Lillegutt er allergisk mot egg og melk, bl.a, og storesøstrene begynner nå å etterlyse vafler, etter en laaaaang periode uten. Synes det er leit å servere de andre vafler, også må han sitte uten.
Så jeg lurer på om noen har klart å lage vafler uten egg og melk? Vi har prøvd oss frem med rismelk iblandet litt havrefløte for fyldighetens skyld, blandet med mel, litt sukker, vaniljesukker, bakepulver, kardemomme og no-egg eggerstatter. Tilsetter også litt smeltet smør for at de skal slippe vaffeljernet lettere.
MEN, de er så vanskelige å steke. Selv om vi smører jernet med melkefritt smør så deler vaffelen seg når vi åpner jernet, Det er nærmest umulig å få den ut av jernet hel. Smaken var helt grei.
Tåler han soya? Vi har brukt soyamelk og -fløte i vaflene.
Starter med tre no-egg, litt sukker. Bakepulver, vaniljesukker, hvetemel og soyamelk. Ikke litt, men ganske mye smeltet smør. La vaflene steke litt lenge, til du er sikker på at de har løsnet.
Formfett hadde jeg faktisk tenkt på, men hadde det ikke i huset. (er ikke noe jeg bruker til vanlig....). Men det er kanskje bedre mot fastbrenning enn soft spesial??
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.