Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kyllingfilet som går ut i dag

#1

Myrsnipa sa for siden:

Jeg har glemt av at jeg kjøpte ett kilo kyllingfileter som jeg skulle preservere før de gikk ut på dato.

Hva gjør jeg med de nå som de går ut i dag? For sent å fryse?
:grøss: Jeg klarer egentlig ikke spise kyllingfilet som har vært frosset.


#2

m^2 sa for siden:

Du steker den opp i småbiter og fryser den :nemlig:


#3

Myrsnipa sa for siden:

Det var vel lurt. :-) Da blir det ikke så ekkelt når jeg skal tine den kanskje?


#4

Lenam sa for siden:

Jeg pleier å skjære i småbiter, marinere, steke og bruke det til salatkylling.


#5

m^2 sa for siden:

Ikke ekkelt i det hele tatt :nemlig:


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har gjort det mange ganger, frøset ned stekt kylling både i biter og i hele fileter eller lår. Funker finfint og de blir som vanlig når de varmes opp igjen.


#7

Libra sa for siden:

Ikke ekkelt i det hele tatt.


#8

Myrsnipa sa for siden:

Takk takk. Da skal jeg steke kylling i ettermiddag da. :nemlig:


#9

allium sa for siden:

For frysing synes jeg faktisk den blir bedre hvis jeg trekker den i litt vann. Den blir saftigere da.


#10

Myrsnipa sa for siden:

Hvor lenge kan den ligge i vann?


#11

allium sa for siden:

20 minutter? Altså nesten kokende vann.


#12

Myrsnipa sa for siden:

Huh? Varmt vann og kyllingfilet? Om ikke kyllingfilet var ekkelt fra før....:knegg:


#13

allium sa for siden:

Det blir ikke ekkelt, det blir kokt.


#14

Kaktus sa for siden:

Jeg ville stekt de i stekeovnen.


#15

Olifant sa for siden:

Porsjert heter det vel på fint? :)

Vi pleier ofte å porsjere kyllingfileter som blir til overs (20 min) for så å skjære det i biter før det går i fryseren. Perfekt pizzafyll!

Midre jobb og sunnere enn å steke.


#16

Myrsnipa sa for siden:

Jeg maktet ikke spise dette. Måtte bare kaste det. Noe så ekkelt som kyllingfileter med den lukta, slimet og trevlene skal man lete lenge etter. Jeg tror rett og slett vi slutter med kylling her i huset.


#17

Olympia sa for siden:

Det har jeg gjort. Jeg fikser overhodet ikke kylling. Det stinker, og det kommer fra i utgangspunktet ekle dyr. :kvalm: To ganger i året blir det ferdiggrillet kylling, ellers spiser jeg det ikke. Fersk kalkunfilet er bedre, det ser veldig delikat ut når man kjøper det, og det har ikke den lukta heller.


#18

Myrsnipa sa for siden:

Takk for tips!


#19

Muskat sa for siden:

:knegg: Jeg syns også kyllingfilet kan være rimelig ekkelt og har måttet kaste dem flere ganger på grunn av lukta. Nå passer jeg på å kjøpe med lengst mulig holdbarhet og å bruke den så raskt som mulig etter at jeg har fått den i hus, da lukter det som regel ikke. Eventuelt fryser jeg den med en gang jeg har kjøpt den dersom jeg ikke får brukt den med det første.


#20

Albertine sa for siden:

Jeg klarer heller ikke å spise frossen kylling. :innrømmer:


#21

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg syns også kyllingfilet kan være ekkelt, men jeg får heller mannen til å tilbrede enn å kaste fullt brukbar mat. Stykkfrosne kyllingfileter som tilbredes fra frossen i stekeovnen er tingen.:)
Skal man spise kjøtt, syns jeg det er dumt å bytte ut kylling med annet kjøtt (kalkun er bra, men lite tilgjengelig og dyrt), i all den tid produksjonen forurenser mer og det er mer usunt for kroppen.


#22

Storm sa for siden:

Det må være mer enn en uke igjen til best før-datoen for at jeg skal orke å åpne en pakke med kyllingfileter. Det lukter død og fordervelse (evt svovel) når det er kort tid igjen.

LilleBulla, legger du frosne fileter rett i ovnen altså? Temperatur og tid ca?


#23

Mrs. Longbottom sa for siden:

på 180 grader, i, tja, 25 minutter? Jeg sjekker de jevnlig, og er ikke så god på å se på klokka samtidig. Så lenge man har relativt lav temp går det supert, blir så saftige så.


#24

Mani sa for siden:

Frosne fileter er en av mine favortitter egentlig. Jeg pleier å gi dem en pitteliten runde i microen, bare sånn at de såvidt er tint nok til å skjære. Mye mer delikat å arbeide med enn ferske synes nå jeg.
Pleier å holde i dem med gaffel og skjære vekk alt som ikke ligner på kjøtt og så rett på steken.


#25

m^2 sa for siden:

Jeg foretrekker også frosne fileter :nemlig:

Enten hiver jeg dem rett i stekeovnen som beskrevet over her, eller så lar jeg dem tine ørlitte grann før jeg skjærer dem opp i småbiter. Som Manu skriver - mye mer delikat enn fersk kylling.

Også må jeg jo spørre da :sparke: Hva slags kylling er det du kjøper som har slim og trevler så til de grader? Er det konsistensen på selve kjøttet du tenker på? Den antydningen til fettrand som kan være?

(jeg kjøper frossen kyllingfilet i sverige, og slipper hele åpne ferskpakke-problematikken)


#26

Myrsnipa sa for siden:

Prior sine. Jeg er nok litt kresen på det med slim og sånt..


#27

Lhi-My sa for siden:

Fy f.. for et luksusland vi lever i! Slike diskusjoner gjør meg egentlig kvalm, men jeg vet jo jeg egentlig ikke er bedre selv. For 80-90% av jordens befolkning ville dette være tegn på galskap.


#28

Hjertensfryd sa for siden:

Eg har store problemer med kyllingfileter. Eg synes dei har blitt verre og verre den siste tida. First price er dei som har vert finast, men den begynner å bli ille den og. Synes nesten halve fileten forsvinner vekk når eg tar vekk fett, sener og blod. Til og med bein har eg fjerna. ( det fekk eg god kompensasjon for )
Eg vurderer og å fjerna kyllingen frå kosten vår, men så er det så masse god mat som inneheld kylling.

( snakker om frosen. Fersk klarer eg rett og slett ikkje å kjøpe, etter å ha fått dårlige fileter i hus litt for mange gongar )


#29

Divine sa for siden:

Jeg bruker masse frossen First Price-kylling, og synes stort sett filetene er delikate. Vi må ikke glemme at kylling faktisk er et dyreprodukt, da. Og da må vi regne med litt blod, sener, osv. Ellers så får man slutte å spise det. Men jeg synes det er litt vel for mye å forlange at vi ikke skal bli minnet på at de faktisk er et dyr vi spiser.


#30

Mrs. Longbottom sa for siden:

Ja, der er jeg og.


#31

emm sa for siden:

Jeg har problemer med å spise fugl generelt jeg, så jeg kjøper det skjelden. Om det gjør noen kvalm at jeg dropper fugl og heller velger fisk når vi skal spise sundt får så være, det var dissekering av kylling i naturfagtimen for dertetter å se på det i mikroskop som gjorde at jeg ikke er glad i fugl mer. Vi gjorde det med andre dyr også, men den fuglegreia sitter.

Jeg trodde til nå at jeg var den eneste i verden som ikke likte kylling noe særlig, men ser jo nå at det finnes flere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.