Jepp, man MÅ bruke Tipo-melet, det er et must synes jeg. Mye bedre. Mannen min er halvt italiensk og lager verdens beste italienske pizza etter å ha vært rundt i Italia og smakt alt som er. Han bruker konsekvent Tipo 00-melet og forskjellen er helt enorm synes jeg. Tyyyyynn bunn, papirtynn og den hever i flere timer. Han lager deigen på morgenen og steker pizzaen på kvelden. Den stekes i rundt 5-6 minutter på høyeste varme, og han lager sausen selv også, veldig god. Vi pleier å ha skinke, mozarella og sopp på, og gjerne litt hvitløksolje ringlet over før steking. :nam:
3 dl vann
1 dl olivenolje
1 ts salt
450 g hvetemel
1/3 pk gjær
Vanlig gjærdeig, hev i 1 time.
Kjevles til 4 tynne bunner (2 mm tykke) som prikkes og stekes på 300 grader i 3 minutt.
Fyll:
Smør tomatsaus utover. Ha på ekte mozarellaost (sånne poser med en stor osteklump), ha på rødløk i skiver, hvitløk, spekeskinke og tynne potetskiver marinert i olje/salt/pepper. Strø flaksalt og nykvernte pepper over. Risle litt olivenolje over og stek på 250 grader i 3 minutt - til osten er smeltet.
Jeg synes vi har fått til noen veldig gode italienske pizzaer med pizzastein på grillen. Har lagt ut oppskrifter og bilder i Irmas kokebok her på FP. (Orker ikke å lete fram nå.)
Shane: hvordan steker du pizzaen i ovnen uten at den blir svartbrent under? Vi har nemlig samme ovn (:sparke:) men har gitt opp fordi den alltid blir brent. Hva er kunsten? Hvilken temp? Hvor lenge varmes ovnen opp? bruker du noen form for bakepapir/silikonpapir?
Måtte ringe mannen, siden det er han som er sjef for pizzamaskinen :knegg:
Han sier at han tar mel under pizzaen, da blir den ikke brent. Han tar det på spaden, eller hva man skal kalle det. Og så stekes pizzaen på mellom 2 og 3 på varmeinstillingen.
Ang oppvarming, så varmer han den opp til den røde lampen slukner.
Pizzaen stekes til den blir gylden oppå, men han husket ikke hvor lang tid det tar.
Og nei, ikke noe bakepapir eller sånn.
Og pizzaovnen vår er svartbrent, hvis det var det du lurte på! Men det er sånn den blir, det gjør ingenting.
Jeg får alltid tynn og sprø bunn når jeg lager italiensk pizza. Og så fikk vi sånn steinplate til jul som vi testet ut for et par mnd siden, men helt ærlig; Den gjorde ingen forskjell på bunnen og gjorde i tillegg hele pizzabakingen mye mer komplisert ved at man må "skuffe" pizzaen over på den hersens spaden før steking. Dermed risikerer man en pizza som ligner mer på Lille Leos pizzasnurrer, enn på italiensk pizza. :knegg:
Så den steinplaten fikk kjapt plass i garasjen, og jeg kommer aldri til å bruke den til pizza igjen.
Forøvrig har jeg litt forskjellig på italiensk pizza, men det går i parmaskinke, artisjokkhjerter, rødløk, fersk champignon, hvitløkskjøttboller, kapers, ananas, etc, og alltid fersk mozarella.
Nå ble jeg pizzagira her. Er hjemme med syk minstemann og så med et halvt øye at GodMorgenWenche brukte denne pizzabakeren i dag. Hun skrøt av den (selvom hun klarte å svi den ene pizzaen). Er egentlig veldig imot ekstra stash som tar plass på kjøkkenet, men har vært litt lysten på en slik.
Det slo meg at man relativt raskt kan fikse porsjonspizzaer selv til en familie på fem. Wenche forstekte bunnene, stemmer det at siste steking da bare tar noen minutter?
Ja, vi prøvde også en pizzastein for en stund siden og det var en heller mislykket affære og smakte ikke forskjell overhodet. Mannen min sverger til "screaming hot" stekeplate innsmurt med litt olje før han legger pizzaen på, det blir like godt som steinhelle, om ikke enda bedre, og man slipper at ting henger fast osv.
Du trenger ikke å forsteke bunnene, mannen sine bunner tar knappe 5-6 minutter å steke med fyll og alt, fordi han lager dem så tynne og legger dem på glohete, oljede stekeplater. Men du kan forsteke dem om du vil altså, jeg vet at noen gjør det, og det går også an å gjøre som Veronal (?), altså lage opp en haug av bunner, smøre saus på og fryse dem med, så er det bare å ta opp pizza når du er sugen, legge fyll på og steke. :)
Vi lager dette til stadighet til vår familie på 5. Lager 5 bunner av oppskriftem min over her, de skal forstekes i 3 minutt. Da trenger selve pizzaen med fyllet kun 3 minutter ca. 2 av barna sine er så små at de går på samme plata også, så det hele er ferdig på 10 minutt. Veldig kjekt, og kan gjøres i vanlig stekovn.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.