Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Utfordring til Veronal og vinekspertisen

#1

Slettet bruker sa for siden:

I dare you!
:duell:
Hva er den beste trelitersrødvinen til pizza?


#2

Slettet bruker sa for siden:

italiensk mat - italiensk vin.
Prøv Doppio Passo, litt avkjølt.

(ikke vinekspertise)



#4

Java sa for siden:

Siden jeg har fått med meg at Veronal liker Palacio de la vega og jeg tilfeldigvis vet at den selges i kartong tror jeg at jeg tipper det er det hun kommer til å svare.

(Og hvis du vil ha et tips av meg blir det det samme)


#5

Java sa for siden:

Æsj, jeg tok feil. Tipset mitt er allikevel Palacio de la Vega.


#6

Veronal sa for siden:

:moahaha: til Kanne. :knegg:


#7

Java sa for siden:

:knegg:

Barbera-vin i treliter har jeg ikke prøvd. Må testes.


#8

Slettet bruker sa for siden:

Ja, gni det bare inn, den har jeg ikke funnet i Tromsø, og den har jeg lett etter. :snurt:


#9

Pamina sa for siden:

Barberaen er god :nemlig:


#10

daffy sa for siden:

Da kjøper du Fenocchio Barbera d'Alba av ferskest mulig årgang. Eller ihvertfall en vin laget på Barberadruen, og den smaker bedre jo yngre den drikkes. Og den bør serveres lett avkjølt.


#11

Veronal sa for siden:

De har den bl.a. på Strømmen og Vinterbro.


#12

Veronal sa for siden:

Kvalitetsbarbera (eikelagret; eikelagringen kompenserer for manglende garvesyre) er fantastisk i moden versjon. :har en 12 år gammel barbera rimelig fersk i minnet:


#13

Slettet bruker sa for siden:

Se der ja - tretten og en halv prosent? Det er kvalitetsvin. Jeg kjøper en sånn en. :hjerter:


#14

Tjorven sa for siden:

Åh ..... det er god å se en ekte vinkjenner. :p


#15

Slettet bruker sa for siden:

:nemlig:

Man er som regel trygg på rødvin. Bare det ikke står Amigo på den så går de fleste ned. Men hvitvin - den skal du være forsiktig med. Plutselig er den nede i 7-8 prosent og sånn. :skeptisk:


#16

Tjorven sa for siden:

Ja, det hadde jo vært skikkelig krise.



#18

Slettet bruker sa for siden:

Er det egentlig noen måte man kan vite hva slags vin man skal velge? Jeg har nada peiling på vin. Jeg vet at jeg liker den treliter'n med hjorten på. Og den lilla med gullskrift. Også liker jeg den italienske flasken med skrukork og et svarthvittbilde av en gammel mann.

Det må da gå an å si at jeg vil like sånn og sånn vin?


#19

daffy sa for siden:

12 år gammel barbera? :skeptisk: Men jeg har et åpent sinn jeg altså, det hadde vært morsomt å prøve. Husker du produsent og navn på vinen?


#20

daffy sa for siden:

Helt klart, det er du som skal drikke den. Alt for mange mennesker kobler helt ut hodet når de skal kjøpe vin fordi de er så redde for å dumme seg ut eller like noe som er "feil".

Barbera har mye fruktpreg og lite bitterstoffer (men litt høy syre, noe som passer supert til osten på pizzaen og fete pastasauser), så dette er en druesort jeg tror du kommer til å like.


#21

Slettet bruker sa for siden:

Er det noe man kan si er en god Nytt-på-nytt vin også kanskje?
Jeg har fått sansen for trelitere siden jeg ikke drikker hele flasken - de holder seg litt lenger.


#22

Nina sa for siden:

Enig med Daffy, jeg pleier å gå for denne, det er 2 liter og ikke 3 da. Den passer veldig godt til pizza og Nytt på Nytt. :nemlig:



#24

Turban Smukk sa for siden:

Et tips hvis du skulle slumpe til å ha lyst på flaskevin en gang: Vakuumkork!


#25

-ea- sa for siden:

Jeg fikk hjelp til noen nye favoritter på polet en gang, da en ekspeditør kastet ett blikk på de to-tre flaskene jeg hadde i handlekurven, og pekte ut noen nye jeg burde prøve "dersom du liker den typen du har liggende der".

Så ja, gå på polet, og pek ut noen viner du liker, så kommer de gjerne med tips til flere i samme gate.


#26

Slettet bruker sa for siden:

Da er Veronal-Barberer'n innkjøpt. Så skal vi ha en test på den og se om den funker. :glis:

Tusen takk!


#27

Veronal sa for siden:

Du får legge ut smaksnotater i løpe av kvelden. :jupp:


#28

Slettet bruker sa for siden:

Næh - det får bli imorgen. I kveld er det chai latte tror jeg. :nemlig:


#29

Slettet bruker sa for siden:

Det er forresten skrekkelig ufint å be gjester på besøk også vet man ikke om vinen man skal servere er god.

Jeg har ofret meg. Jeg tester den i dag.

Den skulle være bittelitt kjølig? For det er sånn jeg har den her und nuh og ... :hjerteøyne:


#30

Slettet bruker sa for siden:

Kan du vennligst anbefale en de faktisk har på polet, Veronal? :skuffet over at nærmeste pol som har den vinen er Svolvær, og det er Veldig Langt Unna:


#31

Slettet bruker sa for siden:

Nå er jeg altså så inspirert.

Hva slags trelitere eller vin med skrukork (:rødme:) passer til:
-stekt svinekjøtt
-kylling
-biff med avocado og hvitløk
-laks
?
Må ikke være over tretten prosent engang - det holder at det passer sammen. Og gjerne er rødt.

Er det egne viner til litt svidd grillmat? :gruble:


#32

Veronal sa for siden:

Kan du ikke bestille, FoF? Vi bestiller stort sett det meste vi kjøper med mindre vi tar oss bryet med å dra på polekspedisjoner?

Temperatur: Tja, starte på rundt 16 grader. Bedre at vinen er for kald enn for varm. Den varmes tidsnok i glasset og du kjenner fort om den blir bedre når den blir litt varmere eller ei.


#33

Slettet bruker sa for siden:

Joda, jeg kan bestille, men husker jeg hva vinen heter når jeg kommer så langt? :niks:
Jeg skal prøve å notere ned, kanskje jeg husker det.


#34

Muskat sa for siden:

Er det ikke bare å bestille via nett med en gang da? Jeg mener det var det jeg gjorde, og så fikk jeg melding fra polet da jeg kunne komme og hente vinen.


#35

Veronal sa for siden:

Du bestiller på nettsidene til Vinmonopolet og velger å hente vinen i butikk (da betaler du ikke frakt). (Hvis du ringer eller bestiller i butikken så slipper du 30 kr billigere unna ("internettgebyr").)



#37

Agurke sa for siden:

Fnis. Som å høre svigerfar. Han velger alltid den vinen med høyeste prosent når han vinner vinlotteriet på jobb. :knegg:


#38

Nera sa for siden:

Det høres VELDIG kjent ut. :knegg: Jeg gav svigermor en flaske ganske OK vin i bursdagsgave, og det han gjorde, var å snu flasken for å sjekke prosenten. Den var tilfeldigvis hele13,5%, så da var det tydeligvis kvalitetsvin.


#39

Millen sa for siden:

:knegg:


#40

Veronal sa for siden:

Hvordan var vinen, Smilefjes?


#41

Slettet bruker sa for siden:

Knallbra! Funker til ren rølp og tror jeg. Jeg skal teste nå. :glis:


#42

Slettet bruker sa for siden:

Den er faktisk best sammen med pizza. Den friske smaken passet ganske fint sammen med alt fettet på pizza og med den litt søte tomatsausen.

I forhold til vin jeg vanligvis ender med så er den syrligere - men ikke surere. Bare mer sånn frukt-syrlig.

Også funket den fint i sola når den var litt avkjølt. Og etterhvert når den ikke var så avkjølt mer også.

Me liked it.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.