Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fiskegrateng uten litt av hvert

#1

konsulenten sa for siden:

Jeg kan ikke spise meieriprodukter (bruker havremelk). Tåler ikke noe særlig med eggeplomme, men eggehvite går bra. Jeg tåler heller ikke så mye fett (unngår helst smør). Er det da mulig å lage fiskegrateng? Det er en gammel favoritt som jeg savner... :(


#2

Kaktus sa for siden:

Hvit saus med havremelk, mel og litt muskat? Fisk, gulrøtter og evt makaroni (og alt annet du måtte ønske) og så vender du inn et par stivpiskede eggeplommer, og steker i stekeovnen?

:synser:


#3

konsulenten sa for siden:

Ja, det kan jeg jo prøve. Har alltid brukt smør til hvit saus men det er kanskje ikke nødvendig?


#4

Dragen sa for siden:

Tåler du ingen slags fett, eller er Cocosa et alternativ for deg? Den ene er uten smak.


#5

Mrs. Longbottom sa for siden:

Du kan fint lage hvit saus med å koke opp (havre)melk og jevne med meljevning.



#7

ingling sa for siden:

Jeg har laget fiskegrateng uten litt av hvert :-) Bare rist mel og havremelk i en lukket beholder og spe med mer havremelk, det burde funke. Jeg tåler heller ikke egg, men det er på ingen måte nødvendig. Hva annet må du unngå av ingrediensene i vanlig fiskegrateng?


#8

konsulenten sa for siden:

Flott med flere tips, jeg har ikke prøvd ennå :).
Det er ikke noe mer jeg ikke tåler. Det jeg må droppe er meieriprodukter, eggeplomme og fett i større mengder.


#9

ingling sa for siden:

Her er den jeg lager, sånn ca.

400 g torsk (kokt)
90 g glutenfri makaroni (kokt)

Hvit saus
40 g melkefri margarin
40 g speltmel eller glutenfritt mel
5 dl havremelk (sikkert godt med litt havrefløte også)
Salt og pepper

Hvis du lager jevningen uten smør og bare bruker "vanlige" ting i stedet for glutenfritt, burde det funke. Jeg strør med glutenfri strøkavring e.l.

Lykke til!


#10

Halkatla sa for siden:

Du kan jo bruke eggerstatning i stedet for egg. Det får du i velassorterte dagligvarebutikker og/eller helsekostbutikker.
1 ts eggerstatnig og 2 ss vann = 1 egg. 1 toppet ts eggerstatning og 1 ss vann = eggehvite. (kan piskes stiv)


#11

ingling sa for siden:

Ja, eggeerstatning funker sikkert fint altså. Jeg bare savner ikke egg så mye akkurat der, men det skal prøves. Bruker eggerstatning i kaker og vafler og pannekaker og sånt, det fungerer kjempefint.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.