Jeg har blitt veldig glad i hvitvin, men synes det er vanskelig å finne frem i jungelen av smaker og typer. Det eneste jeg vet er at jeg foretrekker den tørr.
Tidligere drakk vi mest rødvin, og der vet jeg nå hva jeg ser etter slik at jeg til en viss grad kan lese meg frem til om jeg liker den eller ikke før jeg kjøper.
Hva er ditt tips for å tilegne meg denne kunnskapen også om hvitvin?
Har du noen konkrete hvitvinsanbefalinger med en liten begrunnelse?
Sist jeg var på Baltazar drakk jeg hvitvin til maten i stedet for rød, siden jeg ofte får vondt i hodet av rød ganske umiddelbart, og drakk først en Cycnus Pigato som var lett og deilig, og Fabrizio Bianchi Chardonnay til desserten. Sistnevnte var det litt mer krydder i.
Torsk sa (endel av) det jeg ville si. :dulte: I tillegg kan jeg anbefale deg å smake på ulike chablis-viner (petit er billigst, fra ca 130 kroner), og mange synes også Petit Burgeois er en OK vin til en grei pris. Jurassique er også veldig god, og temmelig tørr. :)
Takk for mange gode tips folkens. Jeg skrev ned noen og gikk på polet, og endte opp med noe helt annet. Dama i butikken var veldig klar på hvilken jeg skulle ha. Så nå har jeg en kartong med Markus Molitor Schiefer Riesling.
Men neste gang skal jeg love å følge rådene deres en annen gang.
Til neste gang kan jeg anbefale en god Petit Chablis fra La Chablisienne. Jeg synes kvaliteten på Chablis varierer, men denne er god. Du får den på kartong også.