Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mims flapjacks

#1

Harriet Vane sa for siden:

Mmmm, dette er veldig godt! De kan varieres litt, vil jeg tro.

Kake kjeks 16 biter

Ingredienser: smør, 100 g sukker, sirup, havregryn, kanel, bakepulver, salt, bananer

Variasjoner: müsli, demerarasukker, muscovadosukker, rosiner, nøtter, sjokoladebiter

Flapjacks a'la Mim

140 g smør
100 g demerarasukker
2 ss lys sirup
360 dl. (12 dl) müsli (kan byttes ut med havregryn)
1 ts malt kanel
1/2 ts bakepulver
1/8 ts salt
3 Max Havelaarbananer (eller to vanlige)

Sett ovnen på 180 C

dekk en dyp langpanne med bakepapir
smelt smør, sukker og sirup i en kjele. Ta platen av kjelen når alt er smeltet. Ha i de tørre ingrediensene. Mos bananene og ha dem i blandingen. Smør deigen utover bakepapiret i en firkant. Stek i 25 minutter, skjær opp i 4x4 eller 3x6 biter, litt etter hva som passer langpannen. La den stå og avkjøles til bitene er harde og sprø.


#2

Mei sa for siden:

Hørtes ut som noe for oss kanelogbananfriker her i huset. Hvordan og hvor lenge kan de oppbevares?


#3

Harriet Vane sa for siden:

En liten uke i en tett boks?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.