Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bønner, linser, erter ...

#1

Pegasus sa for siden:

Må med skam melde at husmorferdighetene på dette området er lik null... Har dere lyst å dele oppskrifter/tips? Som f.eks hva skal ligge i bløt først, hvor lenge osv? Koketid?


#2

meisje sa for siden:

Jeg er mere glad i enten ferske produkter eller ferdigkokte. Fra feks Gogreen som har godt utvalg i bønner og linser som er klare til å spises kalde eller varme. Finnes også i tradisjonelle hermetikk bokser hos feks Ultra eller innvandrer butikker.

Tørkede linser og bønner blir best om man bløtlegger natten over før man koker de.

Jeg bruker feks røde linser i tomatsuppe, veldig godt :-)


#3

Halkatla sa for siden:

Store hvite bønner bløtlegges over natten.
Kokes i nytt vann til de er møre. Kjør dem i food-prosessor, ha dem tilbake i gryta og spe med melk. Ha gjerne i en smørklatt og smak til med slat og pepper. Da har du alternativ til potetmos.

Ellers pleier jeg mange ganger å bruke slike ferdig-poser med woksaus når jeg koker linser. Linser trenger ikke bløtlegging.


#4

ingling sa for siden:

Linsesuppe! Favoritt hos oss. Sikkert greit å begrense chilien hvis du har små barn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.