Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Morsdag og besøk av mor, men kake?

#1

Søster sa for siden:

Det faller seg sånn at mamma kommer på besøk til helga, og da et det etter hva jeg har forstått, morsdag. Så jeg tenkte å bake en kake, men mams har en sart mage og skal helst ikke ha så mye hvetemel. Litt går bra, og spelt går bra. Også er hun ikke så glad i sukkerbomber. Så hva kan jeg servere da? Husker hun har blitt imponert av en krydder/gulrotkake med speltmel, men jeg vet ikke hvem som har bakt den, og aner ikke hvor jeg skal begynne..

Noen som sitter med oppskrifter på noe sånt, eller noe annet bakverk som ikke er hel-raffinert?


#2

Sitron sa for siden:

Ostekake da? Det må vel finnes kjeks som passer for henne?


#3

Slettet bruker sa for siden:

Er det morsdag til helga? :confused:

Jaja, se hvor godt jeg følger med. Mannen er uansett bortreist, så det blir ikke frokost på senga til meg i år heller. sutre


#4

Slettet bruker sa for siden:

Ellers er jeg enig med Sitron. Ostekake er tingen. Godt, og ikke alt for søtt.


#5

liefje sa for siden:

Jeg maa huske aa ringe til Norge paa söndag, ja. :noterer: Takk for paaminnelsen. Morsdag er paa helt andre tider av aaret (mai) her nede som jeg bor.


#6

Mandarin sa for siden:

Hvor er det du befinner deg?
:nyskjerrig:


#7

liefje sa for siden:

Jeg befinner meg i Tyskland.


#8

Tinka sa for siden:

Ostekake er godt.


#9

liefje sa for siden:

Bare kakemas i denne traaden ogsaa. Jeg dör snart. :dramaqueen:


#10

Susse sa for siden:

Min store favoritt, uten fett og med lite mel :)

Sveitsisk gulrotkake

4 egg
150gr sukker
1 økol. sitron
1,5 ts bakepulver
ca 180 gr finmalt mandel
ca 140 gr revet gulrot( slomper litt her jeg )
40 gr. hvetemel ( du kan godt bruke spelt)

Dette er til en 24cm randform

Pisk en stiv eggedosis. Riv skalle av sitronen, og klem halvparten av saften i eggedosisen.
Bland hvetemel og bakepulver.
Så blander du vekselsvis gulrot+mandel med hvetemelet i eggedosisen til en jenv røre.
Hell i smurt form og stek på 180 grader i 45 min. Prøv deg frem med en kakepinne.
Avkjøl.

Jeg bruker en ostekrem på toppen, men det kan en droppe. evt bare sikte over melis.
Ostekrem lager jeg var philadeliphia light, melis, vaniljesukker og resten av sitronsaften. Smører et tykt lag på :)

Kaka holder seg leenge fersk og god i kjøleskapet, men ikke hos oss;)


#11

Skilpadda sa for siden:

Her er en litt annerledes type ostekake, som ligner på en mellomting mellom ostekake og semulepudding. Jeg synes den er god, den er ikke veldig søt eller fet, og det er ikke noe vanlig mel i den (det er semulegryn, som er laget av hvete, men bare 3 ss i en stor kake). Kan godt serveres med f.eks. bærsaus til.

                   <strong>Ostekake</strong>

                          4 egg

300 g sukker
175 g smeltet margarin eller smør
4 beger (1200 g) Kesam
2 ts vaniljesukker
3 ss semulegryn
4 ss maizena
1 sprut sitronsaft
1 ts bakepulver

Alt blandes sammen. Helles i stor rund eller firkantet kakeform, gjerne med aluminiumsfolie i. Stek ved 180-200 grader i ca. 50-60 minutter.


#12

Lykken sa for siden:

Man kan ikke bare bytte ut hvetemel med speltmel uansett hva man lager? :grønn:


#13

annemede sa for siden:

Uvitende:
Semulegryn, kommer det fra hvetemel???


#14

Skilpadda sa for siden:

Ja, semulegryn lages av hvete, det er sant. :flau: Men det er lite semulegryn i denne ostekaken, da; det er en stor oppskrift.


#15

Nabojenta sa for siden:

Er det morsdag til søndag, altså?


#16

Søster sa for siden:

Er det ikke?


#17

Nooria sa for siden:

Jo... men med litt kortere steketid.


#18

Nooria sa for siden:

Jo det er det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.