Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fryse ned gjærbakst

#1

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg har fått i oppdrag å bake ørtenogfjørti kanelsnurrer til 17. mai. De står i ovnen nå. Hvordan skal jeg fryse dem for at de blir aller best på 17. mai? Jeg syns ofte gjærbaksten blir velidg lite "nybakt"-aktig etter et opphold i fryseren. Spesielt kanelsnurrer kan bli tørre.

Må de avkjøles helt og holdent før de går i fryseren?
Skal jeg legge et klede over straks de tas ut av ovnen og står på rist?
Bør jeg fryse de før de er helt avkjølt?

Tips?


#2

Eni sa for siden:

Bare halvsteke dem, og så steke dem ferdig på 17 mai? :confused: Har aldri prøvd dette selv altså, så vet ikke hvordan det blir...
Gjærbakst er jo absolutt best når den er nystekt...


#3

Harriet Vane sa for siden:

Stek dem et par minutter for kort og hiv dem i frysen med en gang de er avkjølt. Tin dem og stek i to-tre minutter. Ferdig!

Prøvde dette med rundstykker senest i dag og de var som nystekt!


#4

Nessie sa for siden:

:ja:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.