Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noe godt med kålhode?

#1

tiddelibom sa for siden:

Fra Kolonihagen i går var det kålhode i kassen. Jeg trenger gode ideer til noe godt å lage av det!

:takker!:


#2

Carpe Diem sa for siden:

Kålruletter?
Kjøttkaker med kålstuing?
Bruke kålen som hovedingrediens i f eks: wok, grønnsaksuppe eller salat....

Lykke til med valg av middag! :riktig:


#3

Benzo sa for siden:

Fårikål, kjøttkaker med kålstuing, kålruletter. :)


#4

Fluke sa for siden:

Stuing? :nam:


#5

Harriet Vane sa for siden:

Kål og baconsuppe.

Middag 4 porsjoner

Ingredienser: bacon, gulrot, potet, kål, vann, buljong, pepper, persille

1 pakke skogsbacon
2 store gulrøtter i skiver
2-3 store poteter i terninger
1/2 kålhode i biter
1 purre i skiver
1-1,5 l vatn
helios buljongpulver
pepper, evt salt og finhakket persille

del baconet i mindre biter, ha i alle grønnsakene og surr i smør/olje. Spe med kokende vann blandet med buljong og la koke til alt er mørt. Server med brød.


#6

Benzo sa for siden:

Nam.
Selvfølgelig måtte fru Mim kommer opp med noe mer spennende enn kålruletter og stuing. :knegg:


#7

Harriet Vane sa for siden:

Stuing:

ca. 700 g hodekål
1 l vann
2 ts salt
4 ss smør
4 ss hvetemel
4 -5 dl kraft fra koking
2 dl melk evt blandet med matfløte
muskat, pepper og salt

Del kålen i terninger og kok den sammen med litt vann og salt, ca 10-15 minutter, til den er gjennomkokt.

Smelt smør i en kjele og tilsett melet. Spe med kokekraft fra kålen, og melk til du får en litt tykk konsistens. La sausen koke ca 5 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper, tilsett den kokte kålen.

For ekstra fyldig saus tilsett litt fløte.


#8

Hempa sa for siden:

Er det ingen som bruker kokt kål som en grønnsak lenger? Bare kok den lett i lettsaltet vann og server ved siden av kjøttmiddager. Veldig godt, synes jeg.


#9

Vimsen sa for siden:

Form med karbonadedeig og kål.


#10

Olympia sa for siden:

Jeg lager ofte kålsalat. Det er utrolig godt til svinekjøtt.

Man tager ett lite kålhode, og finstrimler det. Strimlene kokes i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. (Til de er blitt myke og litt blankere i fargen). Samtidig steker man bacon og strimler den, eller skjærer i biter etter steking.

Finhakk en liten løk.

Dressingen består av eddik og olje, sånn ca. i forhold 2:1. Lag mye dressing, den trekker fort inn i salaten. Krydre med pepper, salt og evt. litt sukker.

Bland sammen kål og bacon og løk og dressingen i en stor bolle. La trekke minst en time før servering. (Kan godt stå opptil en dag i kjøleskapet).


#11

tiddelibom sa for siden:

Takker og bukker til alle!!


#12

Harriet Vane sa for siden:

Middag tilbehør 4 porsjoner

Ingredienser: hodekål, appelsin, hasselnøtter, ananas, appelsinjuice, rosiner
variasjon: epler, valnøtter, mandler, hakkede tørkede aprikoser eller svisker

Kålsalat

1/2 lite kålhode i tynne strimler
2 appelsiner, skrelte i skiver
1/2 fersk ananas i små biter eller en boks hermetisk
en neve eller to med hakkede hasselnøtter
1 dl appelsinjuice
1 neve rosiner

Alt blandes og serveres til ribbe, koteletter, medisterkaker, svinefilet eller lignende


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.