Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pappvin - holdbarhet

#1

Syrin sa for siden:

Vi har ein pappvin ståande på kjøkkenbenken. Kor lenge kan den stå, etter at den er blitt brukt litt?


#2

Teofelia sa for siden:

En til to uker, vanligvis.


#3

Syrin sa for siden:

eeeeh.. ok.. da går denne i vasken


#4

Pebbles sa for siden:

En til to uker kan da ikke stemme? Mener jeg har hørt seks uker?


#5

Teofelia sa for siden:

Altså, den mugner ikke og blir ikke farlig å drikke, men den smaker ikke like godt lenger etter to uker. Hvis du ikke smaker forskjell, så er det selvsagt bare å drikke; man blir ikke syk av rødvin som har stått åpnet på kjøkkenbenken i seks uker, hvis det er det man setter som definisjon på holdbarhet.


#6

Pebbles sa for siden:

Har så og si aldri pappvin, men jeg trodde selve poenget med den type embalasje var at den skulle holde seg en god del lenger enn en åpnet vinflaske? :vetikke:


#7

Krem sa for siden:

Mener det står på boksen, og at jeg har lest 6 uker.


#8

Teofelia sa for siden:

Siden rødvin i flaske bare holder seg god et døgn eller to etter at den er åpnet, så vil jo to uker definitivt være "lenger holdbarhet". Og som sagt: det er bare smaken som forringes. Hvis man synes at seks uker gammel vin smaker godt, så er det ikke noe i veien for å drikke den. Den vil ikke på noen måte være skadelig å drikke (i alle fall ikke mer skadelig enn den var da den var nyåpnet).


#9

Ole Brumm sa for siden:

Pappvin som ikke blir drukket opp fungerer fint som ingrediens i saus noen uker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.