Ine sa for siden:
Har fått en oppskrift på grove pannekaker fra Grete Roede med havremel- er det noe som finnes på vanlige butikker; kiwi, rema og prix etc?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Spør om alt mulig du lurer på - kanskje er det noen som kan svare.
Ine sa for siden:
Har fått en oppskrift på grove pannekaker fra Grete Roede med havremel- er det noe som finnes på vanlige butikker; kiwi, rema og prix etc?
Kanina sa for siden:
Det tviler jeg på. Men det går også an å bruke havregryn som du kjører i foodprocessor til et nokså grovt mel. Røra trenger kanskje å svelle litt ekstra da, og den tykner en del.
Irma sa for siden:
Vi kjøper iallefall havremel på Meny.
Kanina sa for siden:
Jeg må legge til at jeg ikke er kompetent til å svare, siden jeg ikke kan spise vanlig havre. :flau: Men tipset om å bruke havregryn gjelder fortsatt, hvis du skulle ha problemer med å finne havremel. :nemlig:
LittLemen sa for siden:
Ja, du får havremel i vanlig dagligvare, i hvertfall de som har litt stort utvalg. Bjørn havremel finnes i poser som ligner havregrynposene, bare litt mindre.
Ine sa for siden:
OK, takk for svar!
Og hvordan er grove pannekaker på smak, feks med denne oppskriften, tro?
2 egg
5 dl lettmelk
1 ss sukker
1 ts salt
2 dl hvetemel sammalt
2 dl hvetemel siktet
1 dl havremel
Kanina sa for siden:
Veldig godt på smak. I alle fall de glutenfrie som jeg lager. :D
Siwa sa for siden:
Jeg lager noen ganger vaffler på kun havremel og havregryn, og de smaker veldig godt, og disse er mindre grove så jeg trur de smarker veldig godt :jupp:
Stompa sa for siden:
Jeg har kjøpt havremel på Prix og Mega, i hvert fall - selv om det er noen år siden nå.
Ru sa for siden:
Bjørn, han med havregrynet, har også havremel. Jeg har aldri hatt trøbbel med å finne det. Det er likedan pose som havregrynet.
Katta sa for siden:
De har Bjørn havremel på både rema og obs i hvertfall. Og ica. Men dette er ikke greit havremel for de med cøliaki (hvis det er et poeng).
Malama sa for siden:
men det er et helt greit havremel for dem av oss som vil bytte ut en del hvetemel med havre i vafler og boller som serveres en (kostholdsregulert) diabetiker.
Måtte innom et par butikker før jeg fant det, men det var en helt vanlig butikk, bare ikke av de minste...
Hyacinth sa for siden:
Har havremel en mindre påvirkning på blodsukkeret enn hvetemel, i tilfelle hvor mye?
Jeg har i dag laget pizzadeig basert på quinoamel, amaranthmel og bokhvetemel. Den hevet i hvert fall godt, så jeg er spent på hvordan den smaker.
Malama sa for siden:
Jeg vet ikke hvor mye, men ja, mamma har opplyst fra diatelefonen at havre og rug er bedre for blodsukkeret enn hvete. Derfor bruker vi havre og rugmel, samt natren eller splenda når vi lager vafler/boller som hun spiser, hun gjør det selv også, og da reagerer blodsukkeret helt fint.
Hyacinth sa for siden:
Takk for svar. :) Jge vet at havre er bedre, men hvor mye bedre? Kanskje noen andre vet noe om det? :undrer:
Malama sa for siden:
Hadde vært greit å vite ja.
trøtt sa for siden:
Jeg syns det var litt lite egg, men ellers er grove pannekaker godt. Det er ekstra godt med revet gulrot oppi.
Lenam sa for siden:
De har i hvertfall på min lille nærbutikk. (prix)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.