Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på godt grovt brød som ikke skal knas etter heving?

#1

HP sa for siden:

Altså man kjører det i kjøkkenmaskinens eltebolle og har det derfra over i smurte former, for så å heve 1 gang og steke. Noen?


#2

Garbella sa for siden:

Ingers Rugbrød

1300 gr sammalt fin hvete
200 gr fin sammalt rug
200 gr helkorn hvete
75 gr gjær
1 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
litt salt
9 dl kruskakli
1,8 liter vann

Rør alt ihop. Denne deigen blir veldig klissete og løs, så ikke hell den ut på bordet, bare bland den i bollen. Så heves deigen i tre kvarter til en time. Så har man den i formene, jeg har 3 former, og så heves den igjen....i sånn ca. en halvtime.
Stekes i ca. 45 min. på 200 grader.

Brødene blir litt myke inni, litt fuktige, lissom. Og kniven man skjærer med blir klissete. Men det er sånn de skal være. De holder seg bedre og lenger hvis de fryses først.


#3

HP sa for siden:

Takk for oppskrift!

Noen fler som har oppskrifter av typen hell i form, hev, stek?


#4

sannereg sa for siden:

Endelig fant jeg oppskriften på Ingers rugbrød, tusen takk


#5

Benzo sa for siden:

Søk på hellebrød, Mim har lagt ut oppskrift på et knallgodt brød.



#7

sannereg sa for siden:

takk for tipset, jeg prøver det også jeg


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.