Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kaster dere mye mat?

#1

amo sa for siden:

Ett av mine nyttårsforsetter er å prøve å kaste mindre mat.:o Det "skjærer" i meg hver gang jeg må kaste mat i søppeldunken. Så nå har jeg beregnet 7 poteter når jeg lager middag.1 til snuppa,2 til storebror,1 til meg og 3 til han far. Dette stemmer veldig bra.
Så problemet, eller det er ikke problem, sikkert jeg som er pms.
I dag når vi spiste middag så lagde mannen til på fatet til den minste. Han "lasset" på to poteter,en gulrot, tre stykker med fiskepudding.Moste dette og tok hvitsaus over. Jeg sier til han at dette er altfor mye, hun spiser en fjerdedel, og resten må kastet.
Egentlig har han en uvane med at han alltid tar for mye på fatet til de håpefulle, og da blir det ofte uoverkommeligige mengder og de gir opp tidligere enn de ellers hadde gjort. (Faktisk irriterer det meg at når jeg har forsynt meg, så "maser" han at jeg må ta en kjøttkake til el. både til storebro og meg. Ihvertfall irriterer det meg i dag.....intet stort problem som kommer til å ende i skilsmisse, men dog ett problem i dag.

Ps. Kan man virkelig bli så veldig pms når man bruker hormonspiral?


#2

Chanett sa for siden:

Det tror jeg.


#3

Sitron sa for siden:

Jeg kaster veldig mye brød, ellers er det ikke så utrolig mye som går i bosset. Før var jeg nabo av en som drev med sauer, så da fikk han alt brødet.


#4

Olympia sa for siden:

Vi kaster desverre også en del brød. Prøver virkelig å forbedre meg, men det er vanskelig. Til tider går det store mengder med brød når alle skal ha matpakke, og dagen derpå er det kanskje ingen som orker å smøre seg det, og vips så må man kaste et brød.

Ellers kaster vi vel ikke noe særlig mat, bortsett fra en og annen halvspist rømmeboks eller lignende.


#5

Tinka sa for siden:

Her kaster vi lite mat, noe går til kattene(leverpostei etc), noe går til hunden som rester fra middag(ikke krydder middager) brød etc, har vi rester fra middag som vi ikke orker å spise opp så kjører vi det til svigers så har de middag.


#6

Vimsen sa for siden:

Signerer dette, bortsett fra at jeg ikke tror at naboe noensinne har hatt sauer.


#7

Canisa sa for siden:

Vi kaster for mye mat i mine øyne, og det prøver vi å gjøre noe med. Merker at vi kaster mindre mat når vi planlegger middager og innkjøp for en uke av gangen.


#8

Angelique sa for siden:

Vi kastet mye mer tidligere, nå har jeg blitt mye flinkere til å bruke restene

brødvarer kaster vi mye av, men det er pga at min kjære er baker og har med assortert utvalg hjem hver dag, gjerne tre brød
Det klarer vi ikke å spise opp


#9

Polkadot sa for siden:

Oi, jeg har motsatt problem. Merkelig at dette temaet skulle dukke opp nå, for jeg hadde tenkt å ta opp det samme. Lurer litt på om det er normalt å kaste mat, for jeg gjør det svært sjelden.

Og hva er problemet? Jo, det har seg sånn at jeg er blitt så dårlig på å lage mat, fordi jeg handler inn så lite. Og grunnen for at jeg handler inn lite er fordi jeg er redd for at maten ikke skal bli brukt opp.

Løsningen er selvfølgelig å planlegge ukesmenyer, og det gjorde jeg før. Men nå er det fryktelig vanskelig da jeg er flink til å beregne nøyaktig mat til hver person, men så vet jeg aldri hvor mange vi er til middag da jeg har en av-og-på-kjæreste og venner som ofte er på middagsbesøk.


#10

Solice sa for siden:

Ja, dessverre.
Kaster nok altfor mye mat.
Spes brød. Og så lager jeg altfor mye mat til middag.
(er alltid redd for at det skal bli for lite.)


#11

Maz sa for siden:

Vi kaster mye, spesielt fordi mye kjøpes nær dato nesten gratis.


#12

kisha sa for siden:

Her blir det kastet lite. Vi har 3 levende matkverner i huset.


#13

SmarteSmelt sa for siden:

Vi kaster mye, både middagrester, og særlig brød ja.


#14

Hempa sa for siden:

Jeg syns vi kaster alt for mye.

På den annen side kan jeg ikke være søppelbøtte selv, og ikke vil jeg at familien min skal være det heller.


#15

Alfa sa for siden:

Eg kastar langt mindre mat no enn før. Alle restar kan brukast :mantra:
Kokte poteter (og andre grønnsaker) kan vere fine ingrediensar i tomatsausar, wok el.l. Tørt brød får eit nytt liv etter å ha blitt smurt med kvitløkssmør og steikt i ovnen. Halvgammalt kjøttpålegg kan brukast på pizza eller i omelett og grautrestar kan brukast i riskrem.

Matbudsjettet har blitt betrakteleg mindre etter at eg lagar mat/middag ut frå kva eg har i kjøleskapet, i staden for å fylle kjøleskapet ut frå kva eg skal lage til middag.


#16

Zip sa for siden:

Vi kaster ganske lite. Mannen liker godt å ha med seg middagsrester på jobb dagen etter så de gangene det går kastet ingenting. Jeg baker brød og fryser ned så sjelden det kastes, en liten bit av og til når jeg har bakt nytt og det er igjen fra forrige. Men småfuglene får litt og :)


#17

Frost sa for siden:

Vi kaster veldig lite mat. Brød kastes ikke i det hele tatt.
Vi lager brød i bakemaskinen hver natt om det behøves. Har vi over et halvt brød igjen baker vi ikke. Har vi mindre enn et halvt brød baker vi, men bruker først opp det brødet før vi åpner det nybakte.


#18

Pastill sa for siden:

Nei kaster ikke mye mat. Det er såfall ting som har gått ut på datoen.. feks pålegg vi ikke rakk spise opp osv.

Ang pms: Tydeligvis. :haha:


#19

Kula sa for siden:

Vi har blitt mye flinkere til å ta vare på maten, og lage restemiddager. Har vi kokt for mye poteter til middag, samler vi opp og lager f.eks. cowboymat på torsdagene. Stekte poteter, tomatbønner, bacon og stekt egg.

Iflg. MIN kjær: Åh ja. HELT KLART! Skjønner ikke hva han mener med det. :gruble:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.