Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Imidlertid

#1

Tangina sa for siden:

Jeg holder på å skrive en rapport, og jeg synes ustanselig at jeg har bruk for ordet "imidlertid" - for eksempel i setninger av denne typen: "Ting og tang er sånn og slik, men det kan imidlertid se ut til at det ikke er så enkelt." Jeg må finne alternative måter å skrive dette på, men ikke søren om jeg klarer å komme på noen unntatt det mer arkaiske "dog", men det kan man jo ikke bruke i en rapport. Det kjennes som om jeg har mistet hele ordforrådet mitt. :o Gode forslag mottas med takk.


#2

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes imidlertid er et flott ord, og jeg bruker det ganske ofte.


#3

Kanina sa for siden:

Imidlertid (eller "however" på engelsk) er en mare noen ganger, altså. Imidlertid (heh) er det ting du kan gjøre, som f.eks. å etterstrebe å forenkle språket. I setningen du bruker som eksempel synes jeg at imidlertid er litt overflødig. Det holder med bare bruken av "men".


#4

Tangina sa for siden:

Ja, det aner meg at det er det jeg må gjøre. Jeg er forøvrig like ille til å bruke "however" på engelsk som er det språket jeg oftest bruker når jeg skriver fag. Det er kanskje derfor jeg har hengt meg opp i "imidlertid".


#5

Kanina sa for siden:

Samme her. :knegg: Jeg synes imidlertid det er lettere å variere på engelsk, hvor jeg kan bruke "though". Og så har vi jo uttrykk som på den annen side/on the other hand, og denslags, da.


#6

Skilpadda sa for siden:

Både "men" og "imidlertid" er gjerne unødvendig i samme setning. :nikker: Noen ganger kan det passe med "likevel", "samtidig", "på den annen side" og andre uttrykk. Kanskje med lett omformulering av setningen.

Ting er sånn og slik, men det kan se ut til at det ikke er så enkelt.
Ting er sånn og slik. Imidlertid kan det se ut til at det ikke er så enkelt.
Ting er sånn og slik, likevel kan det se ut til at det ikke er så enkelt.
Ting er sånn og slik. Samtidig kan det se ut til at det ikke er så enkelt.
Ting er sånn og slik; på den annen side kan det se ut til at det ikke er så enkelt.
Selv om ting er sånn og slik, kan det se ut til at det ikke er så enkelt.
Til tross for at ting er sånn og slik, kan det se ut til at det ikke er så enkelt.


#7

Tangina sa for siden:

Åh - se her, akkurat hva jeg trengte. Og det ser jo så innlysende og enkelt ut når man får det presentert slik. Mange slags takk, Skilpadda! :blomster:

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.