Syrin sa for siden:
Vi har ein pappvin ståande på kjøkkenbenken. Kor lenge kan den stå, etter at den er blitt brukt litt?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Syrin sa for siden:
Vi har ein pappvin ståande på kjøkkenbenken. Kor lenge kan den stå, etter at den er blitt brukt litt?
Teofelia sa for siden:
En til to uker, vanligvis.
Syrin sa for siden:
eeeeh.. ok.. da går denne i vasken
Pebbles sa for siden:
En til to uker kan da ikke stemme? Mener jeg har hørt seks uker?
Teofelia sa for siden:
Altså, den mugner ikke og blir ikke farlig å drikke, men den smaker ikke like godt lenger etter to uker. Hvis du ikke smaker forskjell, så er det selvsagt bare å drikke; man blir ikke syk av rødvin som har stått åpnet på kjøkkenbenken i seks uker, hvis det er det man setter som definisjon på holdbarhet.
Pebbles sa for siden:
Har så og si aldri pappvin, men jeg trodde selve poenget med den type embalasje var at den skulle holde seg en god del lenger enn en åpnet vinflaske? :vetikke:
Krem sa for siden:
Mener det står på boksen, og at jeg har lest 6 uker.
Teofelia sa for siden:
Siden rødvin i flaske bare holder seg god et døgn eller to etter at den er åpnet, så vil jo to uker definitivt være "lenger holdbarhet". Og som sagt: det er bare smaken som forringes. Hvis man synes at seks uker gammel vin smaker godt, så er det ikke noe i veien for å drikke den. Den vil ikke på noen måte være skadelig å drikke (i alle fall ikke mer skadelig enn den var da den var nyåpnet).
Ole Brumm sa for siden:
Pappvin som ikke blir drukket opp fungerer fint som ingrediens i saus noen uker.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.