Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Honning - oppskrifter?

#1

Skilpadda sa for siden:

Forrige uke fikk vi et lite glass honning i kassen fra Kolonihagen. Denne uken fikk vi et stort glass honning. Siden vi nesten aldri spiser honning (bare litt i marinader og te av og til), kunne jeg tenke meg noen tips til hva jeg kan bruke det til. En god, og frysbar, honningkake, kanskje? :) Honningkjeks?


#2

Filifjonka sa for siden:

Vi har også en boks honning (bursdagsgave fra Ole Brumm). Siden ingen av oss er glad i honning følger jeg med her for å se om jeg kan finne noe å bruke den til! :)


#3

Veronal sa for siden:

Hvis det er honning som renner av seg selv så er det bare å sette seg godt til rette med chevré, gorgonzola, honning og en passende vin.

Hvis det er hard honning så kan du lage honningsirup som du bruker på samme måte som i avsnittet ovenfor.


#4

daffy sa for siden:

Underskriver. Honning (helst akasie) er nydelig følge til ost. Ellers er honning kjempegodt å risle over yougurt naturelle, strør du over et par knuste valnøtter i tillegg har du en deilig dessert.



#6

DM sa for siden:

Honning kan brukes som erstatning for sukker i oppskrifter, og en teskje honning er lurt å ha i bakst, for da holder den seg saftig lengre.


#7

Eia sa for siden:

Signerer! Nam!


#8

Ole Brumm sa for siden:

Bruke honning i dagens wok, snadder. ;)


#9

Skilpadda sa for siden:

Ja, det er godt. :) Forresten, mens jeg husker det: du har peiling på vin, har du ikke? Kunne du sett på www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?p=210084 om du hadde noen tips?


#10

Katinka sa for siden:

Honning er godt til kylling.

Rå kyllinglår (gjerne frosne i pakke fra Prix)
1 1/2 dl olivenolje
1 1/2 dl soyaolje
Ei god ss honning

Pensle lårenr med blandinga, ha i resten av marinaden og hiv i ovnen på ca. 200 grader ca. 45-60 min.
Underveis pensler du med honning iblanda chili (Sambal Oelek).

Vask potet, skjær i båter, pensle med olje og ha salt og peppar på (evt. provencekrydder).
Min 40 minutt i ovnen på 200 grader (står i ovnen under lårene).

Salat med appelsin og knuste hasselnøtter.
Og nudler ved siden av.


#11

Gaia sa for siden:

Jeg bruker en ss honning i hjemmelagde tomatsauser, og bytter ofte ut små mengder sukker med honning.


#12

Søster sa for siden:

Honning er helt uunnværlig her i huset.
I teen min flere ganger om dagen, i varm melk til småen hvis det er lørdag eller vondt i halsen. I gjærbakst og kaker. I yoghurt naturell til derssert. I wok og marinader. I grillsausen om sommeren.

Man trenger ikke én god oppskrift for å bli kvitt honningen vel? I så fall kan du sette sløyfe på den og gi i vertinnegave, eller istedet for blomst til noen.


#13

Mandarin sa for siden:

Kjøp litt gresk yoghurt (litt tykkere enn norsk), lag honningsirup (om den er hard), kjøp valnøtter.

Inviter venner på deilig middag, til dessert serverer du yogurten, med sirup og vanøttene over.

NAM :riktig:


#14

Skilpadda sa for siden:

Tusen takk for fine tips. :) Jeg liker honning både på dessert og ost og i dressing (og en og annen gang i teen når jeg har vondt i halsen), og skal sikkert bruke flere av oppskriftene. Neida, jeg trenger ikke én oppskrift for å bli "kvitt" honningen (og den holder seg jo lenge i skapet), men nye tips er alltid fint, da.

Jeg skulle fremdeles gjerne hatt en god oppskrift på honningkake, for det høres så godt ut, og nå når jeg nå har et stort glass honning stående, kunne det vært morsomt å prøve.


#15

Veronal sa for siden:

Her er oppskriften på havrekjeks fra Vegeta vertshus:

SPRØ HAVREKJEKS
1.75 dl. olje
1.5 dl honning
4.5 dl. havregryn
1 ss. hvetemel
1 dl. rosiner
1 dl. solsikkefrø

Varm opp olje og honning forsiktig til det er flytende. Bland sammen alt det tørre og ha det i oljeblandingen. Bre det utover en langpanne dekket med bakepapir. Stek blandingen i 15 minutter ved 200 grader. Skjær opp i små firkanter mens kaken er varm. Avkjøl før du løsner det fra platen.


#16

Veronal sa for siden:

Hva med eplechutney?

Eplechutney
(kan med fordel lages på forhånd og oppbevares på glass. Er godt til stekt svinekjøtt, kylling og oster)

700 g epler
1 dl friskpresset appelsinjuice
2 dl honning
2 dl epleeddik
1 båt hvitløk
1 ss hakket ingefærrot
1 ts karve
1 ts kanel
1 ts salt
Cayennepepper

Ta ut kjernehusene av eplene og kutt i biter (du trenger ikke ta av skallet). Bland sammen alle ingrediensene i en gryte og kok opp. La blandingen putre over svak varme i minimum 45 minutter. Rør om av og til. Cayennepepper tilsettes alt avhengig av hvor sterk du foretrekker chutneyen. Avkjøles før den fylles over på glass.


#17

Esme sa for siden:

Du, husker du han birøkteren jeg var sammen med en stund? Han lagde sinnsyk god honningkake. Skal høre om oppskrift jeg.


#18

Skilpadda sa for siden:

Jatakk gjerne. :)


#19

Fadese sa for siden:

Bringebær (eller andre bær - går sikkert greit med skogsbær fra frysedisken) i et glass. Yoghurt naturell oppå og en real dæsj honning (jeg bruker flytende honning). Deilig!


#20

Tallulah sa for siden:

Min svigerinne lagde en sjokokake med honning i, skal se om jeg kan få fatt i oppskriften.

Ellers er honninglasert kylling veldig godt. Ser Tosse har lagt inn en liknende oppskrift.

Jeg pleier å ta 50/50 honning og salt soyasaus, blande med litt chili. olivenolje og provencekrydder og pensle enten en hel kylling eller kyllinngbryst med. Skinnfrie kyllingbryst blir seendes litt rare ut, men smaker godt. Kylling med skinn blir sprø og fin.
Må pensles flere ganger underveis.

I tillegg kan man sette et stekefat med rotfrukter under hvis man steker kylling på rist slik at det drypper ned på dem.

Fant denne oppskriften på honningglasert elg også, den virker god!


#21

Storm sa for siden:

:kry: Min egen dressing! :rørt: :knegg:


#22

Hyacinth sa for siden:

Honningkjøtt! Skal skrive oppskrift når jeg har tørket kliss av fingrene mine.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.