Jeg skal på et lærerkurs i Sveits neste helg. Vi er lærere fra Europa, Sør-Afrika, Asia, USA, Canada. Vi skal ta med noe som er typisk for landet vårt til et felles "spise-ett-eller-annet". Hva tar jeg med? Det blir jo noe dessertaktig. Mannen mener brunost, jeg tenker melkesjokolade. Men hva annet kan jeg ta med meg som overlever først flytur, og så hotell noen dager (av ukjent kvalitet og innhold).
Vestlandslefser, tørre, ta med et par kjøkkenhåndklær, lefsene bløtes, legges i håndklær en stund og smøres kjapt med smør og sukker på stedet. Evt. En bunke sånne små, frosne med ferdigsmurte, er sikkert kjøleskap på rommet?
Vestlandslefse hadde vært noe ja. Jeg får jo tak i smør og sukker i Sveits. Ikke det at vi har noe særlig tid til å handle mens jeg er der akkurat. Jeg aner ikke om det er noe kjøleskap faktisk.
Jeg hadde faktisk gått for melkesjokolade, på tross av at det er Sveits. Jeg har flere kollegaer rundt om i verden som setter veldig stor pris på at jeg tar med melkesjokolade til dem ;)
Kransekake. Det elsker alle. Og det har du sikkert lyst til å drasse på. :p
Av forslagene ovenfor ville jeg stemt for fenalår (med flatbrød) og multesyltetøy. Brunost har jeg svært blandede erfaringer med i internasjonalt selskap.