Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ta med "noe typisk norsk" til Sveits

#1

Anne C sa for siden:

Jeg skal på et lærerkurs i Sveits neste helg. Vi er lærere fra Europa, Sør-Afrika, Asia, USA, Canada. Vi skal ta med noe som er typisk for landet vårt til et felles "spise-ett-eller-annet". Hva tar jeg med? Det blir jo noe dessertaktig. Mannen mener brunost, jeg tenker melkesjokolade. Men hva annet kan jeg ta med meg som overlever først flytur, og så hotell noen dager (av ukjent kvalitet og innhold).

Er det noen som har noen tips?


#2

Addison sa for siden:

Vestlandslefser, tørre, ta med et par kjøkkenhåndklær, lefsene bløtes, legges i håndklær en stund og smøres kjapt med smør og sukker på stedet. Evt. En bunke sånne små, frosne med ferdigsmurte, er sikkert kjøleskap på rommet?


#3

Kanina sa for siden:

Ikke melkesjokokade, i hvert fall. Vel er vi her i Norge glade u den, men hallo! Sveits!! :latter: :hjelpsom:


#4

Anne C sa for siden:

Vestlandslefse hadde vært noe ja. Jeg får jo tak i smør og sukker i Sveits. Ikke det at vi har noe særlig tid til å handle mens jeg er der akkurat. Jeg aner ikke om det er noe kjøleskap faktisk.


#5

Addison sa for siden:

Tørrvarianten trenger ikke kjøleskap. Du kan vel klepte noen småpakker smør og samle sånne sukkerposer på hotellfrokosten? :paranoid:


#6

løve70 sa for siden:

Jeg hadde faktisk gått for melkesjokolade, på tross av at det er Sveits. Jeg har flere kollegaer rundt om i verden som setter veldig stor pris på at jeg tar med melkesjokolade til dem ;)


#7

Anne C sa for siden:

Hvis jeg tar lefser og melkesjokolade så er jeg vel litt dekket?


#8

løve70 sa for siden:

Det bør du være :)


#9

millact sa for siden:

Ja, det synes jeg.



#11

Lykken sa for siden:

Aquevit. Drikke til maten. :knegg:


#12

Ru sa for siden:

Røkelaks/laks. Og akevitt.

:har vært på eurodinner mange ganger: :knegg:


#13

Nenne sa for siden:

Min sveitsiske mann sier brunost, men at norsk sjokolade også er god, så den skal man heller ikke være redd for å ta med. :)


#14

Neket sa for siden:

Ikke melkesjokolade da. :what: Firkløver!


#15

Addison sa for siden:

Fenalår og akevitt. Spekepølse av elg eller annet vilt. Tørket reinsdyrhjerte? Litt vel eksotisk, muligens. :knegg:


#16

Galathea sa for siden:

Multesyltetøy.

Husk ostehøvel til brunosten, ostehøvel er jo også typisk norsk :-)


#17

Joika sa for siden:

Jeg hadde nok gått for melkesjokoladen. :lat:


#18

C3PO sa for siden:

Hvis du tar med brunost, bør du regne med at mesteparten blir kastet. Jeg har prøvd meg på det i utlandet, og de fleste syntes det var avskyelig.


#19

Mistral sa for siden:

Kransekake. Det elsker alle. Og det har du sikkert lyst til å drasse på. :p

Av forslagene ovenfor ville jeg stemt for fenalår (med flatbrød) og multesyltetøy. Brunost har jeg svært blandede erfaringer med i internasjonalt selskap.


#20

Anne C sa for siden:

Kransekake får man vel kjøpt i bare ringer også?


#21

Mistral sa for siden:

Du må jo i så fall montere den på hotellet. Men det er kanskje gjennomførbart?


#22

Anne C sa for siden:

Må den monteres da?


#23

Mistral sa for siden:

Nja, hvis det bare er løse ringer syns ikke jeg det er kransekake ... da ville jeg heller tatt med noe annet. Men det må jo du bestemme selv. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.