Jeg ammer og har derfor et vanvittig sukkersug, jeg har mest lyst å flytte inn på en sjokkisfabrikk og rulle meg i sjokkis og marsipan. Og det går jo ikke.
Men noe må jeg snoke innimellom, ellers blir jeg koko. Men hva er sånn passelig sukker/fett-holdig? Jeg snakker ikke om stangselleri dyppet i skyr eller noe sånne greier altså, det duger ikke. Men noe litt sunnere enn ren marsipan.
Frukt funker forsåvidt, men blir lei i lengden. CC synes jeg er godt om jeg blander i littegranne syltetøy. Så det går også. Men har noen noe mer tips?
Ordentlig mørk-mørk sjokolade, en kopp kakao, smoothie laget på ferskpressede appelsiner, frosne jordbær og fersk ananas/mango, grove vafler med litt mindre sukker?
Yogurt syns eg hjelper litt. Det er jo sukker i det, men mindre enn marsipan i alle fall. Og så syns eg at mørk sjokolade går. Eg tyr gjerne til kokesjokolade.
Kan smoothies duge? Yoghurt, mengdevis med frosne bær og banan?
Du nevnte jo skyr som som Feil, men Kiffens triks funker sånn noenlunde altså. Putte en skyr i fryseboksen i en time eller to, og spise som is.
Om du vil slå sammen søtsug med et måltid så er min favoritt supergrovt brød med peanøttsmør (velg en med ordentlig kvalitet), bittelitt eplegelé, et par-tre skivete jordbær og en halv skivet banan på toppen. Det blir en kjempehøy sandwich som smaker søtt og som metter bra. Ikke kalorifri, men den metter ordentlig. Og dekker søtsuget. :erfaren snoker:
Det finnes jo sånne ferdig utkjevlede marsipanflak som brukes til lokk på kaker, det går sikkert an å rulle seg i dem om man legger mange nok ved siden av hverandre. :hjelpsom:
Eg har ein boks med Sans iskrem i fryseboksen. Det er til nødsfall. Den er ganske sunn (alt er relativt, sjølvsagt), og den dekkar det akutte behovet for sukker/søtt.
1 dl mager vaniljekesam og 100 gram skogsbær (eller andre bær eller mango/kiwi/banan eller hva du måtte ha i hus) blandes før man strør litt hakkede valnøtter på toppen, og så er det veldig godt med bittelitt akasiehonning oppå der igjen. :nam: Dette blir et lite måltid altså (og tilsvarer ca 150 kcal uten akasiehonning, for dem som er opptatt av sånt).
Noen biter med mørk sjokolade har da aldri skadet en ammekvinne. :niks:
Kokosboller er kjernesunt, likeledes nøtter og tørket frukt, frukt i biter med yoghurt, kesam eller noe sånt på. Smoothie er jo ok. Men mørk sjokolade er tingen. :ærlig:
Min erfaring er at om du har lyst på sjokolade, er det bare sjokolade som duger. Ellers spiser du gjerne det litt sunnere, og så sjokolade etterpå. Har jeg hørt. :plystre:
Du kan jo spise 2-3 ruter i stedet for hele platen? Det funker her, i hvertfall.
Jeg trenger å vite det samme! Vanligvis ville jeg laget smoothie og spist mer frukt, men nå reagerer lillegutt på melk (men sjokolade går bra) og jeg har kryssreaksjon på epler ... I dag har jeg spist appelsin, Kick, Smil og Toblerone. Og jeg liker ikke Toblerone. :knegg:
Jeg er lavkarber og sverger til hjemmelaget is med sukrin istedet for sukker (kan bruke fruktose også), og kremfløte og eggeplommer og ekte vanilje og bittelitt mørk sjokoladebiter i. Nam! Supergodt, og så trigger det ikke søtsug.
Mitt sukkersug har i disse dager blitt stilnet av jordbær fra Bendit, banan, vannmelon (søt og god i disse dager), appelsin, kiwi, og eple. Alt skåret i terninger og blandet som fruktsalat. Vaniljekesam på toppen. Helt nydelig, og faktisk ganske så sunt.
Jepp den kjører jeg også. Eller, om jeg er utålmodig og fruktsugen, kjør 2 egg godt sammen i food processor, tilsett en liten skvett fløte og 1/2 pakke frosne bringebær (eller andre bær), kjør det til mos og tilsett evt. mer bær/fløte til konsistensen er som iskrem. Smak til med Sukrinmelis eller vanlig sukrin. Evt. Splenda men det er ikke så bra for verken kroppen eller miljøet, visstnok.
Jeg koser meg med en rute mørk sjokkis flere ganger i uka jeg. Det er jo sunt, masse antioksidanter. En rute er ca. 10 gram, jeg deler den opp i mange smååbiter og nyter hver bit lenge.
Ren frukt får jeg faktisk enda mer søtsug av, så det funker ikke for meg. Selv om jeg er fruktoman og ofte "sprekker" på frukt. Klarer ikke holde meg helt unna, men jeg får altså veldig søtsug av frukt. Mer enn av vanlig sjokolade faktisk, sikkert fordi frukt stort sett er sukker + vann, mens sjokolade inneholder fett i tillegg. Kjenner blodsukkeret går helt bananas.
Nei synes du? Jeg smakte det for aller første gang rett før helgen, og jeg ble litt sånn - neimen, hvorfor har ingen fortalt meg dette før, det var godt jo! :humre: Vaniljeyoghurt kan jo også brukes dersom man ikke liker kesam. Eller naturellyoghurt for den del.
Heldiggris, flua. Jeg ELSKER frukt, men jeg får bare mer søtsug og kan spise frukt til jeg sprekker, klarer ikke å stoppe. Og etterpå er jeg enda mer fysen enn jeg noensinne har vært. Jeg har appelsiner i kjøleskapet som jeg har tenkt å kose meg litt med i kveld, pleier å skjære opp et par appelsiner i småbiter og spise med gaffel, nyte hver bit. Men jeg vet hva det blir etterpå, DET suget etter mer. Spiser jeg derimot skikkelig mørk sjokolade og/eller nøtter, altså noe med FETT i (og lite karbo, selvsagt), får jeg ikke det suget.
Ja, det kan jeg jo! Kokosolje har jeg ikke, men nøtter har jeg. Spiser jeg nøtter sammen med frukten blir det litt bedre ja. Og kanskje litt hakket mørk sjokkis, det har jeg også liggende.
Så pussig, det har jeg aldri lagt merke til eller tenkt over. Den eneste forskjellen på mager kesam og kesam er vel at den ene er laget på skummet melk og den andre på helmelk. :gruble:
Når dere sier det, så liker jeg forresten ikke produkter som er tilsatt kunstig søtning, de blir jeg faktisk litt rar i munnen av.
Men jeg skal ikke tvinge mager kesam på noen her altså, og jeg har aldri smakt vanlig vaniljekesam så for alt jeg vet smaker den himmelsk i forhold. :humre:
En pakke holder ikke lenge her i huset ... Jeg har nok spist 100 - 200 gram sjokolade om dagen i det siste, og da begrenser jeg meg. Jeg hadde sikkert klemt i meg mye mer, hadde det ikke vært for at jeg ammer så mye at jeg ikke har tid til å reise meg og hente. :knegg:
Sånn mørkesvart sjokolade som egentlig smaker papp og jordbær eller druer, smaker ganske digg OG det stiller jo sjokkis suget, desuten et lite tilskudd av krom kan vist og ta rotta på det.
Kesam vanilje må være av den vanlige sorten. :nemlig: Det er ikke veldig mye sukker i den.
Jeg spiser cc og litt vaniljekesam med hele mandler og syltetøy uten tilsatt sukker. Ellers synes jeg hjemmelaget is (som Missa nevner) er veldig godt, og sjokolademuffins laget med 86% sjokolade og sukrin. Sukrin er kanskje ikke tingen når man ammer, eller er det Sikkert™?
Jeg gjør mitt beste for å la Knøtto få svømme i fostervann utelukkende basert på sjokolade, slik at hun er godt forberedt til hun kommer ut og får sjokomelk.
Etter 5 mnd med fullamming og 3-4 sinnsyke økeperioder i forbindelse med sykdom/mensen/whatsnot får jeg hikstelatterkrampe av at noen foreslår tomater når man har lyst på sjokolade. Come on!
Dette tyr jeg til når søtbehovet melder seg og jeg ikke har annet ... (pussig nok ender jeg også opp med slike skiver når intensjonen er å lage applecrumble ... lager jeg paideigen kvelden før blir den ofte "borte", og deigen og eplene spises hver for seg da også ... :rolleyes:)
På noen helsekostbutikker (i alle fall Helios) selger de noen proteinbarer som kalles Oh Yeah. De finnes både i enkel- og dobbeltpakning, og finnes i forskjellige smaker. De dekker sjokoladebehovet mitt i oppsiktsvekkende stor grad. Sikkert ikke noe sjakktrekk å spise fem om dagen, men de er verdt en smak, altså. Jeg synes de er kjempegode.
Spis mørk sjokolade i alle varianter. Nå finnes det også mørk kakao, om du liker det. Nøtter trukket med mørk sjokolade er også fint - lavere blodsukkerstigning + metter mer.
Min favoritt om dagen er Freias 70% sjokolade med mintcrisp. :nam:
Hvis, f.eks, du og mannen er på en god Svensketur, det er en stund siden du har spist og du kommer på at du har en Atkinsbar i veska, og sukkersuget river i kroppen, da kan det hende at du dytter nesten hele baren i munnen på en gang, oppdager at det ikke er like lett å tygge/smelte som du først tenkte; SÅ snakker mannen til deg så du må snu deg og svare mens en liten strime med mørksikkel renner nedover haken din, har jeg hørt.
Men som sagt, Decadensebaren, den er veldig godt!! :nemlig:
Her ar det mye godt:) men det krever tid å lage. Jeg opplever ihvertfall at ofte må man bare noe med en gang. Jeg har spist mandler med sjokolade utenpå eller mørk sjokolade.
Altså er man sugen på sjokolade, så er det ikke noe annet som hjelper (for meg), men det kan selvfølgelig være lurt å ta noen få biter i steden for hele platen. :sparke:
Jeg lagde en Iset-variant i går kveld: Kjørte egg, bittelitt splenda, bittelitt matfløte og en sånn frossen smoothie-miks med stavmikseren. En skikkelig deilig myksorbet-greie, som faktisk holdt meg unna godteskapet resten av kvelden. Altså, det fjernet ikke suget helt, men det gjorde det svakere enn rompa-mot-sofaen-suget, og jeg ble dermed sittende. :knegg:
Jeg er også helt håpløs søtmons for tida. Men jeg klarer liksom ei uke uten godis nå og da, så jeg kjører den versjonen. Da går jeg i hvert fall ned i vekt de ukene!
Ordentlig mørk sjokolade er altfor lite søt til å ta luven av mitt sukkerbehov. :skuffet: Ikke er det godt heller. Det eneste som funket for meg i begynnelsen av ammeperiodene, var ca. 100 gram sjokolade og 15 pepperkaker. Hver dag. :o :konstruktiv:
Det er sant! Og sånt skumgodt, som f.eks. Cloettas julenisser - det finnes sikkert en påskevariant på tilbud nå. Det er forholdsvis kalorifattig, samtidig som man raskt blir kvalm og må gi seg. Perfekt!
Se, det er problemet, disse kalorifattige sukkervariantene som alle sier at man ikke trenger så mye av, jeg skjønner ikke hvordan dere er skrudd sammen. Jeg kan GLATT spise 4-5 kokosboller, for eksempel.
Ja, samme hva du gjør Esme; i k k e smak på Melkesjokolade med kvikklunsj og havsalt. Ikke gjør det. Det er nok tilnærmet den eneste sjokoladen som kunne fått meg fra Lavkarbokjøret.
Jeg tror forresten ikke det er så grusomt å ta noen biter med sjokolade hver dag mens man ammer. Det er bedre det, enn at man skal gå rundt seg selv og bli skikkelig stressa.
Kokosboller kan jeg også hive innpå store mengder av, hvilket er grunnen til at jeg ikke foreslo det. :knegg: Poenget er at man kan spise gelé i store mengder for å døyve søtsug. At det er best med vanlijesaus er en annen sak. :alt går i grisen: Premium med ingefær og sitron er for øvrig den mørke sjokkisen som "tar" søtsuget mitt best. Uten at jeg vet hvorfor.
Da jeg ammet, funket ikke mørk sjokolade. Da var det rett og slett en fysiologisk carbo crave, tror jeg (og jeg raste også ned i vekt, og har vært 5 kg under startvekt når mine sumokids har vært ett år :flau: ).
NÅ, derimot, funker mørk sjokolade glimrende; jeg tror [synsing] det er bitterstoffene i det som demper suget [/synsning]. Jeg har det litt på samme måte med rødvin, da har jeg egentlig ikke lyst på vanlig sjokolade. Før jeg blir tipsy. Da har jeg lyst på alt.
Jeg lyver ikke når jeg sier at jeg ALLTID har lyst på sjokolade. 24/7. Har jeg ikke lyst på sjokolade, så er jeg skikkelig sjuk. Da jeg begynte å komme meg etter omgangssyken i vinter, orket jeg ikke å spise noe, unntatt cola, ritzkjeks og jepp ... melkesjokolade.
Jeg trodde når påsken nå var forbi
at det var lurt å ta tak i
den innøvde vanen med marsipan
og sjokolade hele da'n.
Av sjokkisen ble jeg visst ganske lei,
men fokus bare flyttet seg
for plutselig er det jeg tenker på
hvor jeg kan skaffe kake nå!
For jeg vil ikke være sunn
Jeg vil ikke være sunn
Jeg tenker på kaker hver dag, hvert sekund
Søte saker i min munn
Jeg har fått min dose med wienerbrød,
jeg tenkte jo at det betød
at nå var jeg avvent på allting søtt,
men det håpet var helt dødfødt.
For så ble det jo kanelsnurretid,
hver gang jeg fikk en ble jeg blid
og forleden dag fikk jeg lyst på mer:
litt eplekake nå, jeg ber.
For jeg vil ikke være sunn
Jeg vil ikke være sunn
Jeg tenker på kaker hver dag, hvert sekund
Søte saker i min munn
Jeg leser på forumet sunne triks
om frukt og grønt i salig miks,
men tror jeg tomater kan hjelpe på
hvis jeg er godtesugen nå?
Nei ingen kan klare å lure meg,
vil jeg ha søtt så spiser jeg,
for klart litt av gleden den ligger i
å gjøre no' uskikkelig.
For jeg vil ikke være sunn
Jeg vil ikke være sunn
Jeg tenker på kaker hver dag, hvert sekund
Søte saker i min munn
Takk for alle tips! Jeg spiser litt mørk sjokolade og begrenser meg til noen ruter. Men problemet er at til vanlig så er det nok, men ikke når jeg fullammer. Jeg begrenser sjokkisinntaket men går absolutt hele tiden og tenker på snop og jeg er lei av ha 100 % av tankene på snop så jeg må heller finne noe som jeg kan snope litt av.
Sukrinting tror jeg at jeg skal holde meg unna så lenge jeg ammer, og man trenger en del karbohydrater tenker jeg så det er ok med noe. Tipset med å stæsje opp frukt med litt krem og slikt er bra, da bruker jeg litt tid på å få fikset det og da føler jeg at jeg har spist dessert og ikke sånn lett-fortrengbar snoking som jeg ikke husker etterpå. Sorbeter og annen iskrem funker også, det er jeg veldig glad i. Kanskje jeg skal lage opp en større porsjon som jeg kan snoke av.
Men enig med Missa og hadde jeg ikke lyst på sjokolade når jeg gikk inn i denne tråden, så har jeg det i det minste når jeg går ut av tråden. :sjokoholiker:
3 dl frosne bær (bringebær, blåbær, skogsbærblanding eller whatever) mikres til de er tinte og varme. Tilsett noen gode spiseskjeer med vaniljekesam og noen til med Go dag musliblanding. :nam: Godt, sunt og mettende.
Eller du kan spise Fruktnøtt som jeg gjorde nesten daglig da jeg fullammet. :sparke:
På min dialekt betyr å "snoke i skapet" sånn når man står og spiser litt rosiner og en brunostskive etc. Det var vel Anda som kalte det å "smutte" en gang, det er kanskje det som er korrekt skriftlig?
Heter det ikke "å snoke" sånn på ånkli, altså? :confused:
Nå ble jeg like forbausa som når damene på bakeriet på Oslo vest ikke forsto hva jeg sa når jeg sa at kaken var speika.
Å snoke betyr nesten "å spionere på noe" i min verden - å stikke nesa si borti noe man burde holde seg unna. Jeg kan godt snoke etter noe godt i skapene, men skal jeg spise det jeg finner, må det andre verb til. :nemlig:
Hehe, du har helt sikkert rett, det er kanskje bare så implisitt at om man har snoket etter noe å spise, og funnet det, at det på pragmatisk trøndersk ikke er nødvendig å presisere at man helt selvfølgelig gofler det i seg.
Det har jeg aldri hørt før, men ifølge ordboka betyr det smette, smyge. Det er beslektet med hva jeg kanskje ville kalt aktiviteten, å smugspise (eller rett og slett småspise, tror jeg).
Speika? Det har jeg faktisk aldri hørt før. Hva betyr det? Det er et ord vi aldri bruker her i hvert fall.
Og her kan vi snoke i skapene, men vi spiser det vi finner. Evt. mauler.
Jeg har alltid forestillt meg at du snakket pen oslodialekt :knegg:
Jeg la jo på meg noe enormt da jeg ammet poden, så jeg unnet meg tydeligvis litt for mye, men innenfor rimelighetens rammer må det da være OK å spise noe søtt for å prøve å stille hungeren.
Eller du kan spise en hel boks med Nugatti Air, med skje. Det hjelper også veldig på søthungeren, har jeg hørt :flau:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.