Her i huset lages bare hvit og brun saus fra grunnen av. Innimellom pastasaus og pizza saus, men da av tomatpure.
Lær meg noen enkle grunnoppskrifter på saus.
Jeg har en sønn som er allergisk mot melk og soya, så kom gjerne med oppskrifter uten rømme/melk også. Han er forsatt så liten at han er fornøyd med litt ketchup om vi har saus han ikke tåler.
Redusert juice (eple, appelsin...you name it) i kombinasjon med smør, fløte, fond og urter er nydeleg til kylling, kalkun og svin. Smør og fløte kan erstattast med melkefrie versjonar.
Jeg koker ofte ut stekepannen og tilsetter juice eller kraft, og smaker til med vin, sherry, cognac og/eller noe krydder som passer til maten.
Jeg liker det bedre enn fløtesauser. En god fond smakt til med det samme er også godt, men jeg er ikke fan av saus lagd av vanlig buljong.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.