Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Husmorskole

#1

Harriet Vane sa for siden:

Desembermamma!

Vi trenger en husmorskole! Som underforum, altså. Der kan man spørre om "dumme" ting, lære basisoppskrifter, få hasteråd om hvordan redde sausen...


#2

Toffskij sa for siden:

Altså, jeg kunne godt tenke meg å lære å lage skikkelig god saus (til steik osv.). Det har jeg egentlig aldri lært meg, og slomser stadig sammen bare halvgode greier av sjy og fløte og vinskvett og sånn. Noen prinsipper, takk?


#3

Harriet Vane sa for siden:

Det er notert. Sauseskole, altså.


#4

Adrienne sa for siden:

Hvis man skal ha en husmorskole så vil jeg anbefale Haugesund Husmorsskoles Kokebok. Den fikk alle jentene hjemme i konfirmasjonsgave av den lokale banken da jeg var ung og blond.


#5

Harriet Vane sa for siden:

Adrienne: Jeg regne med at du vil dele utvalgte epistler med oss?


#6

Adrienne sa for siden:

Selvsagt!

Jeg baker forresten bare HHK sine julekaker til jul, de er skikkelig gode faktisk.


#7

Hønni sa for siden:

Hurra for Husmorskole!

Jeg ønsker meg nyttige tips og vink når det gjelder mat, men også råd om hva man gjør med sorte fluer i plantene etc. :undrer:


#8

Tussa sa for siden:

Eg ønske meg eit husmortriks i korleis finne botnen på skittentøyskorga.

Ellers ønske eg meg ei bombesikker sjokoladekakeoppskrift :blånn:


#9

Adrienne sa for siden:

Skittentøykorga kan jeg ikke hjelpe deg med, men jeg vil anbefale Madam Mims sjokoladekakeoppskrift. Bare husk å ha i melka, hvis ikke blir røra litt seig.:flau:

Madam Mims langpannesjokoladekake:

500 g. sukker
5 egg

3 1/4 dl melk
450 g hvetemel
2 ts tørsleffs vaniljesukker eller 1 ts vaniljepulver fra Naturana
4 ts bakepulver
6 ss bakekakao
300 g. smeltet smør

egg og sukker piskes til eggedosis
resten av ingrediensene blandes i

stekes i 20-30 minutter på 180 C nederst i ovnen.

Glasur:
1 plate sjokolade (100 g)
1/2 dl fløte
1/2 dl espresso eller sterk kaffe

Smelt sjokoladen i vannbad, rør inn resten. Man kan også supplere med et par ss smør og litt melis.


#10

Tussa sa for siden:

Tusen, tusen! Den er allereie klippa inn i word ;)


#11

Harriet Vane sa for siden:

Du er fornøyd med sjokoladekaka, Adrienne?

Jeg mener den er helt bankers. Kan ikke gå galt.


#12

amor sa for siden:

TUSEN TAKK! Må prøves!!!


#13

LilleT sa for siden:

Midt i blinken for meg! ;) jeg trenger et sted det er mulig å spørre om forklaring på alle ingrediensene det liksom er så selvfølgelig at jeg skal vite hva er. :himle:


#14

Claire sa for siden:

Husmorskole, ja. Det skulle enkelte inne på NM sett. :knegg: Ref. ureg. innlegg om hvor dobbeltmoralske modne mødre er. Feminisme vs. baking.


#15

Harriet Vane sa for siden:

Jeg vet. Dette er en indre kamp jeg kjemper hver dag. :sukk:


#16

Ru sa for siden:

Man pusser opp badet/vaskerommet - alt ettersom hvor vaskemaskinen er.
I mellomtiden vasker man klær hos sine foreldre, og det man ikke rekker å vaske selv når man er innom, har en tendens til å dukke opp nyvasket, tørket og sammenbrettet.

:snill:


#17

Adrienne sa for siden:

Ehh.... Da har du tydligvis ikke møtt ammetåkebakeren meg... Jeg var veldig flink, målte opp alle ingrediensene og gjorde alt klart til baking. Da eggedosisen var klar, helte jeg vekselvis det tørre og smøret i røra og syntes den ble veldig seig. Men siden det var selveste Mim som hadde gitt meg oppskriften så stolte jeg jo på at det var riktig og hadde røra i forma og satte inn i steikeovnen. Stolt som en hane, var jeg.

Da bakebollen var behørig slikket ren (:flau: ) skulle jeg ta fatt på kjøkkenet, som såg ut som om en bombe hadde detonert der. Og der sto selvsagt litermålet med melken, like urørt som i starten. Ettersom kaka bare hadde stått i ovnen et par minutter tok jeg sjansen på å ta den ut igjen og i panikken så skrudde jeg likegodt av ovnen. :flau:

Røra ble helt oppi en ny bakebolle og melken ble blandet inn og så satte jeg kaka inn i ovnen igjen. Da tidsuret ringte etter tyve minutter forstod jeg derfor lite og ingenting fordi kaka var jo ikke i nærheten av å være steikt, men oppdaget jo fort årsaken: JEG HADDE GLEMT Å SKRU PÅ STEKEOVNEN IGJEN! :rolleyes:

Men etter nye tyve minutter i ovnen, denne gangen med litt mer varme, så var kaka så fin atte. Og den var helt glimrende å lage sjørøverkake av, for den var så fast og fin i formen. Og gjestene syntes den var god.


#18

Ru sa for siden:

Unnskyld at jeg ler Adrienne :knegg:


#19

Harriet Vane sa for siden:

Adrienne: Jeg har også glemt å ha melk i den kaken, og det gikk helt fint, synes jeg. Polyanna blir veldig glad hver gang jeg glemmer noe eller gjør noe feil, så du får tipse henne om denne. Jeg fikk gjennomgå den gangen jeg hadde glemt maizena i sitronkremen til lemon merengue pai. Bare fordi jeg lo litt av henne da hun glemte mel i konfektkaken :rofl:


#20

Kanutte sa for siden:

Et ypperlig forslag! Jeg har savnet et slilkt forum helt siden jeg flyttet hjemmenifra og innså til min store forskrekkelse at jeg ikke kunne koke poteter. Nå er jeg blitt ganske flink på mange områder, men jeg innser at jeg mangler mange basiskunnskaper som er nødvendige for å lese kokebøker. Ja til husmorskursunderforum!


#21

Adrienne sa for siden:

Hun har allerede hørt historien og trøstet meg så fint med at hun hadde bakt konfektkake uten mel, og at den ble veldig god likevel. Det er fint å ha en storesøster som faktisk er enda mer svimete enn en selv.


#22

DM sa for siden:

Da er husmorskolen på plass. :)


#23

Pamina sa for siden:

Bør ikke husmorskolen også inneholde en liten dose skikk og bruk sakset fra 50 tallets hylende morsomme bøker? Et lite spørsmål bare.

Borddekking kan gjøres ekstremt komplisert. :nemlig:


#24

Skilpadda sa for siden:

Husmorskolen kan for den del gjerne inneholde litt ordentlig skikk og bruk også. Sånn hvordan man dekker på bordet og hvem man kan skåle med og om det er udannet å bli dritings før andre hovedrett og slikt.


#25

DM sa for siden:

Dritings. Det uttrykket var lenge siden jeg har hørt. :knegg:


#26

Maverick sa for siden:

Det aner meg at jeg kommer til å tilbringe mye tid her inne. Kanskje det er håp for meg også?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.