Jeg lurer på om det er noen som har en god oppskrift på smørkrem som egner seg som topping til muffins? Jeg har aldri lage smørkrem tidligere, men har fått smake kjøpte muffins med (det jeg antar er) smørkrem på toppen og det var kjempegodt.
Jeg laget dem store den første gangen men jeg tror faktisk det er beregnet på små muffins, for hekkan de ble store og mektige, tror det er bedre med små. Dette er veldig mektige muffins altså. Men det er jo helt valgfritt, egentlig.
Ja, tror barna ville synes det var topp med farget krem på muffinsene. :D
Gutten elsker jo forøvrig mektige saker, øverst på ønskelisten står sukssesterte og den er jo ganske mektig. Ellers elsker han jo den sjokoladekaken med masse melkesjokolade i.
Oh holy - den var god. Farlig god. Jeg skal liksom bare ha en muffins til dessert i dag. (desserten er ennå ikke servert altså :p ) Men bare en - det skal bli meg en prøvelse. :flau:
Åh, så du lagde de allerede? Brukte du små former, eller? Hmm...god altså...jeg tror jeg må lage slike i morgen, det rekker jeg vel fint å gjøre på dagen.
Det blir en god del ja, jeg smurte ganske tykt på hver muffin sist og det ble ganske kvalmende (men godt da). Jeg kommer til å halvere oppskriften og smøre litt mindre på hver muffin neste gang.
Jepp, men for best resultat bruk Tørrleffs eller hva det heter, den hvite og grønne boksen. Ikke det fææle vaniljesukkeret til Freia eller Ica. :grøss:
Om du baker en del så vil jeg virkelig sterkt anbefale å kjøpe ordentlig vaniljeekstrakt, ikke sånne småflasker hvor det står vaniljeessens, men som er vanilin.
Tørrlefs-sukkeret inneholder ekte vanilje, og forskjellen på det og Freia-vaniljesukker er helt enorm, jeg brakk meg da jeg kjøpte en Freia-boks en gang jeg var tom for Tørrlefs og de ikke hadde det inne. Kastet faktisk hele boksen. Helt sprøtt, for før brukte jeg det jo uten å mukke.
Man kan jo lage vaniljeekstrakt selv også, tror noen la ut en oppskrift her en gang, ellers har man denne:
Jeg brukte Toro muffins :flau: :enkel: Og oppskriften på smørkrem herfra. Neste gang skal jeg forsøke med muffinsoppskriften herfra. Smørkremen er såpass mektig at det er lurt å lage små muffins og små former. Det blir fort nok. :sjokk: Meeeen utrolig godt.
Hvor får man kjøpt vaniljeekstrakt i Norge? Jeg lager min egen etter oppskrift fra Nigella. Da bruker jeg brun rom, ikke vodka som det sto i den oppskriften Iset linket til.
Jeg har kjøpt vaniljeekstrakt på en Rimi som førte amerikanske varer tidligere, men de har sluttet nå. Ultra har kanskje men nå forsvinner Ultra Stavanger. :(
Den Nigella-ekstrakten, smaker den mye av rom? Jeg liker litt romsmak i sjokoladekaker, men ellers er jeg veldig skeptisk til rom altså. :kreglå:
Jeg bruker 3 dl rom og 3 vaniljestenger. Det blir utrolig god vaniljesmak av det. Men - flasken med godsakene skal stå å trekke i 4-6 uker før man skal bruke av den. Da når vaniljen å sette mye smak.
Jeg har smakt det, som jeg skrev over her, og det er saker ja. :D Jeg ble sterkt anbefalt det på lavkarboforumet i 2004 da jeg begynte å vanke der, så jeg var og handlet det og brukte den flasken ganske kjapt. Etterpå har jeg ikke fått tak i det, så jeg må lage det selv, men jeg har ikke prøvd.
Men jeg har kjøpt pulver av tørket vaniljestang (Bourbon) i helsekosten. Helt svart pulver. Grisedyrt, bitteliten krukke, men satan for en smak.
Jeg har leita, ikke en gang Ultra har. Nå har jeg bestilt fra englandsreisende og er spent på hvordan smaken på den er i forhold til det jeg lager selv.
Hvis man bruker vaniljeekstrakt, blir vel 1 teskje mye? Må mengde reduseres i forhold til hvor mye vaniljeessens det står i oppskriften? (for det er to forskjellige ting, sant?)
Det er vel fremdeles alkohol i det, så å servere avholdsfolk og unger det, er vel over grensen?
1 ts ekstrakt brukte jeg av min hjemmelagede. Essens er vel også veldig sterkt, det er bare at det er kunstig og ikke smaker like godt som hjemmelaget. Og alkoholmengden er jo forsvinnende liten - det er snakk om 1 ts på stor mengde krem. Jeg varmer den forresten opp når jeg lager den og da forsvinner en del alkohol.
Jeg synes ikke det pulveret smaker noe som helst. :skuffet: Har hatt en boks i et halvår nå, kanskje et år, og har brukt det i ulike ting. Men det smaker ikke noe.
Høø? Du må ha fått et pulver utgått på dato eller noe? For det både lukter og smaker ganske sterkt, det er jo ren oppmalt vaniljestang. Jeg elsker det.
Kanskje JEG har fått et "ødelagt" pulver da, som smaker mer enn de andre krukkene. :knegg: Nei jeg vet ikke, jeg synes i hvert fall den krukka jeg hadde smakte skikkelig intenst.
For meg og mine er det jo helt ok, men her snakker jeg om TOTALavholdsmenesker, som styrer unna Dentinox selv i desperate tannframbruddstider. Da tipper jeg den rosa cupcaken også får stå i fred... :knegg:
Men - da er det bare å varme spriten lenge nok til at alkoholen går ut da. Eller må den koke for at det skal skje? :vetikke: Du kan jo stå over å trekke inn dunsten, så er det ingenting som går til spille. :knegg:
Man må ikke ha brett, men jeg synes det er veldig kjekt.
Jeg har laget disse og smørkremen i kveld. De var sykt gode!!!
SKal sende med en boks med svogeren og svigerinnen min som skal på biltur i morgen. :snilldame: :)
Den smørkremen er virkelig god ja, men om man legger noen ferske jordbær eller noe oppå, så tar det helt av i smaksopplevelse, det funker fantastisk godt med noe friskt!
Med tanke på dette så laget jeg en litt tung sjokoladekake, og delte opp i tre lag og la denne smørkremen mellom hvert lag, og i tillegg dynket jeg lagene og la inn rørte tyttebær. Den blandingen av sjokoladekake, tyttebær og smørkrem var utrolig god altså.
Etter min smak blir hjemmelagd vaniljeekstrakt best med sprit uten smakstilsetninger.
Jeg bruker 3 dl. 60 %, 4 Bourbon vaniljestenger som skrapes lett og has i. Dette godgjør seg en måneds tid.
På dette tidspunktet kan man gjerne slenge i et par-tre ss med god rom, sånn for litt ekstra smak :)
Laget muffinsene og vaniljekremen i dag, og du hellige jul så godt det ble :nam:
Jeg hadde litt for lite melis til halv posjon krem, så den ble litt tynn, men smakte helt fortreffelig. Jeg klarte ikke å bruke opp all kremen av halv posjon, så med hel posjon krem må det da bli avsindige mengder krem ?
Jeg brukte Santa Maria sitt som jeg kjøper i Sverige, og det smakte i allefall glimrende. Brukte en toppet t-skje i røra og det samme i kremen
Albertine, jeg fikk ca. 40 vanlige muffins av oppskriften
Nå står muffins og kake klare på benken. Jeg skal ha dem til barnebursdag i morgen, og lurer da på følgende: De står seg fint til i morgen, sant? Trenger ikke å fryse? Og bør jeg pynte i kveld eller i morgen tidlig? Står de seg fint med pynten på?
Jeg er litt skuffa. Pyntet kaka med hvit smørkrem først, og så blandet jeg ørlite grann rød konditorfarge i for å få råååsa detaljer. Men da skilte hele greia seg, og den renner og alt. Ikke fornøyd!