700 g mørnet biff (ytrefilet eller mørnet flatbiff)
Tomatpure.
2 store løk.
2 pk fløte. Krem eller mat.
Salt og pepper.
Hvitløk.
Kjøttet skjæres i strimler som brunes raskt i smør. Ta dem opp og dryss dem med slat og pepper. Stek gyllent løk og hvitløk.
Bland alt og la det tjude (småkoke) i 30 min eller til kjøtter er mørt etter smak.
Tomatpurèen har jeg i kanskje 10 minutter før kjøttet er ferdig kokt. Synes ikke det trenger å koke så lenge. Klarer ikke å spesifisere mengde mer enn "passe", men det hjelper nok ikke deg. Tror det er fort gjort å ta for lite, jeg synes det gir masse god smak og bruker nok ganske mye.
Jeg lagde Stroganoff jeg! Brukte creme fraiche istedenfor fløte og la til sjampnjong og det ble kjempegodt!
Lagde skikkelig stor gryte og restene spiste en nederlandsk venninne og sønnene hennes i går, og de syntes det var kjempegodt også, så Vimsens oppskrift er blitt internasjonal!
Av en eller annen grunn har jeg aldri syntes biff stroganof er godt med biff. Vi bruker alltid kjøttdeig eller karbonadedeig. Tror faktisk vi forrige måned lagde en kyllingstroganof. Den var god.