Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Varmt smeltet smør i vaffelrøre?

#1

Ine sa for siden:

I oppskrifta står det avkjølt smør, må jeg vente til det er avkjølt?
I pannekaker har jeg det oppi varmt.


#2

Syncopa sa for siden:

Jeg bruker alltid å slenge det oppi varmt, kan ikke tenke meg at det gjør en voldsomt stor forskjell, så lenge du har laga røra ferdig?


#3

jolie sa for siden:

Jeg har oppi varmt smør. Det blir litt klumper/"smørflak", men det smelter jo inni jernet.


#4

Ine sa for siden:

Nei, jeg gjør det jeg :dulte:


#5

Ine sa for siden:

Ja, fordi det reagerer med den kalde melka, gjør det ikke?

Noen ganger har jeg måttet begynne på nytt med gjærbakst, fordi jeg har blanda kald melk/vann og varmt smør, men det er jo mer avgjørende i gjørbakst.


#6

Turban Smukk sa for siden:

Jeg pleier å la det avkjøle seg litt, dvs at jeg starter med å smelte smør og så blander resten mens det avkjøles. Men jeg tipper at det fortsatt er ganske varmt når jeg har det oppi og jeg har aldri merket noe rart med røre eller resultat.


#7

ullmor sa for siden:

Bruker ikke smør i røra, bare til steking, men om jeg skulle brukt smør ville jeg hatt i flytende smør (slik du kjøper på flaske).


#8

Malama sa for siden:

Flytende fra flaske er utmerket, ellers bruker jeg det varmt, og jada, litt "flak", men de smelter under steking.


#9

Heddamor sa for siden:

Samme her. Lagde vafler i dag og da virket smøret varmere enn vanlig, men det gikk helt fint.


#10

Turban Smukk sa for siden:

Jeg har aldri merket flak. :gruble:


#11

polarjenta sa for siden:

Ikke jeg heller. Og ja, jeg har det varmt i røra, jeg orker vel ikke stå å vente på at det skal avkjøles :p


#12

Babe sa for siden:

Jeg har alltid en skvett melk oppi kjelen når jeg smeltersmøret, da unngår jeg at smøret stivner og det blir klumpete.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.