Fiskekaker er topp her hos oss. Vi varmar dei på panne, og har kokte poteter og mengder stekt løk til. Masse løk. Og remulade. Som barn fekk eg fiskekaker varma i Brun saus, og eg syns det var vemmelig :URk:
Korleis blir fiskekaker servert ellers i de 1000 hjem? Ja, det lurer eg på i dag
Vi spiser på brødskive, i hamburgerbrød eller med poteter, salat og dillrømme til. Alltid stekt i panna. Ofte er de laget selv, fra bunnen av, med masse, masse løk i.
Varmet på panne og lagt på brødskive.
I brunsaus med potet, broccoli og makaroni ved siden av.
Stekt på panne. Tilbehør er potet, smeltet smør, makaroni og grønnsaker.
Varierer ganske mykje her i huset. Er da varme kjøpt hos fiskehandler, vert dei servert i ein serviett. ;)
Som regel varmer eg dei i ovn, og har poteter og grønnsaker til. Men av og til i brun saus. Og i grillsesongen spises dei i hamburgerbrød eller med ein lun potetsalat til.
Rema/ Erlings grove fiskekaker "blåses opp" på 200 grader varmluft i 15 min. Fiskekakene blir så utrolig mye bedre på denne måten enn ved pannesteking eller sausvarming syns jeg. Typisk tilbehør hos oss er hjemmelaget potetmos og enten dampede gulrøtter+brokkoli, eller kun revne gulrøtter. Avogtil lager jeg brun saus til.
Vi spiser bare bestefars hjemmelagde fiskekaker/fiskepudding og da spiser vi de enten med potet og råkost eller på brødskive. Alltid stekt først. Best i verden!
Vi spiser som regel fiskekaer med kokte poteter, raspet gulrot, rømme og smeltet smør.
Noen ganger i brun saus, da med kokt potet og kokt gulrot, + makaroni.
Vi varmer de i ovnen og har ofte hjemmelaget potetmos, stekt løk og kokte grønnsaker til. Akkurat nå er det dårlig med potetmos i skyfriheimen, siden jeg for 3. gang på et halvt år har greid å kaste potetskrelleren i søpla sammen med potetskrellet.
Ellers synes jeg det er godt med brun saus til, da serveres også makaroni og ertestuing. Og tyttebærsyltetøy!
Jeg har servert hvitsaus ved siden av én gang, og det falt også i smak. Men når jeg først orker å lage hvitsaus, foretrekker jeg Vesterålens fiskeboller isteden for fiskekaker. :nam:
Vi lager som regel fiskekakene selv og spiser de da rett etter at de er stekt. Alternativt fryses de ned og varmes opp i pannen i litt smør. Serveres med kokte poteter og råkostsalat og remulade.
På skive/rundstykker, bare varme i hånda (det må selvsagt være ordentlige, saftige stoore fiskekaker, helst sånne steinbit med løk/hvitløk i), eller i brun saus, med poteter og grønnsaker. Mannen er ikke begeistret for fiskekaker, fiskepudding og alt sånt, så det er sjelden vi har det da.
Ungene elsker det også, selv i brun saus. Men så er begge mine sausoholikere som mora.
Hehe, det henger igjen fra barndommen for min del. Jeg tror ikke min mor var spesielt opptatt av karbohydratmengden pr måltid, eller totalt for den del. :hehehe: Jeg tror rett og slett makaroni ble servert ved siden av fordi det smaker godt sammen med brunsausen, og så var det billig.
Kald på brødskive med majones. Stekt med potetstappe eller makaroni og ketchup. Varmet i saus, enten brun eller hvit. Like godt og enkelt alt sammen, og både voksne og barn spiser med god apetitt. Da jeg var liten var det brun saus, poteter og makaroni som var greia, men jeg har droppet den kombinasjonen som voksen. Får da være måte på hvor mye karbohydrater man skal proppe i seg i ett måltid. :knegg:
Ja, og så som fiskeburger da, med salat, grovt hamburgerbrød og masse fetaost og rødløk. :nam:
Gubben og poden elsker fiskekaker, og spiser dem gjerne på skiven. Når jeg serverer dem til middag blir det helst med båtpoteter, pannestekte grønnsaker til.
Makaroni og spagetti var en grønnsak hos oss. :knegg: Så det ble alltid servert med poteter og uten ordentlige grønnsaker.
Fiskekaker serveres på mange måter hos oss:
Fiskekakeburger, med salat og chips.
På brødskive, krydret med gastromat og majones.
Stekt, sammen med kokte poteter og dampet brokkoli, blomkål, gulrot og sukkererter.
Stekt, sammen med kokte poteter, ertestuing og stekt løk.
Kokt i brunsaus, sammen med kokte poteter, kokte gulrøtter og makaronistuing.
Til middag: Med poteter, gulrøtter og brun saus. Evt varmet på panne med potetmos til.
Ungene har ofte med seg kalde fiskekaker i matboksen. De liker det, merkelig nok. Jeg må ha de varme for at de skal gli ned.
Jeg har aldri vært vant til det, men hos familien til eksen fikk jeg servert makaroni sammen med poteter og brun saus (jeg husker ikke hva mer som var til, det var nettopp kombinasjonen av makaroni og brun saus som festet seg...)
til hovedtema: fiskekaker serveres egentlig ikke hos oss. Det burde de. Jeg er særdeles lite glad i fisk, men fiskekaker (av den typen som ikke smaker fooooor mye fisk) og fiskepudding liker jeg jo, og det er vel i alle fall ikke værre enn fiskepinner sånn på "sunnhetsskalaen". Og fiskekaker er vel noe guttungen kanskje kunne like... Blir vel med kokte poteter og råkost av gulrot, gjerne med brun saus til. Eller som "fiskeburger" det har vi vel hatt et par ganger når jeg tenker meg om. Fra oppveksten er jeg vant til at de kan serveres på brødskive (med ketshup eller majones (min far spiser majones på mange rare ting, inkl fiskekaker og speilegg) for den som vil ha) som et veldig enkelt, rakst måltid, kokt i brun saus eller stekt på stekepanna, jeg foretrekker dem stekte heller enn kokte ja.
Glemte siste varianten som bare gjelder når gubben ikke er hjemme; stekt, servert sammen med pastaskruer og det som måtte finnes av salat/grønt i kjøleskapet.
Vi spiser en del fiskekaker, men det er hurtigmat hjemme hos oss. De pannestekes og serveres med makaroni og revne gulrøtter. Ungene spiser ketsjup til og vi voksne sweet chili-saus.
Det var seikaker, det. Det hater jeg også, for vi fikk det mye. Men nu til dags fortæres fiskekakene på grovt brød med salat, remulade, rødløk og tomat.
Jeg fikk alltid servert fiskekaker i brun saus hjemme i oppveksten, men har elsket det fra dag 1. Det var en av favorittrettene mine, og begge barna mine elsker det også. :) Trodde egentlig det var sånn typisk barnevennlig mat, som fiskeboller og lignende. De fleste unger jeg omgås er svært glade i det.
Vi varmer de noen ganger i brun saus eller hvit saus, fiskeburger med
grove hamburgerbrød, i fullkornspita med dressing og løkringer,
på skiven eller kalde i matpakken.
[font=Comic Sans MS][/font]
Fiskeburger av steinbitt med bacon og ost er supergodt!!:nam:
Her liker mannen poteter til, og jeg liker makaroni til hvis vi har fiskekakene i brunsaus. Sønnen liker best makaroni, men får litt potet også siden poteten tross alt er en grønnsak.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.