Storm sa for siden:
Hva er hemmeligheten bak skikkelig god, "kremete" eggerøre? Er det rett og slett å ikke steke den i hjel, eller er det andre triks?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Storm sa for siden:
Hva er hemmeligheten bak skikkelig god, "kremete" eggerøre? Er det rett og slett å ikke steke den i hjel, eller er det andre triks?
Søster sa for siden:
I følge min mor, er det å steke på så svak varme at du nesten kjeder deg ihjel underveis, også ta den ut av panna når du egentlig tror det er litt igjen til den er ferdig.
Røverdatter sa for siden:
Jeg syns min eggerøre begynner å bli ganske god nå. Jeg har i litt melk og pisker den sammen med eggene, enten med gaffel hvis jeg er utålmodig eller med mix-master. Så smelter jeg smør i en kjele og steker eggeblandingen i smøret på svak varme. Krydrer med gressløk, maldonsalt og pepper. Ekstra godt om jeg myker litt hakket vårløk i smøret. :sulten:
Harriet Vane sa for siden:
Egg er delikate skjøre skapninger som skal behandles deretter. Svak varme er et must. Jeg bruker matfløte og egg, som jeg visper godt sammen med salt, pepper og evt gressløk. Jeg har litt smør i pannen, og rører rundt over svak varme. Å bruke litt tid er essensielt hvis man ikke vil ha brunsvidd og hard eggerøre. (Ikke mye tid, det er snakk om et ekstra minutt eller to). Jeg lar den ikke bli helt tørr før jeg tar den over i en bolle eller på fat. Voila! :værsågod:
Jeg har forresten også fått veldig godt resultat av å bruke myk plastikkvisp i kjele. Da kom det liksom luft inn i eggerøren.
Storm sa for siden:
Tusen takk for svar! Da skal jeg steke på lav varme og prøve å være tålmodig. Og ha i en melkeskvett, salt, pepper og gressløk.
Mamma Rosa sa for siden:
Jeg er livredd (omtrent) for å få blaute partier inne i røra.
Derfor steker jeg den ofte for hardt (eller er det for lenge?).
Skal prøve meg på svaaak varme neste gang.
Storm sa for siden:
Da er eggerøren laget og den ble veldig god! :D Igjen, tusen takk!
daffy sa for siden:
Jeg gjør omtrent som Madam Mim. Jeg har også funnet ut at det går dårlig å lage eggerøre av mer enn 3 egg om gangen i en stor stekepanne. Skal jeg lage større porsjoner gjør jeg det i to omganger.
Lav varme og god tid er uansett stikkordene.
Benzo sa for siden:
Det er lett å ta for mye væske i, ta en ss for hvert egg. Fløte er aller best. :nam:
Carpe Diem sa for siden:
Jeg bruker en skvett melk, salt, pepper og eventuelt litt gressløk. Litt smør i pannen, medium varme.Jeg tar av eggerøren når den ennå er litt ustekt. Den blir da perfekt etter litt hvile :ja:
Vimsen sa for siden:
:noterer meg at egg er en skapning:
Filifjonka sa for siden:
Jeg bruker også svak varme, god tid og litt fløte. Fløten begynte jeg med etter å ha oppdaget at svigermor hadde det i eggerøren, og hennes er veldig god.
carolin sa for siden:
:knegg:
Jeg lager de på omtrent samme måte som Mim, bare at jeg bruker melk i stedet for fløte. Det blir også veldig godt om du kutter opp noen skinkebiter og har oppi.
cilen sa for siden:
litt bakepulver i røren..
GinaK sa for siden:
Storebror har skjønt at egg blir til små søte kyllinger og at det derfor er slemt av oss å spesiellt spise kylling!!! :snill:
Line* sa for siden:
Jeg bruker alltid like mange ss melk/fløte som egg. Visper det først sammen med litt salt og pepper, eventuelt gressløk i et glass e.l med en gaffel.
Bruker kjele, tresleiv (en slik som er flat slik at jeg får godt tak i bunnen), og rører og rører, og rører og rører og rører og rører, og rører....Hele tiden.
Til den er sånn at den ikke er HELT ferdig, den stivner LITT til etter at jeg har tatt den over i serveringsobjekt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.