Jeg kommer ikke over søte Tinkadott som har poteter til lasagne. :knegg:
Jeg har ikke hørt om det før, med unntak av faren til ei venninne, som har poteter til absolutt alt, samme hva det er.
Jeg må bare sjekke hvor vanlig dette er. Så, har dere poteter til lasagne?
Selv har jeg salat (med eplebiter i) og ofte rømme, og kanskje hvitløksbrød om jeg er i det hjørnet.
Nei, det med å blande pasta og poteter har jeg stusset over siden jeg var på speiderleir som elleveåring og vi fikk utdelt ingredienser til dagens middag: Kjøttpudding, viltsaus, makaroni og poteter. Vi var skjønt enige om å droppe potetene.
Vi har ikke kokte poteter til lasagne, men skikkelig tykke, gode, ovnsbakte chips. Lærte det da jeg bodde i England, og nå kan jeg knapt tenke meg å spise lasagne uten. Ja - også med salat og hvitløksbrød i tillegg, da.
Poteter til lasagne? :what: Det har jeg aldri hørt om. Derimot var det vanlig hos oss i oppveksten å spise poteter til makaroni og kjøttpudding, f.eks. Det er vel det nærmeste jeg kommer.
Potet :knegg:
Masse salat derimot må vi ha. Brød har vi ikke til,det blir merkelig for meg når det jo er masse pasta i retten. Får mer enn nok mel derfra.
Det er ikke det at jeg tenker på melkvoten når jeg har brød til. :knegg: Jeg synes bare det er godt og passer sammen. Jeg synes det er ufattelig godt med nystekte rundstykker/ciabattas med smør på til spaghetti også.
Aldri potet til lasagne, kunne ikke falle meg inn. Serverer det ikke til pappa engang - selv om han egentlig vil ha potet til alt.
Det hørtes ikke bare sært ut, det hørtes faktisk ekkelt ut. :skeptisk: Og det skal en del til før jeg tillater meg å bruke ordet ekkelt om mat altså. :nemlig:
Vi bruker ris til taco. Poden spiste før bare kjøtt, ost og mais i lefsene og da ble det egnetlig ikke noe godt pga konsistens. Derfor begynte vi med ris til og det har hengt med oss senere fordi det egentlig er litt godt. Vi bruker ikke mye. Vet at det er ganske mange som bruker det faktisk.
Galskap. Poteter, pasta og brød til samme måltid. Det får jeg helt grøsninger av. Vi har salat til lasagne, og bruker som oftest squashskiver isteden for pastaplater.
Så gikk det opp for meg at det er pasta i fiskegrateng også, men det er i større grad en potetrett i mitt hode. Kunne sikkert godt sløyfe potetene, men vi bruker nå en gang å ha kokte poteter til fiskegratengen.
Nei, til lasagne har vi salat og brød. Når eg tenker meg om brukte ei veninne eg hadde da eg var barn å ha poteter til spagetti med kjøttsaus. Husker eg syntes det var litt rart, men faktisk godt.
Sunnmøre er sunnmøre, møre er nordmøre. Så det så. Jeg er faktisk vant til stekte poteter (rester) og pølsebiter til pannekaker. Jeg vet at det ikke er vanlig, men det er godt.
Jarra, derav kallenavnet jukse-moussaka, som for eksempel den pakken de selger i butikken - der følger det med poteter, ikke aubergine, såvidt jeg vet.
Ja, det har jeg hørt flere ganger også. Men jeg har tenkt at det er en forvirret blanding av moussaka og sheperds pie som har lusket seg inn i sinnet til folk. :humre:
Jeg synes det er bedre med poteter enn auberginer i moussaka. Shoot me. :sparke: Men ikke potetstappe nei, skivede poteter, og jeg påstår heldigvis ikke at det skal være poteter i, det er jo aubergine som er det "ordentlige".
bare vent, snart står auberginepolitiet på døra :fnis:
nei, jeg er jo vanligvis en sterk forkjemper fo at maten skal være god, ikke nødvendigvis tradisjonell og korrekt. Men jeg møter meg selv i døra på den moussakaen, altså. Det byr meg liksom imot med poteter i den. hm
Njei, jeg har stekt dem i panne. :hmm: Men jeg har smakt ordentlig moussaka på restauranter og, og jeg synes det er hakket bedre med poteter. Eller, det er noen år siden sist jeg smakte det med auberginer og jeg har forandret smak på endel mat de siste årene. Må kanskje prøve igjen. Griller du dem i ovnen da? Eller, jeg har jo sånn paninigrill.
Jeg griller dem i ovnen, ja. På rist. Pensler med olje først og har på salt og pepper. Noen ganger svir jeg dem litt med vilje, for da blir jeg nesten nødt til å spise dem med en gang. :knegg:
Vi spiser ofte bare hos svigermor for hun lager uten noe spes med tomater. Og har heller salat til.
Turbo tåler ikke tomatpurre osv ingen ting av tomat ting. Om det er mere en 2 tomat.
(og jeg liker ikke lasagne)
Eks spagetti med tomatsaus- dolmio-bolognes kan vi ikke spise.
Eller Hachis Parmontiere, som mamma pleide å lage tidlig på 90-tallet :hjerter::
Og nei, jeg bruker IKKE poteter til lasagne. Gud forby.
Men jeg lager av og til en knallgod lasagne med både kjøttsaus og kjøttboller. :nam: (Sånn for å veie opp for at jeg kjøper ferdig fiskegrateng av og til.)
Det er jo heilt feil. Kokte egg i skiver skal oppå rømmegrauten dei. Helst bada i smelta smør. :nemlig: Det ER faktisk godt altså, sjølv om eg er enig i at det høyres meget sært ut!
Du må bare komme over det, iset! :knegg: egentlig burde det være poll på denne så jeg slapp å lese hele for å finne ut om det bare er vi som bruker det. Vi har som regel salat til også ;)
Banan gir en god søtsmak til taco! Veldig godt til :nemlig: vi fikk det servert hos venner første gang så jeg vet at en annen familie bruker det i alle fall. ;)
Kan godt hende det, jeg elsker jo frukt i maten, det er kjempedigg. Druer og/eller ananas i kyllinggryter og epler i pølseretter, rosiner i ris osv. Mmmm.
:sparke: Jeg brukte å servere poteter til pannekaker, men da må også skyndte meg å si at de var oppi ertesuppen som jeg serverte til pannekakene. De senere årene har jeg droppet poteten.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.