Røverdatter sa for siden:
Hvorfor blir min gjærbakst alltid sprø på utsiden? Jeg vil ha sånn myk og god bakst som "alle andre". Altså baksten blir veldig god, men den blir sprø utenpå. Hva gjør jeg feil?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Røverdatter sa for siden:
Hvorfor blir min gjærbakst alltid sprø på utsiden? Jeg vil ha sånn myk og god bakst som "alle andre". Altså baksten blir veldig god, men den blir sprø utenpå. Hva gjør jeg feil?
Erica sa for siden:
Kan det være at du bruker for høy temperatur på ovnen? Ellers så hjelper det å dekke til nybakst med håndkle, om man ønsker mykt bakverk.
Hannah sa for siden:
Har du melk i deigen? Hvis du kun bruker vann, kan skorpen bli hard utenpå.
Røverdatter sa for siden:
Jeg har melk i deigen, og steker på 225 C. Er det for varmt?
Veronal sa for siden:
Er det varmluft? Hvis du bruker varmluft så skal du generelt legge deg 20-25 grader lavere enn det som står angitt (med mindre temperaturen er angitt for varmluftovn).
Jeg steker brød ved 190-200 (varmluft).
Erica sa for siden:
225 burde jo være greit det, men større ting som kringer mm bør kanskje stekes på noe lavere temperatur. Men boller stekes jo ofte på 225 - 250 grader.
Røverdatter sa for siden:
Jeg har prøvd både med og uten varmluft. Kan det være komfyren?
Albertine sa for siden:
Pensler du med egg eller melk? Jeg får mykere skorpe med melk enn med egg.
Hannah sa for siden:
Steker du de for lenge kanskje? Jeg steker boller gjerne ved 240-250 grader i 5-6 minutt.
Jeg er ingen baker altså, så jeg vet ikke om det er riktig å gjøre sånn som jeg, men det funker nå på et vis. :humre:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.