Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

FrP

#1

Slettet bruker sa for siden:

Jeg er personlig forbanna.

Terje Søviknes er i ilden igjen. Han skal ikke få bli partitopp i frp fordi han har sagt ja til bompenger en gang.

Javelja.

Den kjedelige vanen med å voldta jentunger på fest er visst ikke noe hinder. Det har vi glemt nå, skjønner jeg? :snill:

For en forbanna søplegjeng! :sint:


#2

Left sa for siden:

Ja, "feilgrep" som at man har ødelagt et annet menneskes liv, må man jo bare legge bak seg kan du skjønne Smilefjes. :mad:


#3

Slettet bruker sa for siden:

Hun var jo så ung. Hun har sikkert glemt det nå.
Bompenger derimot, det er jo skikkelig viktig.


#4

Slettet bruker sa for siden:

Jeg har forøvrig fortsatt ikke tilgitt en eneste av drittsekkene som dengangda sto i media og sa at det var synd på ham som fikk denne skrekkelige belastningen heller. :kjevle:


#5

Imma sa for siden:

Hørte du vakre Sivs tale? :grøss: Den dama er skummel!


#6

Left sa for siden:

Ja, man kan bli kvalm av mindre. Og at de har så stor oppslutning i befolkningen generelt sett, synes jeg er v e l d i g skummelt.

Stakkars Søviknes som fikk så mye mediakjør, og så mye negativ omtale. :trist:


#7

Nera sa for siden:

Nordlys kunne i dag melde at FrP-ordfører John Karlsen (Nordreisa) ikke våger å reise til landsmøtet og risikerer straff fra sentralt hold i partiet fordi eiendomsskatten ble gjeninnført i kommunen. :rolleyes:

Søviknes-saken er så trist at jeg fortsatt mangler ord.


#8

Blondie sa for siden:

Det handler om perspektiv. :snill:
Jeg blir skremt av at det faktisk finnes mennesker som stemmer på slikt.


#9

Minty sa for siden:

:sur:


#10

Slettet bruker sa for siden:

Når jeg tenker meg om så syns jeg faktisk frp-erne kan dra tilbake dit de kom fra.

:moahaha:


#11

Inagh sa for siden:

Pst et seksuelt overgrep fra eller til - pytt, pytt, med litt terapi legger vel jenta dette bak seg - og sikkert var hu så full og utfordrende kledd at hun egentlig kan skylde på seg sjøl, sånn hun bøy seg fram.

Bompenger - nei fy - det går ut over folk flest, må vite.

Frp - for folk flest.

:nemlig:

(Og innimellom savner jeg en :kvalm: smily.)


#12

Blondie sa for siden:

:kvalm: hadde passet veldig bra nå, ja. Vi kan vel egentlig bare kalle den :Frp: ?


#13

Inagh sa for siden:

:knegg:


#14

Minty sa for siden:

Tiltredes! :dulte:


#15

rine sa for siden:

Visste han at hun var 16? :undrer: Uansett kvalmt å drive på med tenåringer når man er gift, men det er litt relevant om han visste det eller ikke. Forskjell på utro slask og pedofil, utro slask. Tross alt.


#16

Esme sa for siden:

Høh? Var det ikke snakk om en voldtekt da? Kaller vel ikke voldtektsmenn for "utroe slasker" vel?


#17

Floksa sa for siden:

...

#18

Esme sa for siden:

Hva mente du med dette klippet, Floksa, at siden Søviknes sier at det ikke dreide seg om voldtekt, så er det ikke det?


#19

rine sa for siden:

Var det? Jeg trodde hun var "med på det." I den grad en sekstenåring kan være med på noe som helst når den andre parten er over tredve, that is. Jeg vet ikke, altså, men jeg mener at han ikke ble anklaget for voldtekt. :undrer:


#20

Floksa sa for siden:

Nei nei nei.
Jeg bare googler for å prøve å finne ut hvordan saken endte.
Prikkene var for å få med de evinnerlige 3 bokstavene som må være med før man får poste.


#21

MegaMie sa for siden:

Jeg har ikke fått med meg at det var snakk om voldtekt, husker bare at han hadde hatt sex med en ung jente. Uansett, jeg liker verken fyren eller partiet hans.


#22

Niobe sa for siden:

Så vidt jeg husker så mente heller ikke jenta seg voldtatt. Hun var vel en ung Frp-fan og partifelle av Søviknes (tenk at det går an?), og var heller smigret over oppmerksomheten? Uten at det unnskylder Søviknes, selvsagt. Det har ikke blitt omtalt som voldtekt, men som seksuell omgang med en 16-åring. Jeg vil også gjerne poengtere at ikke alle som har sex med en langt yngre partner har en pedofil legning. For å kunne være obs på de som faktisk er pedofile, så synes jeg det er vel så viktig å vite hvem som antagelig ikke er det.

Jeg liker hverken Søviknes eller partiet hans, men for å være ærlig så mener jeg faktisk at det må gå an å bevege seg videre.


#23

Mams sa for siden:

Han ble vel aldri anklaget for voldtekt mener jeg å huske.
Men når man sier at en person virker forkommen etter å ha hatt sex, så kan det umulig vært så veldig frivillig i mine øyne.

Men at fokuset er på at han ikke skal tilbake som toppolitiker pga bompenger framfor den episoden sier bare litt om hvor fokuset til det partiet er.

Litt på siden, men litt "morsom".
Jeg jobber sammen med mennesker som kommer fra andre land, de er altså ikke født av innvandrere, men er det selv. (kom hit som barn)
Et eksemplar av denne arten stemmer da FrP fordi de vil ha strengere kontroll på innvandrere...................
Snakk om å ikke unna andre den muligheten de selv har fått. Dette er i tillegg noen som har kommet hit uten at det var noen form for fare for de i eget hjemland.


#24

007 sa for siden:

Nå er ikke jeg FrP-velger, men det var da aldri snakk om voldtekt? Kun sex, og hun var over den seksuelle lavalder. Eller husker jeg helt feil nå? :undrer:

Og det er mange 16-åringer som har sex med (gifte) menn som er eldre enn seg, uten at det er snakk om noe overgrep. Har jeg hørt.


#25

Irma sa for siden:

Så vidt jeg husker oppfattet jenta det som et overgrep. Slike ting er uansett vanskelig å bevise den ene eller andre veien. Frp derimot tok Søviknes sitt parti fra dag en, og viste til at en såpass sjarmerende og sympatisk fyr ikke kunne ha begått overgrep mot noen. :snill: Da vet man mye om overgrep gitt! : snill-på-repeat: Og jugde til det norske folk i beste sendetid og buhuet seg over hvilke uhyrlige påstander og oppsinn av dimensjoner folk kunne komme med. Det vi derimot vet er vel at Søviknes gjorde en ufattelig idiotisk ting som ikke er forenelig med politikk på høyt nivå, og at jenta fikk ugreie reaksjoner i etterkant. Jeg synes det sender svært dårlige signaler at Søviknes er i tilbake varmen, men ingenting overrasker meg når det gjelder Frp sånn egentlig.


#26

Slettet bruker sa for siden:

Jeg husker saken godt, og som Irma sier så følte jenta at et overgrep var begått.

Når hun da er seksten år og det er tvil om at det var frivillig så svinger jeg øksa over fyren uten særlige skrupler kjenner jeg. Hun var for faen seksten. Det skal være bra lite tvil om man er villig til å ha sex altså. Er man i tvil så er det nei.


#27

MegaMie sa for siden:

Irma, er du sikker på at du ikke blander med den andre saken der ei ung jente stod frem på landsmøtet og fortalte at hun var blitt voldtatt? Og Siv hadde visst det hele tiden og ba henne hode munn. Det var vel rundt samme tid.


#28

Irma sa for siden:

Nei, jeg blander ikke med den saken. Les f.eks om hendelsesforløpet her: her.

Eller her:


#29

gnuri sa for siden:

Jaja- stakkaren må jo få lov til å gå videre i sitt politiske liv :snill:

Jeg fatter ikke at noen kan stemme på det partiet.


#30

Jakobine sa for siden:

Man kan sikkert se problematiske sider av innvandringspolitikken i Norge uten at det betyr at man "ikke unner andre muligheten en selv har fått".


#31

Irma sa for siden:

Nå kom jeg på at du kanskje kun mente dette med Siv sin taushet og juging, og ikke den påståtte voldtekten? Tilsløring og juging ble det vel i forhold til begge sakene, men det mest berømte er vel situasjonen hvor Siv og Søviknes i TV2-studioet forbannet angrep alle som spredde løgnaktige påstander om Søviknes. Samtidig som Siv visste absolutt alt om voldtektsanklagene mot Søviknes, hun hadde visst om det i fem måneder.

Les mer her: pub.tv2.no/nettavisen/innenriks/politikk/article465852.ece

Og etterpå gråt Siv krokodilletårer. Stakkars stakkars henne. :himle:


#32

Najade sa for siden:

Jeg begynte å lese en interessant artikkel i Dagsavisen om returen til Søviknes, hvor det ble debattert at han var kontroversiell osv.
-Ja, for søren, tenkte jeg. Så kom jeg til stedet hvor det ble nevnt hvorfor han var kontroversiell, og så var det jo dette bompengestyret. :dåne:

Fatter ikke hva som skjer i samfunnet vårt når det gjelder voldtekt og overgrep. Leste en liten kronikk om en voldtektsforbryter som fikk endret tiltalepunktet fra overfallsvoldtekt til grov uaktsom voldtekt fordi han var døv, og følgelig hevdet å ikke oppfatte at kvinnen sa nei. (For de som vil lese; www.dagsavisen.no/meninger/article481938.ece )


#33

Slettet bruker sa for siden:

Det var Søviknessaken og det at toppene i partiet var meget vel informert om den uten at noen gjorde noe som gjorde at en til sto frem for åpen talerstol og fortalte at hun ble voldtatt av Chim Kjølner - daværende partibroiler og stortingsrepresentant. Det var et ærlig forsøk på å få satt på den fremskrittsrettede dagsordenen hvorvidt voldtekt av kvinner skulle anses som "man får ikke mer morro enn man lager selv" eller om det kanskje var litt kjedelig egentlig.

Konklusjonen ble som vi alle vet. Siv gråt for Søviknes på tv. Vel informert gjennom flere måneder at mannen hun klappet på skulderen og hadde sånn omsorg for da altså åpenbart har voldtatt en sekstenåring.

Og jeg uttaler dette med så stor skråsikkerhet fordi han selv altså også bekreftet "sex" samt at det var vitner på at jenta var ute av seg og fortalte til første hun traff hva som hadde blitt gjort mot henne. Hva Søviknes gjorde akkurat da vet vi ikke, men han tok seg vel en røyk da sikkert. Den dusten.


#34

Irma sa for siden:

Jeg har en følelse av at folk tror at for å være en person som begår overgrep eller voldtekt, så må man også framstå slem og usympatisk. Dette ble jo også bekreftet av Frp sine egne da boblen vedrørende voldtektsbeskyldningene mot Søviknes sprakk (etter å ha vært kjent innad i partiet lenge), han var en for sympatisk og likandes kar til å kunne begå overgrep. Det er greit nok og ikke felle noen dom, det er strafferetten sin oppgave. Men her tok partiet kun parti med en av partene, den med størst makt, mannen - den som var beskyldt for voldtekt. Pappaen til Chim Kjølner var på samme linje, han mente at sønnen ikke kunne ha begått voldtekt fordi han var så kjekk at han kunne få damer uten å voldta. I Frp-land har det iallefall historisk sett vært slik at kvinner som har sex utenfor ekteskap (og Gud forby blir gravide!) er løsaktige, mens menn som beskyldes for voldtekt har begått guttestreker. (Det var disse ordene Siv brukte overfor voldtektsbeskyldte i Frp.)


#35

Najade sa for siden:

Det er jo her den store feilantakelsen ligger tenker jeg. At voldtekt er knyttet til sex, det handler vel mest om maktutøvelse?


#36

MegaMie sa for siden:

det var det jeg mente, men nå ser jeg jo at det var mye av samme cover-up i begge saker. :nemlig:

Det er godt at han kunne forklare oss dette. Der fikk vi den lizzom. :dåne:


#37

Irma sa for siden:

Jeg skulle ønske at man kunne jobbe for å droppe koblingen sex og overgrep. Det gjøres hele tiden! Ser man i overskrifter i avisene så gjøres det liten forskjell på såkalt voldtekts"sex" og sex som en fin ting mellom to jevnbyrdige. Ta f.eks begrepet sexdrink og sexdop som har gått igjen i mange herrens år. Dette innebærer neddoping av offer for å kunne voldta. Hva #&%$ har det med sex å gjøre?


#38

Isolde sa for siden:

Synes det er skummelt hvor mange her i kommunen som snakker så pent om mannen. Han er nesten som en gud for noen. Til og med mannen hadde noen nykker som jeg har fått prella av.

Glad jeg ikke bor her i kommunen lenger. Var nok med 3år.


#39

rine sa for siden:

Det fatter ikke jeg heller.
Når det er sagt; Søviknes er faktisk en av de mer oppegående Frp-erene. Han er villig til å fire i saker som f.eks bompenger (en hellig ku for Frpere flest) og Os har fungert overraskende bra med Frp-styre. Nå sies det jo at grunnen er at Søviknes slett ikke fører Frp politikk (mer AP) but still... :knegg: Ingen forsvarstale for mannen, jeg synes den episoden for 10 år siden var rimelig kvalmende og at han blant andre ting avslørte en skremmende mangel på dømmkraft, men det er ingen tvil om at han er en bedre politiker enn mange andre Frpere. Sandberg, f.eks. :skremt:


#40

Slettet bruker sa for siden:

Faren til Chim ja. Fy faen. Jeg kan jo bare nesten ikke fatte at sønnen hans kan ha fått et syn på kvinner som noe han bare kan behandle som han vil jeg med en sånn premiefar. :dåne:


#41

Mams sa for siden:

Selvsagt kan man det.
Det er jo problemer med tanke på integrering, det er det jo ikke tvil om.
Så lenge folk har "feil" navn får de jo ikke jobb blant annet.
Men dette er en som da deler FrP sitt syn om at alle "mørkhudede" ikke burde få komme til landet............
Personen er ikke mørkhudet selv, men kommer fra latinamerika.


#42

Serafin sa for siden:

Jeg blir litt matt og sur av "påståtte voldtekt"
Skriver de ikke det? Det "påståtte overgrepet" og "angivelige overgrepet"
Man får en "jaja, hun sier det er voldtekt, meeeeeen..." følelse av ordet "påstått"


#43

rine sa for siden:

Jeg synes det er helt OK at de skriver det. Nok av kvinner som først kommer på i ettertid at det muligens var snakk om en voldtekt. Jeg synes synd på kvinnen hvis det står "påstått voldtekt" og hun faktisk ble voldtatt, men jeg synes synd på mannen hvis det bare står "voldtekten" og det ikke var snakk om en voldtekt. Jeg jobber med sekstenåringer og har i årenes løp hørt om en del "voldtekter" som ved nærmere ettersyn ikke var det likevel. :nemlig:


#44

Irma sa for siden:

Jeg er sterkt uenig. Det er kun strafferetten som avgjør om en handling kan defineres som voldtekt eller ikke. Ikke media. Hadde Søviknes derimot vært dømt ville den type begrepsbruk vært ugrei. (Det skal nok uansett mye til å bli dømt i en sak som søviknessaken på grunn av bevisenes stilling, det betyr allikevel ikke at media har anledning opptre som dommer en sak.)


#45

Serafin sa for siden:

Ja, jeg vet det, sånn egentlig.

Men jeg får litt ekkel smak i munnen læll.


#46

Ine sa for siden:

Jeg tror egentlig Siv Jenssen synes noen av de FrP-folka er utrlig harry, men at hun synes det er fint å ha en posisjon på toppen i et parti, og svelger en del kameler pga det.

Og hva lyver mer de om hvis det er så enekelt for henne å fake feks ektefølt gråt (jamfør det gråtende Søviknes-intervjuet)? Når lyver hun ellers liksom?



#48

Strå sa for siden:

Det er likevel en forskjellsbehandling mellom antatte voldtekter og andre forbrytelser. Når leste du sist om "det antatte overfallet" eller "det antatte tyveriet" osv?



#50

Irma sa for siden:

Jeg vil tro at det at det har skjedd et brutalt overfall eller et innbrudd i seg selv ikke er så vanskelig dokumenterbart som det å bevise en voldtekt. Om jeg går ut i avisen og forteller at det har vært innbrudd i boligen min, og forteller at alt jeg eier er stjålet så anklager jeg ikke enkeltpersoner dersom jeg sier at det har vært tyver på ferde. At overskriften i avisen blir "Tyver har vært på ferde!" synes jeg dermed ikke er så ille. Jeg synes det er langt derifra til å definere en utpekt person som voldtektsmann, så lenge bevisets stilling gjør at man ikke kan konkludere med det.

Se for for øvrig disse artiklene, det er ikke mitt inntrykk at avisene i hovedsak bruker ord som "den påståtte voldtekten" etc. om saker hvor det ikke foreligger noen dom. Mitt inntrykk er at man bruker begrep som "voldtatt" om folk som mener seg voldtatt.

www.dagbladet.no/nyheter/2004/03/22/394027.html
www.nrk.no/nyheter/distrikt/hordaland/1.7086064
www.bt.no/nyheter/lokalt/-Slaatt-bevisstloes-og-voldtatt-i-Mongstad-brakke-1069778.html
www.tv2nyhetene.no/innenriks/krim/tre-prostituerte-bundet-og-voldtatt-paa-to-dager-i-oslo-3156488.html


#51

Irma sa for siden:

På humorsiden i lokalavsien i dag kunne man lese:


#52

Slettet bruker sa for siden:

Jeg syns at om en person mener seg ranet så er det akkurat det samme som med voldtekt.
-Jasså - så du påstår han truet deg? Du har ikke noen blåmerker eller kvelemerker ser jeg? Han sa han hadde kniv? Ja, men du har jo ingen sår? Er du sikker på at du ikke ga ham alle pengene dine og veska di og nå bare angrer på at du ga det bort? Virkelig sikker? Du var kanskje full? Det er lett å gi bort ting i fylla vet du. :skeptisk:

Neida. Er man ranet så er man ranet. Er man voldtatt så er man nok bare en angrende person med lav moral - alder ingen hindring.

:gaah:


#53

rine sa for siden:

Mener du at det ikke finnes personer som finner på voldtekter? Jeg mener ikke at dette tallet er urovekkende stort, altså, men det finnes faktisk nok at oppmerksomhetssyke og metalt syke damer (og menn) der ute som slenger ut slike anklager like ofte som andre skifter skjorter. Jeg har sett noen slike saker på nært hold, nemlig. Faktisk vet jeg om to kvinner som påstår at de har blitt "voldtatt" selv om mennene det gjelder hevder noe helt annet. Tilfeldigvis var dette de samme to kvinnene som løy på seg graviditeter allerde på u.skolen. Begge aborterte i god tid før folk begynte å vente at noe skulle vises på dem, selvfølgelig, og what do you know; Noen år etter hadde jaggu begge to blitt voldtatt, i tur og orden. Jeg har hørt den ene voldteksthistorien fra hovedpersonen selv, og den ble fortalt med sammen innlevelse og engasjement som om hun fortalte om en spennende film hun hadde sett. Den ene kvinnen ble til og med sammen med voldtektsforbryteren ett år etter voldtekten. :gal:

Misbruks- og voldtektsanklager er dessverre en gullgruve for stakkarer som er sulteforet på oppmerksomhet og/eller en god oppvekst. Jeg tror det er mer slike ting det handler om, ikke dårlig moral og anger, i de tilfellene falske voldtektsanklager forekommer.

Jeg tror overhodet ikke at kvinner flest lyver om voldtekter, altså, og jeg kan tenke meg at det må være grusomt å oppleve noe slikt, men det kan være skummelt å ta alle slike historier for god fisk. :nemlig:

Og ikke quote det øverste avsnittet, please.


#54

Slettet bruker sa for siden:

Det finnes definitivt folk som lyver om voldtekt. Men det finnes jo folk som lyver om biltyveri, ran og andre ting også. Og det gjør jo ikke at trenden er at man generelt er skeptisk til alle som utsettes for disse forbrytelsene slik man er overfor akkurat voldtektsofre.

Jeg føler vel strengt tatt at om voldtekt av menn var mer vanlig så ville også voldtekt vært mer sidestilt med ran.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.