Hvor lenge over datostemplingen ville du vurdert å bruke biffen, hvis den har ligget kaldt i kjøleskapet hele tiden?
Og, hvis du vurderer å bruke biffen, hvordan ser du at den er brukende eller om den er dårlig? Lukter det surt, eller er slimete går den jo i bosset, men hvis den ser normal ut og lukter normalt så bruker man den?
Jeg har gammel biff, og tror jeg ligger tynt an hos mannen om jeg kaster den. :knegg:
Datostempling er bare blekk. Jeg lukter på ting og ser etter om det ser bra ut. Gjør det dét ser jeg ingen grunn til å kaste mat bare fordi det står en dato på pakka. Sånn luksus synes jeg ingen kan unne seg.
Siden kjøtt hos oss aldri kommer med datostempling så slipper vi jo å forholde oss til sånt :D
Og man lukter FORT om kjøttet er uspiselig altså! Særlig om det er litt blod i bunnen, det surner før kjøttet. Helt kjøtt som biff holder dessuten en god del lenger enn feks kjøttdeig.
Og blir bare bedre med tiden. Lammene her henger i 14 dager før vi deler ned og fryser :knegg:
SÅ enig! Og SF, melk holder seg ofte mange dager over dato om kartongen er uåpnet. Jeg har åpnet melk som har gått 5-6 dager over dato, den har vært helt som ny. Men da har jeg brukt den fort opp altså, når den først har vært åpnet.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.