Jeg kan ikke spise meieriprodukter (bruker havremelk). Tåler ikke noe særlig med eggeplomme, men eggehvite går bra. Jeg tåler heller ikke så mye fett (unngår helst smør). Er det da mulig å lage fiskegrateng? Det er en gammel favoritt som jeg savner... :(
Hvit saus med havremelk, mel og litt muskat? Fisk, gulrøtter og evt makaroni (og alt annet du måtte ønske) og så vender du inn et par stivpiskede eggeplommer, og steker i stekeovnen?
Jeg har laget fiskegrateng uten litt av hvert :-) Bare rist mel og havremelk i en lukket beholder og spe med mer havremelk, det burde funke. Jeg tåler heller ikke egg, men det er på ingen måte nødvendig. Hva annet må du unngå av ingrediensene i vanlig fiskegrateng?
Flott med flere tips, jeg har ikke prøvd ennå :).
Det er ikke noe mer jeg ikke tåler. Det jeg må droppe er meieriprodukter, eggeplomme og fett i større mengder.
Du kan jo bruke eggerstatning i stedet for egg. Det får du i velassorterte dagligvarebutikker og/eller helsekostbutikker.
1 ts eggerstatnig og 2 ss vann = 1 egg. 1 toppet ts eggerstatning og 1 ss vann = eggehvite. (kan piskes stiv)
Ja, eggeerstatning funker sikkert fint altså. Jeg bare savner ikke egg så mye akkurat der, men det skal prøves. Bruker eggerstatning i kaker og vafler og pannekaker og sånt, det fungerer kjempefint.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.