Vi spiser en god del kyllingfilet, stort sett i allefall et par ganger i uken.
Siden vi er mye i Sverige om sommeren hadde det lønt seg for oss å handle det der, men til nå har vi ikke funnet noen vi syns er ålreit.
Alle vi har prøvd har inneholdt så mye vann at vi må tømme stekepanna flere ganger mens vi steker (frosne) og en fersk-variant vi kjøpte en gang hadde biter som var mer seige i konsistensen enn kyllingfilet vi er vant med. (Det var så stor forskjell at jeg ikke klarte spise det selv om det var i en orientalsk chili-gryte.)
Er det noen som har funnet førsteklasses kyllingfilet som det prismessig lønner seg å kjøpe i Sverige fremfor her hjemme?
Nei, jeg har ikke gjort det, og derfor sluttet å kjøpe kyllingfilet der. En ting var at det kanskje lønte seg den gangen det eneste man fikk tak i her var en liten topakk til 50 kroner, men med de store pakningene man får kjøpt i Norge nå, ofte på tilbud også, har jeg kuttet ut svenskefileten helt.
Jeg kjøper like godt First Price frossenfilet til rundt 140,-kroner for 2 kilo. Eller samme mengde fra XP eller Xtra. Dette er faktisk store, flotte, rosa fileter uten masse dritt på, de er knakende gode! Mye bedre enn de vi har kjøpt i Sverige før, og prisen er veldig bra. Så det er altså de vi kjøper, og de selges rett nedi gata her omtrent. Alle Coop-butikker og Kiwi. Jeg slenger dem frosne i ovnen, med masse smør og krydder over, de blir utrolig saftige og goode!
Men det har vært en del tilbud på kyllingfilet her hjemme og vi passer på å kjøpe og slenge i fryseren så det har jo unektelig blitt bedre tider.
Det virker bare en smule teit å kjøpe med seg kjøtt fra Norge til Sverige, men da får vi heller gjøre det. Flere bomkjøp orker/gidder jeg ikke. :niks:
Er det de frosne i hvite pappesker? I såfall har vi prøvd de og...
Jeg har heller ikke gode erfaringer på svensk kyllingfilet, men mener vi kjøpte Gullfåglen sist, og den var helt greit.. Ikke så mye vann og annet grums..
De vi kjøpte lå i poser i frysedisken, men filene var store og fiine...
Nå kjøper jeg Coop sine kyllingfileer istede, og de koster kr 99 pr kg...
Jeg bor ved svenskegrensen og er ofte over there.... jeg har sjekket all kyllingfileeten der og alle hadde ca. 20 % med vann. Nå kjøper jeg uten vann i Norge :(
Vi kjøper kronfågel tror jeg det er. I alle fall IKKE de som ligger poser.
Det er vel i grunnen ikke noen gourmetopplevelse, men det får en ikke med Prior heller akkurat.
Stangekylling osv det er litt mer festmat hos oss, mens dette andre like gjerne blir en god kyllinggryte på en tirsdag. Vi har så godt som sluttet å steke dem i pannen, da blir det tørt, men om det strimles, freses og serveres i en panne/gryte synes jeg det blir godt.
Gullfågeln og kronfågel mener jeg også er bra (en stund siden jeg kjøpte) Problemet er vel egentlig ikke Sverige og kyllinfileter uten grensehandelen. Nordmenn kjøper så mye kyllingfilet og vil ha den rimelig og da tar butikkene på grensen inn billig sådan.
Vi holder til tre kvarter innenfor svenskegrensen (Bohuslän) og har kjøpt fersk kyllingfilet og, men den var heller ikke bra nok i forhold til hva vi er vant til. Selv om den faktisk var dyrere enn Prior sin her hjemme.
Det finnes dårlig andre steder også, absolutt, men det finnes bra også. I Sverige er det dog mer konkurranse og flere aktører (hvilket jo gir lavere priser) og noen er bra og andre ikke så bra. Men rundt grensen er det spesielt mye som ikke er så bra, syns jeg.
Har helt sluttet å kjøpe kyllingfilet i Sverige.
First Price sin er veldig god og det er ikek altfor mye vann i den.
Den blir alltid mør og saftig. Bedre enn Prior sine ferske også synes jeg.
De de har på REMA er også gode. De frosne. Husker ikek merket akkurat nå.
Siden vi er ved kysten satser de vel mest på havets delikatesser og mindre på kjøtt. For ingen av butikkene vi har i nærheten har veldig spennende kjøttdisker. Skalldyr og fisk bugner det derimot av (men til langt unna harry-priser, ja :nemlig: ).
Ja ja, jeg overlever å måtte frakte kyllingfilet feil vei over grensa. :knegg:
Jeg henger meg på de med dårlige erfaringer. Jeg kastet over ett kilo svensk kyllingfilét. Jeg syntes de smakte feitete og så er det en merkelig konsistens - nesten som høne. Med sånne tråder. :kvalm: Jeg synes Prior sine så ofte er på tilbud at jeg dropper helt å kjøpe kyllingfilét i Sverige.
Enig i FP filetene. De er supre i pris og kvalitet. Greia er at de ligger i frossendisken og ikke sammen med fersfiletene så da glemmer jeg ofte at de eksisterer - men skal jammen huske på å få med en pakke av disse idag!
Jeg kjøper kyllingfilet i Sverige, men utelukkende de som er 100 % kylling (Gullfågln). På varedeklarasjonen står det bare kylling. Står det noe annet der så styr unna. Dette gjenspeiler seg i prisen.
Årsaken er at Danmark ikke salmonellatester alt i motsetning til hva man gjør i Sverige og Norge. Saltvanninjisert kyllingfilet kommer inn i et smutthull i lovgivningen som tilsier at man ikke trenger å salmonellateste bearbeidede matvarer (husker ikke helt formuleringen) - dvs. at kyllingfilet som er saltvannsinjiserte kan selges langt rimeligere enn råvaren kylling.
Jeg kjøper alltid de i 2 kgs hvite esker, Gullfågelen eller er det Kronfågelen? Det er ikke noe galt med konsistensen på disse; det er store, flotte og faste fileter uten vann.
Vi har prøvd Guldfågel, men det står da vitterlig på eskene at den er mørnet, og inneholder vann, salt og sukker. Jeg synes den avgir mye vann ved steking. Jeg har gått tilbake til å kjøpe brett med kylling på supermarkedet til hverdags. Både av smak- og dyrevelferdshensyn foretrekker jeg imidlertid Stangekylling, men prisen gjør at det er mer type søndagsmat.