Jeg har lyst til å lage kornblanding selv, og har funnet ut at jeg kan ha i gresskarkjerner, valnøtter, soyaflokker, evt. andre nøtter. Noe annet man kan ha i, som er lavkarbovennlig?
Dere som spiser lavkarbo, o g kornblanding, hva har dere på når dere spiser det?
Dessuten innbiller jeg meg at det metter ganske bra. Skal lages så fort jeg får alle ingredienser i hus. Dvs. jeg har alt nevnt over her, men ikke kesam - og når jeg ikke kan spise det med en gang gidder jeg ikke :knegg:
Ikke så veldig lavkarbo, dessverre. Det er ca. 68 g karbohydrater per 100 g rugflak og ca. 63 kh per 100 g i byggflak.
Jeg har laget flere gode kornblandinger tidligere, men da av typen med en del karbohydrater med rug- og speltflak. Tror kanskje jeg skal prøve meg på noe a la det Sjugger beskriver, men blande det med mandler, hasselnøtter, kokos (kanskje cocosa funker?), kanel, olje og vann og riste det litt i ovnen.
Husk bare på at fiber også regnes med i det totale karbo-innholdet. Fiber er ikke vannløselig og passerer tarmsystemet uten å suges opp og dermed skape blodsukkerstigning. :)