I andre tråder om hva poteten brukes til, så er det mange som skriver at de ikke skjønner kombinasjonen av pasta og potet til samme rett. Jeg er jo egentlig enig, sånn i den forstand at jeg mener at det egentlig er det samme og det er noe som erstatter hverandre.
Men likevel ser jeg at jeg kombinerer det ved en del tilfeller. Det gjelder da matvanene jeg har tatt med meg hjemmefra.
Fiskegrateng (med makaroni) og potet
Pølser, potet og spagetti
Hvalbiff, makaronistuing og potet (og for ordens skyld - masse grønnsaker også)
Fiskekaker, makaroni (eller makaronistuing) og potet
Det er hva jeg kommer på i farten.
Hvordan er det med dere? Bruker dere pasta & potet kombinasjon noen ganger?
Nei det gjør jeg ikke. Makaroni spiser vi vel omtrent en gang i skuddåret her. Men brød og pasta kan jeg godt kombinere, det er kjempegodt. Nystekt ciabatta til spaghetti Bolognese, feks, eller til lasagne.
Nei, vi bruker aldri pasta og poteter som tilbehør til samme rett. Vi har noen ganger hatt poteter til fiskegrateng som inneholder makaroni, men å ha både poteter og spaghetti, for eksempel, ville jeg aldri funnet på. (Nå er ingen av oss særlig glade i poteter, men jeg ville heller ikke funnet på å ha både ris og pasta som tilbehør.)
Kun i fiskegrateng med poteter til, og der er ikke andelen makaroni stor nok til at det kan egentlig anses som at det er pasta til/i maten...
Fikk servert kjøttkaker med potet og makaroni os familien til eksen, det var og er for meg en helt ukjent og sær greie. (Men ettersom jeg ikke er så glad i kokte poteter, gjorde jo dette at jeg ikke trengte spise såååå mye av dem, og det ble fullere på tallerken likevel... aldri så dumt at det ikke er godt for noe...)
Jeg bruker makaroni som en side dish, så makaroni oppi fiskegrateng eller annen grateng krever potet ved siden av. Makaroni har vi gjerne ved siden av en del kjøttretter (fibermakaroni) og tullemat som fiskepinner eller kyllingnuggets. men vi har altså poteter også.
All annen pasta får være i fred for poteter.
Eller, vent, jeg lager av og til en makaroniform med kjøttdeig og karri og tomat. Da har jeg bare salat ved siden av.
Utover at jeg muligens har laget koldtbord-slæsj-tapasbuffet hvor både potetretter og f.eks pastasalat har forekommet, kan jeg ikke komme på noe vi kombinerer de to tingene i, nei.
Jeg er ikke fryktelig glad i poteter i utgangspunktet, i alle fall ikke kokte, så det har vi nesten aldri uansett, og i alle fall ikke til pastaretter. Fiskegrateng (selv med makaroni i) er et unntak.
Nei, jeg forbinder "stuing" i mitt hode til å innebære at ellers greie ingredienser dynkes i hvit saus. Makaroni er godt. Druknet i hvit saus? Nei, da står jeg over, gitt...)
Vi kombinerer aldri potet og pasta. Derimot kan vi gjerne, som Iset, servere brød til noen pastaretter. I minestronesuppe har jeg forresten både pasta og potet, det er vel det eneste.
Det kombinerer vi ofte.
Fiskekaker og kjøttkaker i brunsaus med potet og makaroni er kjempegodt.
Pølser med potetmos og spaghetti.
Fiskegrateng har vi alltid makaroni i og potet til.
Minestronesuppe ser jeg at andre har nevnt. Både potet og pasta.
En nydelig gryte med svinekjøtt, purre, fløte og pastaskruer som vi serverer mandelpotet til.
Sikkert andre ting også, men kommer ikke på mer akkurat nå.
Stort sett holder jeg meg til en karbohydratbombe per måltid :knegg:, med noen unntak. Fiskegrateng kan ha makaroni og fremdeles poteter ved siden av. Og pølser, makaroni, tomatbønner og stekt potet er et sammensurium vi har av og til.
Hjemmelaget fiskegraten har vi makaroni i. Kjøp grateng er makaronigrateng med 10% fisk i:p
ååh mamma brukte før å lage fiskekaker med makaroni til. Namnam
Jeg ser på makaroni som et tilleggs ting. akurat sånn man eks har gulrot som tilbehør ikke noe man bare spiser...
Eks vi har pølsegrateng med makaroni i.
Makaroni i fiskegrateng
Jeg klarer ikke poteter sammen med pasta. Det er virkelig ikke godt. Poteter til fiskegrateng klarer jeg ikke spise. Kokte poteter er uansett ikke noe jeg er så veldig begeistret for, så det har vi sjelden.
Kok makaroni etter anvisning på pakken, lag tykk hvit saus, gjerne med muskatnøtt og revet ost, server sammen med medisterkaker, kjøttkaker, røkte pølser ol.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.