tiddelibom sa for siden:
Fra Kolonihagen i går var det kålhode i kassen. Jeg trenger gode ideer til noe godt å lage av det!
:takker!:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
tiddelibom sa for siden:
Fra Kolonihagen i går var det kålhode i kassen. Jeg trenger gode ideer til noe godt å lage av det!
:takker!:
Carpe Diem sa for siden:
Kålruletter?
Kjøttkaker med kålstuing?
Bruke kålen som hovedingrediens i f eks: wok, grønnsaksuppe eller salat....
Lykke til med valg av middag! :riktig:
Benzo sa for siden:
Fårikål, kjøttkaker med kålstuing, kålruletter. :)
Fluke sa for siden:
Stuing? :nam:
Harriet Vane sa for siden:
Kål og baconsuppe.
Middag 4 porsjoner
Ingredienser: bacon, gulrot, potet, kål, vann, buljong, pepper, persille
1 pakke skogsbacon
2 store gulrøtter i skiver
2-3 store poteter i terninger
1/2 kålhode i biter
1 purre i skiver
1-1,5 l vatn
helios buljongpulver
pepper, evt salt og finhakket persille
del baconet i mindre biter, ha i alle grønnsakene og surr i smør/olje. Spe med kokende vann blandet med buljong og la koke til alt er mørt. Server med brød.
Benzo sa for siden:
Nam.
Selvfølgelig måtte fru Mim kommer opp med noe mer spennende enn kålruletter og stuing. :knegg:
Harriet Vane sa for siden:
Stuing:
ca. 700 g hodekål
1 l vann
2 ts salt
4 ss smør
4 ss hvetemel
4 -5 dl kraft fra koking
2 dl melk evt blandet med matfløte
muskat, pepper og salt
Del kålen i terninger og kok den sammen med litt vann og salt, ca 10-15 minutter, til den er gjennomkokt.
Smelt smør i en kjele og tilsett melet. Spe med kokekraft fra kålen, og melk til du får en litt tykk konsistens. La sausen koke ca 5 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper, tilsett den kokte kålen.
For ekstra fyldig saus tilsett litt fløte.
Hempa sa for siden:
Er det ingen som bruker kokt kål som en grønnsak lenger? Bare kok den lett i lettsaltet vann og server ved siden av kjøttmiddager. Veldig godt, synes jeg.
Vimsen sa for siden:
Form med karbonadedeig og kål.
Olympia sa for siden:
Jeg lager ofte kålsalat. Det er utrolig godt til svinekjøtt.
Man tager ett lite kålhode, og finstrimler det. Strimlene kokes i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. (Til de er blitt myke og litt blankere i fargen). Samtidig steker man bacon og strimler den, eller skjærer i biter etter steking.
Finhakk en liten løk.
Dressingen består av eddik og olje, sånn ca. i forhold 2:1. Lag mye dressing, den trekker fort inn i salaten. Krydre med pepper, salt og evt. litt sukker.
Bland sammen kål og bacon og løk og dressingen i en stor bolle. La trekke minst en time før servering. (Kan godt stå opptil en dag i kjøleskapet).
tiddelibom sa for siden:
Takker og bukker til alle!!
Harriet Vane sa for siden:
Middag tilbehør 4 porsjoner
Ingredienser: hodekål, appelsin, hasselnøtter, ananas, appelsinjuice, rosiner
variasjon: epler, valnøtter, mandler, hakkede tørkede aprikoser eller svisker
Kålsalat
1/2 lite kålhode i tynne strimler
2 appelsiner, skrelte i skiver
1/2 fersk ananas i små biter eller en boks hermetisk
en neve eller to med hakkede hasselnøtter
1 dl appelsinjuice
1 neve rosiner
Alt blandes og serveres til ribbe, koteletter, medisterkaker, svinefilet eller lignende
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.