Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lenge holder vinen seg i kjøleskap?

#1

Frost sa for siden:

Hvor lenge kan en åpnet vinflaske stå i kjøleskapet uten å bli ødelagt?
Den skal eventuelt brukes til matlagning.


#2

tiddelibom sa for siden:

Skal den brukes til matlaging, kan den vel stå en stund. Blir sur som eddik etter hvert...


#3

Harriet Vane sa for siden:

Hvis den bare skal brukes til mat, kan du fryse den ned i isbitform og ha isbitene i en pose. Ha i passe mengde vinterninger i sausen, og hipp hurra!:riktig:

Skal du bruke den innen et par dager pleier jeg å ha litt gladpack rundt flasketuten.


#4

liefje sa for siden:

Jeg anbefaler Vacuvin (?). Saanne propper man setter paa vinflaskene ogsaa pumper man slik at det blir vakum i flaskene. Da holder de seg mye lenger, og man har alltid en unnskyldning til aa aapne en flaske selv om man bare vil ha et glass. ;)

Naar det gjelder holdbarhet, kan man vel ikke si noe generelt, men det er jo bare aa ta en liten slurk, saa kjenner man jo raskt om den har blitt sur.


#5

daffy sa for siden:

Det kommer an på vinen. Syre og tanniner (bitterstoffer) virker konserverende for vinen, og mye av det ene eller det andre i en vin vil gjøre at den holder lengre.

Men skal du vente mer enn en 5 dager med å bruke vinen ville jeg heller fryst den.


#6

Tinka sa for siden:

Fryser den i isterningposer hvis jeg skal ha den til matlaging senere.


#7

Frost sa for siden:

Takk for svar.

Ba mannen legge vinen i fryseren, men han la den i kjøleskapet. Så da er det nok bare å slå den ut.


#8

Hunter sa for siden:

Ikke helt enig når det gjelder frysingen av vinen. Ikke all matlaging der det funker å bruke rødvin som har vært frosset...kommer rett og slett an på hva du skal lage:cool:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.