Søkt "lilleleos meksikanske rekegryte" "lilleleo rekegryte" og til slutt bare "rekegryte". Endelig et treff. Da finner jeg et innlegg der noen vil modifisere oppskriften til et annet antall personer. Uten å oppgi oppskriften for den har de.
Noen andre spør etter link. En opplyser at den finnes i innlegg nr 142 i Irmas Mattråd.
Jeg søker "mattråd", jeg søker "Irmas mattråd"... FINNER IKKE!
Jeg skal handle snart og vil lage denne noen som kan linke til meg?
Ingredienser:
2 løk
1 grønn paprika (Jeg bruker to)
1 boks sjampinjong i skiver (200g eller mer)
1 ss smør eller margarin
1 ss hvetemel
1 dl chilisaus (Vi bruker Heinz chilisaus og sweet chili)
2 dl husholdningsfløte (bruker 3 dl)
1 ts salt
1 krm hvit-eller svart pepper
1 krm kajennepepper (Bruker mer enn dette, smaker til)
2 1/2 dl langkornet ris
4 ts presset limesaft
300-400 g pillede reker
3 ss appelsinjuice
1 dl vann
1 lime til pynt
1 pose salte nacho-chips
revet ost
1.Skrell og hakk løken. Skyll og
rens paprikaen, og skjær den i
strimler. La soppen renne av.
2.Smelt smør eller margarin i en lav,
vid kjele. Tilsett løk og sjampinjonger.
Fres blandingen i ca 3 min. Dryss mel over,
og rør om. Rør inn paprika, chilisaus,
fløte, salt og krydder.
La retten koke uten lokk i 8-10 min.
3.Kok opp 5 dl vann i en kjele.
Tilsett ris og presset limesaft.
La risen koke til væsken er absorbert
og risen mør, ca 10-15 min.
4.Tilsett reker, appelsinjuice og
vann i retten. Kok opp.
La rekene bli gjennomvarme.
Legg nacho-chips utover et stekebrett
og strø ost over. Gratiner i ovnen i ca 5 min,
ved 150 grader.
5.Legg rekeretten på et serveringsfat
med risen ved siden av.
Pynt med lime og server straks.
(Jeg bruker mer reker, paprika og sjampinjonger enn det som står her)
Ps: Vær litt forsiktig med bruken av kajennepepper.
Jeg skjønner jo at jeg må ta frem tøffetrynet og prøve denne en gang. Skeptikeren syns den høres merkelig ut.. :knegg: Men jeg har tatt feil før, grundig feil. Ref LilleLeos heeeelt fantastiske pizza! :hjerter:
Hvis det er NOE i denne verden som høres merkelig ut, så er det i hvert fall Lilleleo sin pizza. :knegg: Men ja, den er helt fantastisk, så man må ikke være kresen på ting man ikke har smakt bare fordi det høres rart ut. :D
Hun har noen fantastiske pizzasnurrer også. :knegg:
Denne rekegryta har forresten gått meg hus forbi. Kanskje jeg skal kvinne meg opp til å lage den en kveld. Det høres jo unektelig veldig godt ut.
Jeg har ikke oppskriften, men Shamu eller Lilleleo kan sikkert legge den ut. Eller ikke, om du helst vil unngå det. :knegg:
Pizzaen er veldig spesiell. Bunnen er med Jack Daniels-smak, og fyllet består bla. av ananas (må være fersk, ikke fra boks!), kylling og masse, masse cashewnøtter oppå. Når man tror man har altfor mye nøtter på, tar man gjerne litt mer, for vi trodde det var mer enn nok sist men angret da vi satt og spiste. Man MÅ ha nøtter på hver bit man tar i munnen, faktisk. :nemlig:
Denne har vi akkurat spist til middag. Det blir definitivt en gjenganger i Gnuriheimen :nam:
Tusen takk for nydelig oppskrift, Lilleleo :klem:
Vi hadde ikke paprika, så jeg erstattet det med gulrøtter og litt paprikakrydder, og det ble faktisk veldig godt, selv om jeg regner med det blir enda bedre med paprika.
Middag her også i dag, men det var faktisk relativt tilfeldig. Første gang, og tre av fire elsket det. Jeg holdt litt igjen på chili og kayenne, men det var mer enn nok smak likevel. Toåringen er inne i en alt-er-æsj-fase, så han hører jeg ikke på (det er ikke rart det blir æsj når man har maten i munnen i ti minutter før den enten kommer ut eller tvinges ned).
Skal gjentas, allerede førstkommende mandag øyner jeg en glimrende anledning.
LilleLeo!!! Jeg sitter her med strutteskjørt og råsa lipgloss og venter på min aller kjæreste bergenser! :hjerter:
Når kommer du???
Vi vil gjerne bli servert. Til gjengjeld skal du få kaker i lange baner, skumle filmer og uhorvelig mange latterbrøl! :knegg:
Men altså - for å spørre om noe rekegryterelatert. Jeg skjønte ikke helt hvordan det skulle serveres - skulle nachos og ost inn i ovnen, og så skulle innholdet i gryta helles oppå? Eller serveres risen for seg, gryta for seg og nachosene for seg?