Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tar du av hinnen på plommen når du steker egg?

Tar du av hinnen på eggeplommen når du steker?

  • Selvfølgelig. :anatole:
    28 stemmer
  • Går det an? :blond:
    92 stemmer
  • Nei! Det er den som passer på alle vitaminene, nemlig.
    11 stemmer
  • Dustepoll! Hvorfor er det aldri noen helt enkle ja/nei-alternativ? Hm?
    16 stemmer
#1

Maverick sa for siden:

Jeg lurer på om dette er allmennkunnskap. :snurt:


#2

polarjenta sa for siden:

Hæ? Hvilken hinne?


#3

Harriet Vane sa for siden:

Nei. Vi steker på begge sider.


#4

Anne C sa for siden:

Jeg liker ikke at det er en sånn blank greie på speilegget mitt nei. Som regel så blir plomma punktert når jeg holder på men det er bedre enn den blanke greia.


#5

Mrs. Longbottom sa for siden:

jeg gjorde det før, men syns det er styrete. Nå legger jeg på lokk i 30 sekunder så hinnen blir hvit og ikke er slimete.


#6

Høst sa for siden:

Ja - hvilken hinne??? (Vurderer å steke egg for å finne ut hva det dreier seg om...:) )


#7

Maverick sa for siden:

Det er nemlig tydeligvis en hinne på eggeplommen som man kan lirke av med en gaffel, sånn at det ikke blir ekkelt og manetlignende. I didn't know. Now I do.


#8

Pepper Lemon sa for siden:

Nei! Da blir jo egget ødelagt! :sjokk: Det steker på svak varme, slik at hinnen ikke er slimy lenger når egget er ferdig.


#9

rajraj sa for siden:

But åf kårs! Det er essensielt.


#10

Malama sa for siden:

nei, absolutt ikke, og ser ikke poenget heller... da flyter jo plommen utover? Bare å sprekke den da vel, problem solved?

Årsak til at jeg ikke ser poenget er dog så enkelt som at jeg pisker egget mitt... jeg liker ikke flytende eggeplomme.


#11

torsk sa for siden:

Det er den beste biten. :nemlig:


#12

Maverick sa for siden:

Ødelegger egget, Monsoon? :blond:

Man kan jo gjøre det uten å stikke hull på plommen. Etter å ha øvd litt.



#14

Tallulah sa for siden:

Jeg tar den av etterpå om jeg får et egg som bare er stekt på en side. Selv steker jeg på begge sider slik at denne slutter å være slimete, men plommen fremdeles er rennende.


#15

Maverick sa for siden:

Åh. Dere misforstår meg. Jeg snakker ikke om å stikke hull på plommen, men å ta av den gjennomsiktige hinnen som ligger utenpå plommehinnen. Ellerno'.


#16

turi sa for siden:

Aldri tenkt over, men i starten når jeg var sammen med mannen så hadde han noen utvalgte gloser om at a`mor hadde brukt å ta bort det "blanke" oppå egget. Det regnet jeg da i min uforstand som "sluddet og vås" og snudde bare egget på skiva, og sim salabim!!


#17

Bille sa for siden:

Hæ, bør man det..? :blond:


#18

rajraj sa for siden:

Når du først har pirket den bort én gang, vil du aldri gå tilbake. Med mindre du steker egget på begge sider, selvsagt.


#19

safran sa for siden:

Nope. Egget skal stekes bare på én side, slik at jeg kan stikke hull på hinnen etter at egget er ferdig. Plommen skal være rå.


#20

Storm sa for siden:

Mener dere å stikke hull på plomma? :blånn: Jeg steker stort sett egget på begge sider, og har aldri tenkt på noen hinne.


#21

LilleLeo sa for siden:

Nei, jeg steker mine på begge sider. Jeg klarer IKKE gele-ting i maten min, så det utgår med høye kneløft. Kjære og Lille spiser egg som kun er stekt på en side. :urk:


#22

Maverick sa for siden:

Hvis man tar av hinnen blir det ikke ekkelt. Har jeg lært. :knegg:


#23

Maverick sa for siden:

Men, jeg må si at jeg setter stoooooor pris på at dette ikke var så OPPLAGT, ELEMENTÆR KUNNSKAP som noen skulle ha det til. :glis:


#24

Irma sa for siden:

Jeg fjerner alltid hinnen som er utapå hele egget (kokte sådan), rett innenfor skallet. Er det flere hinner altså?


#25

Turban Smukk sa for siden:

Jeg ante ikke at det hadde en hinne. :knegg: Riktignok liker jeg best egg stekt på begge sider, men jeg har da stekt egg til andre mange ganger uten å registrere noen hinne, og jeg har aldri hørt om hinnefjerning. Jøss.


#26

rajraj sa for siden:

:nemlig: Og om man steker bacon til egget må man dynke plommen i baconfett etter at hinnen er fjernet (etter alle kunstens regler slik at plommen ikke sprekker). Da oppnår man frokostens nirvana.


#27

Divine sa for siden:

Siden jeg kun spiser stekte egg som er snudd og i tilllegg nesten svidd, så er det en ukjent problemstilling for meg.


#28

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg misforstod, og trodde du mente å stikke hull på plommen.

Men altså, hinne? Det er ikke bare eggehvite som har lagt seg på toppen av plommen da? :skeptisk:


#29

Turban Smukk sa for siden:

Noen? :humre:


#30

turi sa for siden:

Hm, jeg pleier også å ha ost oppå egget i panna, så jeg ser jo ikke hva som er oppå alikevel.


#31

Tallulah sa for siden:

Hvis dere steker egget på en side og lar plommen være rennende så kan dere skrape bort gjennomsiktig snørr oppå plommen, det er det aC mener med hinne.


#32

Bluen sa for siden:

:jupp: Speilegg med ødelagt plomme er ikke stas, altså. Å steke det på begge sider? :skremt:


#33

Fruktflua sa for siden:

Jeg legger lokk på når jeg steker egg, for da blir blir hinna "vekk".



#35

Che sa for siden:

Nei, vi steker på begge sider (uten å knuse plommen)- men jeg VET at det går an ja.


#36

Adrienne sa for siden:

Atte det var? Dette har jeg aldri filosofert over.


#37

rajraj sa for siden:

Når den er stekt ser den ut som eggehviten forøvrig, og er ikke ekkel. Det er når man ikke snur egget at den blir liggende over plommen som litt dissent snørr.



#39

Claire sa for siden:

Noen burde spise egget sitt og være fornøyd - med eller uten hinne. Sa brura. :nemlig:


#40

Bluen sa for siden:

Men det er vel ingen hinne? Det er vel bare ustørknet (ah, lekkert ord!) eggehvite? :hmm:


#41

Maverick sa for siden:

Gjennomsiktig snørr, Glitter? :knegg:


#42

Maverick sa for siden:

En aC spurte nemlig først noen hvordan eggene skulle være, serru. Og så litt uforstående ut da "på en side, og så ta av den hinnen?" ble ytret.

Jeg har lært det nå. :knegg:


#43

Ole Brumm sa for siden:

Ja selvfølgelig sier mannen, jeg tåler ikke egg og dermed steker jeg det aldri heller...


#44

Maverick sa for siden:

Det er ingen som har spurt om hva jeg mente med :anatole:, faktisk. :imponert:


#45

Tallulah sa for siden:

:nemlig: Det er dødsekkelt. Det er for øvrig lettere å snu egget kjapt og steke det to sekunder på oversiden enn å fjerne gugga.


#46

Libra sa for siden:

:blond: Ante ikke at det var en mulighet eller at det av noen grunn skulle være nødvendig ...og etter at jeg har lest her sitter jeg og tenker at den som vil ha hinna bort for fjerne den selv. :D


#47

rajraj sa for siden:

Nei, det er litt tjukkere enn hvite, og beskytter plommen når den vaker rundt i eggeskallet. Hvis du kakker et ferskt egg på en flat tallerken, holder det opp og ser på "siluetten", vil du se at plommen ligger høyest, oppå et nivå med litt tykk hvite. Det er den.


#48

rajraj sa for siden:

Du mener ikke Anatole France? :blond:


#49

Bluen sa for siden:

:eek: Hvorfor spurte jeg?


#50

Palmen sa for siden:

Joda, skjønner utmerket godt hva du snakker om, dette gjorde man hjemme hos oss da jeg var liten og bodde hjemme.

Jeg snur alltid egget, så det er ingen issue. Nei, jeg tar ikke av hinnen. (men hadde gjort det om jeg skulle stekt et sunny side up egg til noen andre)


#51

jane sa for siden:

Jeg synes den hinnen er ekkel, så den tar jeg alltid av.


#52

Bluen sa for siden:

Jeg spiste to speilegg i morges. :nervøs: Med hinne.


#53

Libra sa for siden:

Jeg la ikke merke til det fordi svaralternativet ble definert som uaktuelt på et tidspunkt før jeg hadde fullført å lese det hele. Så derfor må jeg jo nå spørre hva du mener med:

:flau:

#54

Turban Smukk sa for siden:

Hvordan får man fjernet denne åpenbart grusomme hinnen uten å stikke i stykker plommen da?


#55

Gaia sa for siden:

Øh, nei, det har da aldri slått meg. Og jeg foretrekker egget stekt på en side med skikkelig rennende plomme.


#56

rajraj sa for siden:

Jeg bare drar hinnen bort fra plommen, slik at den blir stekt sammen med eggehviten. Så jeg spiser den, men ikke mens den har snørrkonsistens.


#57

Maverick sa for siden:

Med en gaffel, Turban Smukk. Forsiktig. Veldig forsiktig. :knegg: Det var nemlig ikke lov å steke eggene på begge sider, som jeg vanligvis gjør.

Anatole er blant annet en karakter (stjernekokk med store nykker!) i Wodehouse-bøkene. :hjerter:


#58

Turban Smukk sa for siden:

Du må være veldig nyforelska. :knegg:


#59

Maverick sa for siden:

:sparke:

Og selvfølgelig usedvanlig trassig. "Selvfølgelig kan jeg det, nei, du trenger ikke hjelpe!"

Men det er mye bedre. Viste det seg.


#60

rajraj sa for siden:

Du må stryke, stryke, stryke vaaaarsomt over plommen med flatsiden på gaffelen. Så ser du at du får tak. Da drar du hinnen av plommen og roter den ned i eggehviten. Må gjøres med en gang du har kakket egget i pannen, slik at den ikke rekker å stivne fast i kantene og så den får blandet seg med resten av hviten før den har blitt skikkelig stekt.

(Ja, jeg har brukt mye tid på dette og tar det veldig alvorlig.)


#61

Turban Smukk sa for siden:

Jeg skal i alle fall studere neste speilegg nøye. Duverden duverden.


#62

jane sa for siden:

Jeg bare drar det bort med en smørkniv.


#63

Nextlife sa for siden:

Drar tuppen av stekespaden varsomt over plommen. Jeg liker ikke å spise denne hinna (strengen sitter oftest fast her) og hiver den bare rett i søpla når jeg har dratt den av.


#64

Gaia sa for siden:

Jeg skjønner at jeg har en jobb å gjøre i morgen tidlig.


#65

Left sa for siden:

Ja :skremt:


#66

Syrin sa for siden:

Jøss.. og dette har eg levd i 40 år utan å vite. Mykje "snørr" med andre ord.


#67

Maverick sa for siden:

rajraj, vi må steke egg sammen en dag! :jupp: Jeg ser at jeg har mye å lære.


#68

Turban Smukk sa for siden:

Jeg tar av meg hatten, evt turbanen. :knegg:

Hvis man er litt skjelven på hendene en tidlig søndagsmorgen (noe som hender enkelte), er det kanskje best å gå for omelett da?


#69

Maverick sa for siden:

Ja. Det vil jeg nok si, Turbanen. :nemlig:


#70

Frances sa for siden:

Klart jeg tar av hinnen. Med stekespaden. Jeg er en veldig erfaren eggsteker.


#71

Nextlife sa for siden:

Absolutt. Eller få en som er i litt bedre form til å lage og servere deg frokost på senga:)


#72

Turban Smukk sa for siden:

Jeg er målløs.

:dulte: Jeg også (snart førti i alle fall). Tenk alt det snørret! :eek:


#73

rajraj sa for siden:

Jeg kan lære deg alle mine triks! På det meste må jeg nemlig steke ti speilegg i fire varianter, og jeg gjør det selvsagt alltid med bravør. :stolt:


#74

rajraj sa for siden:

Jepp. Ikke få oss til å begynne med sammenligningen egg, streng, hinne, snørr og livmor, navlestreng, fosterpose og -vann. :niks:


#75

Palmen sa for siden:

Man bruker forresten stekespaden, ja. Ikke gaffel. :nemlig:


#76

Zulu sa for siden:

Jøss, en hel vitenskap dette. :nemlig:

Men er det bare jeg som fikk lyst på speilegg av denne tråden? :sulten, og åpenbart ikke lettskremt:


#77

Maverick sa for siden:

Nei. Neineinei.


#78

Maverick sa for siden:

Men hvordan i alle dager får dere den av med stekespaden? :skeptisk:


#79

Nextlife sa for siden:

Drar tuppen av stekespaden forsiktig over plommen, da drar den ned seg hele hinnen. Noen ganger sitter hinnen litt fast, så da drar man flere ganger over.


#80

trøtt sa for siden:

Jeg drar den av med stekespaden ja, men jeg steker den sammen med resten av egget.


#81

Dixie Diner sa for siden:

Jeg steker egget på begge sider så da trenger den ikke å fjernes. Er jeg i det rette humøret, maltrakterer jeg plommen slik at det hinnegreiene renner ut i panna og stivner.


#82

Agent Scully sa for siden:

:gal: Hva ER det dere har røyka i kveld?



#84

Heiko sa for siden:

:dulter:

Dette er en verden jeg ikke skal inn i.


#85

ming sa for siden:

Har aldri tenkt på det som "hinne", men drar alltid stekespaden over plommen for å skrape av den gugga som ligger over den, dersom jeg skal steke egget bare på en side. :nemlig: Liker ikke flytende hvite, så det er et must.


#86

Elastica sa for siden:

Fra dette øyeblikk får man porsjerte egg hos oss.

Eller kanskje det blir noe annet med høner man har i hagen? :mhmm:


#87

Angelique sa for siden:

Ja, den blanke saken er ekkel.
Jeg liker ikke egg stekt på begge sider, så den tar jeg vekk.
Det er lett.

Til og med min datter på 23 tar den vekk.


#88

Interference sa for siden:

Ja, enten skraper jeg den av eller så legger jeg et lokk over stekepannen slik at den blir hvit og er enkel å pelle av etterpå. Den hinna er ekkel.


#89

safran sa for siden:

:knegg: Det snørret spiser jeg. Men når jeg skiller egg tar jeg alltid vekk den hvite strengen. Den er ekkel.

:skratte:


#90

Veronal sa for siden:

Jeg spiser ikke speilegg, men hvis jeg er i pirkemodus så fjerner jeg navlestrengen. Jeg kommer i samme pirkemodus når jeg har spist for mange reker - da sitter jeg og piller vekk tarmen på rekene før jeg spiser dem. :jadda:


#91

Skilpadda sa for siden:

Hinner? Strenger? Snørr? Skrullinger, hele gjengen. Dere har rottet dere sammen for å få meg til å tro på dette tullet fordi jeg er svakt bakfull, og dermed sårbar og lettlurt, ja? Ja? :desperat optimist:


#92

Maverick sa for siden:

Dette er den første tråden jeg faktisk er fristet til å vise til sjærsten. :knegg:


#93

Interference sa for siden:

Jeg pirker alltid vekk tarmen på rekene, er ikke det normalt da? :skeptisk:


#94

Dixie Diner sa for siden:

Navlestrengen?? Må jeg slutte å spise egg nå?


#95

Skilpadda sa for siden:

Tja, det spørs. Vet du egentlig hva egg er? Vil du vite det? :knegg:


#96

Maverick sa for siden:

Hysj. Jeg har jo akkurat lært meg å steke de små krabatene.


#97

Dixie Diner sa for siden:

Hysj. Eller ... Kan egg bli til kyllinger om ikke høna har hatt seg med en hane? Er jeg vranglært nå? panikk


#98

baltie sa for siden:

Egg? Er ikke det sånn som høna legger for at vi skal kunne få frokost?

Jeg for min del liker egget best stekt på den ene siden med hinne og navlelo intakt. Eller no sånt.


#99

Elastica sa for siden:

Nope.

Men det går fint an å spise befruktede egg hvis man bare gjør det raskt. :D

I enkelte land er til og med befruktede egg som har blitt til....litt, en delikatesse. Regnes som rene energibomben.

Jeg tror jeg står over, og synes jeg er flink som i det hele tatt takler navlestrengen uten å rynke på nesen.


#100

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg så det i et matprogram en gang, Elastica. Tror det var på Fillipinene, de spiste andefostre som fremdeles var inne i eggene sine. De kokte dem og tok av lokket, og fosteret stakk ut. Det var visst kjeeempegodt. Huff altså. Men jeg har ikke lagt merke til noen navlestreng i egget? Hvordan ser den ut? Faens tråd altså!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.