Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Irmas mattråd? Lilleleos rekegryte?

#1

Daisy sa for siden:

Nå har jeg lett og lett.

Søkt "lilleleos meksikanske rekegryte" "lilleleo rekegryte" og til slutt bare "rekegryte". Endelig et treff. Da finner jeg et innlegg der noen vil modifisere oppskriften til et annet antall personer. Uten å oppgi oppskriften for den har de.
Noen andre spør etter link. En opplyser at den finnes i innlegg nr 142 i Irmas Mattråd.
Jeg søker "mattråd", jeg søker "Irmas mattråd"... FINNER IKKE!

Jeg skal handle snart og vil lage denne noen som kan linke til meg?


#2

LilleLeo sa for siden:

To sek, så skal jeg se om jeg finner den. ;)


#3

LilleLeo sa for siden:

Meksikansk rekegryte

Forberedelse: 15 min
Koketid: 30 min

Ingredienser:
2 løk
1 grønn paprika (Jeg bruker to)
1 boks sjampinjong i skiver (200g eller mer)
1 ss smør eller margarin
1 ss hvetemel
1 dl chilisaus (Vi bruker Heinz chilisaus og sweet chili)
2 dl husholdningsfløte (bruker 3 dl)
1 ts salt
1 krm hvit-eller svart pepper
1 krm kajennepepper (Bruker mer enn dette, smaker til)
2 1/2 dl langkornet ris
4 ts presset limesaft
300-400 g pillede reker
3 ss appelsinjuice
1 dl vann
1 lime til pynt
1 pose salte nacho-chips
revet ost

1.Skrell og hakk løken. Skyll og
rens paprikaen, og skjær den i
strimler. La soppen renne av.

2.Smelt smør eller margarin i en lav,
vid kjele. Tilsett løk og sjampinjonger.
Fres blandingen i ca 3 min. Dryss mel over,
og rør om. Rør inn paprika, chilisaus,
fløte, salt og krydder.
La retten koke uten lokk i 8-10 min.

3.Kok opp 5 dl vann i en kjele.
Tilsett ris og presset limesaft.
La risen koke til væsken er absorbert
og risen mør, ca 10-15 min.

4.Tilsett reker, appelsinjuice og
vann i retten. Kok opp.
La rekene bli gjennomvarme.
Legg nacho-chips utover et stekebrett
og strø ost over. Gratiner i ovnen i ca 5 min,
ved 150 grader.

5.Legg rekeretten på et serveringsfat
med risen ved siden av.
Pynt med lime og server straks.
(Jeg bruker mer reker, paprika og sjampinjonger enn det som står her)

Ps: Vær litt forsiktig med bruken av kajennepepper.


#4

Daisy sa for siden:

Jeg føler kjærlighet nå, jeg gjør det!
TUSEN TAKK!


#5

Bomull sa for siden:

For å unngå spicy lunger?? :skratte:

Sorry, kunne ikke dy meg ...:o


#6

LilleLeo sa for siden:

Nei, det var ikke derfor. :snurt:


#7

Agurke sa for siden:

Her finner du Irmas kokebok. :værsågod:


#8

Daisy sa for siden:

Abonnementet på denne tråden skal jeg aldri slette :knegg:


#9

Daisy sa for siden:

:knegg: Stemmer det ja, jeg leste noe om en som hadde innhalert cayennepepper, var det deg Lilleleo? :knegg: Huff, håper i såfall du er bedre.


#10

gnuri sa for siden:

Denne skal jeg teste :jupp:


#11

LilleLeo sa for siden:

Det kan ha vært meg ja. Det tok noen dager før luftveissystemet kom seg fra sjokket. :sparke:


#12

Dixie Diner sa for siden:

:knegg:

Jeg bruker forresten fersk sopp, hermetisk smaker jo gummi.


#13

Shamu sa for siden:

Jeg skjønner jo at jeg må ta frem tøffetrynet og prøve denne en gang. Skeptikeren syns den høres merkelig ut.. :knegg: Men jeg har tatt feil før, grundig feil. Ref LilleLeos heeeelt fantastiske pizza! :hjerter:


#14

Dixie Diner sa for siden:

Hvis det er NOE i denne verden som høres merkelig ut, så er det i hvert fall Lilleleo sin pizza. :knegg: Men ja, den er helt fantastisk, så man må ikke være kresen på ting man ikke har smakt bare fordi det høres rart ut. :D


#15

Shamu sa for siden:

Nei, jeg har lært.... :knegg:

Ååå,ååååå... skal vi lage denne en grøsserkveld????? :D


#16

Daisy sa for siden:

Har dere ikke lært av denne tråden? Link til pizzaen! Eller ikke, siden jeg er på lavkarbo.


#17

Marit K sa for siden:

Hun har noen fantastiske pizzasnurrer også. :knegg:
Denne rekegryta har forresten gått meg hus forbi. Kanskje jeg skal kvinne meg opp til å lage den en kveld. Det høres jo unektelig veldig godt ut.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Ja'a! Men da må vi ha noe annet i tillegg siden vi har fullt av kreseræver på laget. :knegg:


#19

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har ikke oppskriften, men Shamu eller Lilleleo kan sikkert legge den ut. Eller ikke, om du helst vil unngå det. :knegg:

Pizzaen er veldig spesiell. Bunnen er med Jack Daniels-smak, og fyllet består bla. av ananas (må være fersk, ikke fra boks!), kylling og masse, masse cashewnøtter oppå. Når man tror man har altfor mye nøtter på, tar man gjerne litt mer, for vi trodde det var mer enn nok sist men angret da vi satt og spiste. Man MÅ ha nøtter på hver bit man tar i munnen, faktisk. :nemlig:


#20

gnuri sa for siden:

Denne har vi akkurat spist til middag. Det blir definitivt en gjenganger i Gnuriheimen :nam:
Tusen takk for nydelig oppskrift, Lilleleo :klem:
Vi hadde ikke paprika, så jeg erstattet det med gulrøtter og litt paprikakrydder, og det ble faktisk veldig godt, selv om jeg regner med det blir enda bedre med paprika.


#21

Palmen sa for siden:

Dette ble middag hos oss i dag også. Lettpåvirket, ja. :nam:


#22

Daisy sa for siden:

Ojoj! Det høres ut som en sånn pizza jeg liker.


#23

Rug sa for siden:

Middag her også i dag, men det var faktisk relativt tilfeldig. Første gang, og tre av fire elsket det. Jeg holdt litt igjen på chili og kayenne, men det var mer enn nok smak likevel. Toåringen er inne i en alt-er-æsj-fase, så han hører jeg ikke på (det er ikke rart det blir æsj når man har maten i munnen i ti minutter før den enten kommer ut eller tvinges ned).

Skal gjentas, allerede førstkommende mandag øyner jeg en glimrende anledning.


#24

Shamu sa for siden:

Hihihi.... Vi kan ha 2-retters... eller 8-retters blir det jo heller med alle kakene, popcornet, smågodtet osv vi alltid bruker å ha.


#25

LilleLeo sa for siden:

Så utrolig kjekt at så mange har laget den! :D Den er fortsatt en storfavoritt her i huset, mannen min blir som en unge hver gang det blir servert.

Shamu: Neste gang jeg kommer på besøk lager jeg rekegryten til dere en kveld og pizza en annen. :highfive:


#26

Dixie Diner sa for siden:

:knegg:

Og når blir det, om jeg tør spørre? Har ikke sett deg på evigheter nå. :dramaqueen:


#27

Shamu sa for siden:

LilleLeo!!! Jeg sitter her med strutteskjørt og råsa lipgloss og venter på min aller kjæreste bergenser! :hjerter:
Når kommer du???
Vi vil gjerne bli servert. Til gjengjeld skal du få kaker i lange baner, skumle filmer og uhorvelig mange latterbrøl! :knegg:


#28

Rug sa for siden:

Men altså - for å spørre om noe rekegryterelatert. Jeg skjønte ikke helt hvordan det skulle serveres - skulle nachos og ost inn i ovnen, og så skulle innholdet i gryta helles oppå? Eller serveres risen for seg, gryta for seg og nachosene for seg?


#29

LilleLeo sa for siden:

Nachos skal ha ost på seg, som så smelter i ovnen. Gryta serveres, med ris og oste-nachos som tilbehør.


#30

LilleLeo sa for siden:

Tja, februar/mars kanskje?

Already looking forward to it. :hjerter:


#31

Rug sa for siden:

Da kjørte vi riktig.


#32

Daisy sa for siden:

Juhu, vi skal ha denne i kveld!


#33

ItsOnlyMe sa for siden:

Aha, da kom jeg over denne!!! Lurer på om den må prøves ( denne også :humre: )

Den er god altså? Likendes av dem fleste? Er den dugendes som mat på venninetreff feks? Til hvor mange pers. er denne oppskriften beregnet?


#34

Interference sa for siden:

Oooh kommer du hit LilleLeo? :hyper: Og skal du lage rekegryten? Skal du være med på grøsserkveld? :hyper:

Og hvor, HVOR er oppskriften på denne pizzaen dere snakker sånn om?


#35

ItsOnlyMe sa for siden:

Deler Lilleleo eller noen andre som har den, pizza-oppskriften også? :D


#36

ItsOnlyMe sa for siden:

Til hvor mange personer regner man rekegryten? ( går det med lake-reker foresten?)
Noen som ikke har likt den? :knegg:


#37

LilleLeo sa for siden:

Lake-reker er fy-fy. :iiik: Det bør være ferske! Denne er til 4 pers sånn ca.


#38

Daisy sa for siden:

Åå jeg tror dette må blir lørdagsmiddagen til helgen!!!


#39

LilleLeo sa for siden:

Ah, FP altså. Der finner man alt man trenger. Jeg har oppskriften i hodet, men greit å ha den skriftlig et sted når andre vil ha oppskriften. :D


#40

Daisy sa for siden:

Denne må vi ha igjen snart!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.