fraiche
litt salt
2 tomater
[font=Verdana][size=2]Fremgangsmåte

[/SIZE][/FONT]Klipp bacon og sprøstek. Skjær løk og squash i store biter, og kjør 2 sek. I hurtigmikser. (ps! Pass på at det ikke blir mos: skal være biter!). (Jeg hakket bare opp i småbiter forresten).
Smelt smør i en stor kjele og fres løk og squash i et halvt min. Ha i tomatpureen: fres noen sekunder. Tilsett vann, buljong, balsamico. Kok i 10 min. Ha i sukker. Ta crème fraiche i en bolle og tilsett melk, og pisk til blandingen er uten klumper. Ha blandingen i suppen og jevne/rør inn. Smak til med salt, og ha bacon på toppen. Ha småbiter av tomatene i rett før servering.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.