Libra sa for siden:
Når dere serverer fiskegrateng bruker dere da å servere kokte poteter til?
Hmpfrh - jeg skulle lage poll, men noe skjærte seg. :sukk:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Libra sa for siden:
Når dere serverer fiskegrateng bruker dere da å servere kokte poteter til?
Hmpfrh - jeg skulle lage poll, men noe skjærte seg. :sukk:
Rug sa for siden:
Not. Nok karber i makaronien. Dessuten blir det alt for tørt.
Robyn sa for siden:
Litt opp og ned, noen ganger med og andre ganger uten.
Barbarella sa for siden:
Alltid med potet.
Divine sa for siden:
Mamma serverte alltid med potet OG makaroni. Men hun hadde aldri makaroni i fiskegratengen. Jeg serverte med potet før, helt til mannen min sa at det var unødvendig. Så nå gjør jeg ikke det. Men jeg ser ikke problemet med å gjøre det heller.
Dali sa for siden:
Potet! Mannen prøvde seg med å servere ett lite brett med fiskegrateng en gang, uten potet. Vi var like sulten begge to etter måltidet, og jeg stønnet høylydt over at han glemte potet. :knegg: Han får fortsatt høre det, så for min del er fiskegrateng og potet som oboy og melk. (Det første jeg kom på, altså oboy har ikke noe poeng uten melk. :humre: )
rajraj sa for siden:
Med potet! Og smeltet smør, gjerne med purre oppi.
Libra sa for siden:
Vi har alltid servert med potet, men som noen sier her så er det egentlig nok karber med all makaronien. Jeg forsøker meg på å kutte det ut, men kjenner at jeg liksom synes at det smaksmessig er noe som mangler.
Tjorven sa for siden:
Fiskegrateng serveres med kokt potet, revne gulrøtter og smeltet smør. Det går med enorme mengder når vi serverer fiskegrateng til middag.
Skremmern sa for siden:
Nei, jeg er endelig voksen og kan velge bort potet når jeg lager mat. :lykkelig:
Divine sa for siden:
Nå fikk jeg et akutt behov for å reise de femti milene hjem til mamma og spise hennes fiskegrateng med potet, kokte gulrøtter og masse, masse smeltet smør.
shute sa for siden:
Nei. Vi bruker vel egentlig knapt å servere potet til noe som helst.
Libra sa for siden:
Dere som ikke bruker potet, hva bruker dere å servere til? Jeg forsøker nå med salat. Går greit, men blir ikke helt det samme som potet, smør og raspa gulrøtter.
Divine sa for siden:
Jeg serverer revet gulrot og smeltet smør.
Jeg tror ikke jeg ville likt salat til.
Chablis sa for siden:
Jaalltid potet, smelta smør og raspa gulrot.
Lhi-My sa for siden:
Jeg lager fiskegratengen selv med mye fisk og helt uten makaroni. Som tilbehør serverer jeg kokte poteter og råkostsalat, samt en god remulade.
DM sa for siden:
Om du gir meg alternativene, så kan jeg lage den for deg. :)ingling sa for siden:
Fy søren, nå fikk jeg lyst på fiskegrateng! :vilha: Har det sjelden nå, men har klart å lage det tilpasset alle mine intoleranser, og det ble ganske bra. Oppvokst med poteter, revet gulrot og smeltet smør til, men i de siste årene har jeg stort sett droppet poteten.
Kanina sa for siden:
Hvis jeg skal spise fiskegrateng, må jeg lage det selv, og jeg liker ikke så godt makaroni oppi. Jeg husker vagt fra før jeg begynte på dietten, at kjøpefiskegrateng stort sett var makaroni med spor av fisk rundt. :humre:
Jeg liker best poteter til, samt kokte grønnsaker.
Kanina sa for siden:
Oppskrift? :blafre: Jeg har hittill ikke lykkes med å lage fiskegrateng, men jeg lyktes ikke før jeg begynte med glutenfritt heller, da.ingling sa for siden:
Ja altså, meg og oppskrifter... skal finne en etterpå og tilpasse den, jeg! Svarer seinere i kveld når jeg er hjemme. :løper til buss:
Obelix sa for siden:
Potet og enten smeltet smør eller hvit saus.
Claire sa for siden:
Fransk variant synes jeg det kan være godt med poteter til, den er det ikke makaroni i, men desto mer fisk. Vanlig fiskegrateng bruker jeg ikke poteter til.
Libra sa for siden:
Det var vel ikke mer avansert enn:
a- ja, serverer alltid potet til fiskegrateng
b- nei, serverer aldri potet til fiskegrateng
c - Varierer
b - serverer ikke fiskegrateng
Karamell sa for siden:
Ja, som regel, men ikke alltid.
Hyacinth sa for siden:
Ja, det er jeg vant til hjemmefra, men vi har aldri hatt makaroni i fiskegratengen.
Mor laget deilig fiskegrateng av tykk, hvit saus, selvfisket fisk, eggeplommer og -hviter og griljermel. Til det serverte hun kokte poteter og smør. Kanskje vi hadde raspet gulrot til også, det husker jeg ikke helt.
Sånn foretrekker jeg også å lage den.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg spiser helst ikke så mye poteter, men til fiskegrateng MÅ jeg ha potet, revet gulrot og smeltet smør. Så fremt det ikke er fransk fiskegrateng, den kan jeg spise uten. Hehe, helt omvendt av Claire, ser jeg nå.
tinkadott sa for siden:
Potet og raspet gulrot.
Skilpadda sa for siden:
Jeg pleier å ha makaroni i gratengen, og sjelden poteter ved siden av. Vi bruker reven gulrot, dampet brokkoli og smeltet smør som tilbehør.
Hyacinth sa for siden:
Kjøper dere fiskegrateng? Jeg bare spør.
Claire sa for siden:
Det har vel forekommet. :sparke:
Dixie Diner sa for siden:
Oj den hørtes litt hånlig ut. :knegg:
Jeg kjøper den franske ja, den er knallgod og så er den relativt lavkarbo. Vanlig har jeg kjøpt et par ganger på tilbud, men hjemmelaget er best. Mannen min spiser helst ikke vanlig fiskegrateng så det er sjelden vi har det.
Hyacinth sa for siden:
Nei, jeg mente det ikke hånlig. Helt sant. Jeg stusset litt da jeg postet selv, for det var noe feil med spørsmålet mitt. :knegg:
Altså, jeg kjøper det ene og det andre, men aldri fiskegrateng. :skremt: Men det er jo smak og behag. (Selv om vi tross alt befinner oss på Foreldreportalen..)
Claire sa for siden:
Jeg synes også den franske er god, Iset. :dulte:
Dixie Diner sa for siden:
Ja, ferdigkjøpt slår ikke hjemmelaget, i hvert fall ikke når det gjelder fiskegrateng. Jeg er litt sånn "oj se her, bare 10 kroner" når jeg er i butikken og da havner litt av hvert nedi kurven. :sparke: Men det er helst den franske jeg kjøper. Av og til.
Hyacinth sa for siden:
Men man må vel ha flere da? Er ikke de temmelig små?
Dixie Diner sa for siden:
Jo, vi må ha 2 stykker, da er vi to barn og to voksne.
Floksa sa for siden:
Fiskegrateng uten poteter? :skuffet:
Poteter, smør og gullrot!
Puslingen sa for siden:
Eg lager som regel sjølv, og då har eg enten lite makaroni og mykje grønnsaker i, eller ein del makaroni og grønnsaker på sida. Har eg lite makaroni, har eg som regel potet til.
Med kjøpegrateng koker eg som regel litt potet til, men da går helst i mykje grønnsaker.
Finni sa for siden:
Potet må med :)
Fiskegrateng serveres med potet, kokt gulrot, kokt kålrot, brokkoli og smeltet smør. :sulten:
Libra sa for siden:
Jeg kjøper ferdig jeg. :flau: :sparke: Ikke de aller billigste, for det er bare hvitsaus og makaroni. Men god gammeldags fiskegrateng er det i allefall litt fiskebiter i altså.
Bomull sa for siden:
Aldri potet. Vi koker ekstra makaroni og rasper gulrøtter.
Susse sa for siden:
Kommer ann på. Om det bare er jeg som skal ha fiskegrateng dropper jeg potet, om jeg skal lage til hele familien blir det poteter også. Først og fremst fordi to av ungene ikke liker fiskegrateng.
Toffskij sa for siden:
Vi har makaroni og revne gulrøtter til.
Canisa sa for siden:
Vi har enten potet eller ekstra makaroni til fiskegratengen. Ja, og så råkost. :nam:
Inagh sa for siden:
Jeg syns fiskegrateng er godt nok i seg selv, med smør og raspa gulrot til, samt ekstra makaroni.
Jeg er vokst opp med kokte poteter i tillegg, men jeg syns dette fort blir noe tørt, så om jeg serverer poteter til fiskegratengen, har jeg hvit saus i tillegg.
Che sa for siden:
Samme her også.
Malama sa for siden:
jepp, med potet og raspet gulrot.
MÅ ha potet, ettersom jeg strengt tatt slett ikke liker fiskegrateng...
ingling sa for siden:
Denne ser jo ganske godt ut, da. Jeg har ikke brukt mais og løk og purre og sånt, bare standard fiskegratenggreier. Så noe sånt:
400 g torsk (kokt)
90 g glutenfri makaroni (kokt)
Hvit saus
40 g melkefri margarin
40 g speltmel eller glutenfritt mel
5 dl havremelk (sikkert godt med litt havrefløte også)
Salt og pepper
Jeg tåler jo spelt, så jeg er litt usikker på hva som ville fungert av glutenfritt mel, men det kan du mer om enn meg. Jeg pleier å gjøre det enkelt som bare det: Koke både fisk og makaroni på forhånd, lage den hvite sausen, blande sammen, svisj. Da jeg brukte egg ville jeg hatt 1-2 plommer i sausen og så "skåret" inn hviten i gratengen før steking, men nå gjør jeg ikke det. Går fint uten, men den blir jo bedre med. Jeg har brukt Pomel eller hva det heter oppå i stedet for strøkavring, men glutenfri strøkavring er vel saken der.
Jada, jeg vet at dette ikke er en oppskriftstråd, men kan den ligge her likevel? Eller skal jeg legge den i oppskriftsforumet?
Libra sa for siden:
Det var faktisk gangske godt med en enkel salat til - isberg, crisp og hjertesalat med massevis av cherrytomater, agurk og vårløk. :nikker: Tidligere har jeg laget salat med litt mye forskjellig oppi, nå holdt jeg meg til dette og drislet bare litt olje og sitron over salaten.
Harriet Vane sa for siden:
Alltid poteter, alltid råkost, alltid brunet smør. Brunet, ikke smeltet. Nammenam!
Martis sa for siden:
:jupp:
myr sa for siden:
Alltid potet! Og gulerøtter, og gjerne smeltet smør :D namnam
Mjau sa for siden:
Alltid med potet. Og eggesmør og kokte gulrøtter. Nammis!!
isola sa for siden:
Jeg har begynt å lage selv nå, siden det er så lite i de ferdigkjøpte. Serverer poteter og grønnsaker til, men potetene er ikke noe must. Til fransk fiskegrateng har vi pleid å ha linsepuré og grønnsaker.
Huldra sa for siden:
Alltid poteter, revne gulrøtter, eple og kålrot-blanding og lettrømme :)
Mrs. Longbottom sa for siden:
enig. men i praksis serverer jeg ikke så mye fiskegrateng, for jeg spiser egentlig hverken melkesaus eller pasta...
Turban Smukk sa for siden:
Jeg liker å ha makaroni i fiskegrateng og kan ha poteter til, men det er ikke noe must.
rajraj sa for siden:
Jeg får ikke til å lage fiskegrateng fra bunnen av. Det blir tørre fiskeklumper i altfor tynn hvit saus, nærmest hver gang. :skuffa: Men det hender jeg får ei form av min mor, den er ok. Eller av min søster, den er grei nok. (Vi har det med å prakke mat på hverandre i vår familie.)
Ellers kjører vi den franske. Synes den er god. Ikke at jeg forstår hvor gratengen har gjort av seg i den da? Det er jo bare en stor fiskeblokk med masse smør rundt og deilig persille-sitron-raspe-ting på toppen, er det ikke? :gruble:
Blå sa for siden:
Jeg har makaroni i gratengen og poteter til. :nam: Av og til gjør jeg det som Hattifnatten og blander stivpisket eggehvite i, og av og til bruker jeg stivpisket eggehvite som lokk oppå, for det synes jentene er så godt.
Kanina sa for siden:
Takk, ingling!
Så greia er å koke fisken først? Kanskje det er det jeg har gjort feil før?
Harriet Vane sa for siden:
Jeg lager tykk hvit saus, tar den av platen og pisker i noen eggeplommer, stivpisker eggehviter og vender inn. Tømmer dette over formen, der jeg har fisk og kokt makaroni. Strøbrød på toppen. :nam:
Råkosten består av epler og gulrøtter med litt juice og rosiner.
ingling sa for siden:
Altså, jeg gjør det. Det er sånn jeg lærte det hjemme, så da har jeg fortsatt med det. Vi hadde ofte fiskegrateng av rester av kokt fisk fra dagen før. Det funker sikkert kjempefint å bruke fisk som ikke er kokt fra før også, men da blir det kanskje litt mye væske i? Ser at den oppskriften jeg lenket til er med rå fisk, så det fungerer sikkert bra.
Harriet Vane sa for siden:
Jeg bruker fiskerester eller lynkoker noe rimelig sei eller lignende.
Ungene elsker når jeg bruker lakserester.
mina sa for siden:
Det samme her også.
Tror jeg har kjøpt fiskegrateng en gang. Lager heller selv.
ingling sa for siden:
Samme her. Laks har jeg ikke prøvd, men det høres veldig godt ut!
star sa for siden:
Nei ikke potet til fiskegrateng
Pasta sa for siden:
Ja, alltid.
Katta sa for siden:
Alltid potet, men jeg har ikke makaroni nedi.
Daisy sa for siden:
Jeg klarer ikke å komme på det! Jeg vet rett og slett ikke!
Dixie Diner sa for siden:
Hvor viktig er det egentlig å stivpiske de eggehvitene? Jeg gjør det, men hva skjer om jeg sløyfer det? Jeg må frem med den tunge monstersatanen av en Kenwood hver gang.
Jeg lager forresten også alltid råkost med epler og gulrøtter og litt sitronsaft, knallgodt! Det er utenkelig å kun bruke gulrøtter, egentlig.
isola sa for siden:
Seriøst? Har du ikke en liten håndmixer? Jeg bruker vispen på stavmixeren.
Harriet Vane sa for siden:
Stivpisking av hvitter er alfa og omega.Du kan piskes for hånd med ballongvisp eller kjøpe deg en ørliten håndmikser til 100 spenn.
Det er veldig verdt det, altså, gratengen løfter seg og blir utrolig god!
Jeg trodde i grunnen at Folk Som Deg, som baker hele tiden hadde KenwoodMonsterSatan stående fremme hver dag.
Anuk sa for siden:
Kommer an på gratengen. Ikke poteter hvis det er makaroni i gratengen.
ingling sa for siden:
Stivpiskede eggehviter, ja. Det går heldigvis greit helt uten egg også, men den blir ikke like fjong og fin. :)
Dixie Diner sa for siden:
Den er så gammel og stygg at jeg gjemmer den i skapet. :flau: Men det er god trening å dra den frem da, hehe. Jeg bruker den ikke så mye til baking, da jeg lager mest brownies og sånne ting som kan mikses for hånd. Og så bruker jeg food processoren mye når den funker (mangler lokket, må bestilles), den står alltid fremme. Jeg har jo sett på sånne håndmiksere men har ikke sett noen til under 300,- kroner og når man har veldig lite penger så prioriterer man andre ting når man tross alt har noe annet som funker selv om det blir litt mer stress. Men det endrer seg snart. :)
Men takk for svar, da dropper jeg ikke eggehvitepiskingen!
gnuri sa for siden:
Iset- det er til slikt du bør ha en vakker kitchenAid stående på benken :hjerter:
Dixie Diner sa for siden:
Ja, jeg skal tippe i lotto denne lørdagen. :glis:
Pingis sa for siden:
Jeg synes ikke det er så nøye med den stivpiskinga, jeg. Blir fint likevel.
Angelique sa for siden:
Ja, serverer alltid potet til fiskegrateng
Evita sa for siden:
Vi har makaroni i gratengen og poteter til.
Snø sa for siden:
Selvfølgelig må man ha potet til:nemlig:
potetfamilie
Mor til 4 sa for siden:
Samme her. :nikker: Det er noe av det beste ungene vet.
Orkide sa for siden:
Her ogsaa! Men her er det bare jeg som liker fiskegrateng, saa det er sukk og stoenn hver gang (2 ganger i aaret kanskje) det kommer paa bordet.
LilleLeo sa for siden:
Ja, vi har poteter, mais og raspede gulerøtter i tillegg til smeltet smør.
Mrs. Longbottom sa for siden:
Der er ikke jeg, kjenner jeg. Ja, gratengen blir litt luftigere, men jeg syns ikke det er så mye, og jeg syns ikke det har noe å si for smaken, egentlig. Jeg gjør det kanskje en av 20 ggr vi har fiskegrateng, ingen i familien har noengang kommentert at den var spesielt god da, eller noe slik, Ikke alfa og omega i min bok, iallefall.
la coquine sa for siden:
Har aldri vurdert å servere det uten poteter...
Claire sa for siden:
Såpass, ja.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.