Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Smørkrem til muffins

#1

Libra sa for siden:

Jeg lurer på om det er noen som har en god oppskrift på smørkrem som egner seg som topping til muffins? Jeg har aldri lage smørkrem tidligere, men har fått smake kjøpte muffins med (det jeg antar er) smørkrem på toppen og det var kjempegodt.



#3

Libra sa for siden:

Tusen takk. Den skal testes til dessert her i dag. Tipper poden blir fornøyd. :nikker:


#4

Ema sa for siden:

Iset: vet du om den oppskriften er beregnet for små muffinsformer eller store?


#5

Dixie Diner sa for siden:

Jeg laget dem store den første gangen men jeg tror faktisk det er beregnet på små muffins, for hekkan de ble store og mektige, tror det er bedre med små. Dette er veldig mektige muffins altså. Men det er jo helt valgfritt, egentlig.


#6

Ema sa for siden:

Ok, jeg har nemlig en ti-åring i morgen som ønsker seg muffins, men kanskje dette blir for mektige saker i ett barneselskap?


#7

Dixie Diner sa for siden:

Ikke om du lager dem små og ikke har 5 kg smørkrem på hver muffin. :D Du kan jo farge smørkremen i forskjellige farger, sånt elsker jo unger.


#8

Ema sa for siden:

Ja, tror barna ville synes det var topp med farget krem på muffinsene. :D

Gutten elsker jo forøvrig mektige saker, øverst på ønskelisten står sukssesterte og den er jo ganske mektig. Ellers elsker han jo den sjokoladekaken med masse melkesjokolade i.


#9

Libra sa for siden:

Oh holy - den var god. Farlig god. Jeg skal liksom bare ha en muffins til dessert i dag. (desserten er ennå ikke servert altså :p ) Men bare en - det skal bli meg en prøvelse. :flau:


#10

Ema sa for siden:

Åh, så du lagde de allerede? Brukte du små former, eller? Hmm...god altså...jeg tror jeg må lage slike i morgen, det rekker jeg vel fint å gjøre på dagen.


#11

Esme sa for siden:

Jeg tenkte å lage denne, men lurer på hvor mye smørkrem blir det av denne oppskriften, det virker som en blir en temmelig stor porsjon?


#12

Nelly Nickers sa for siden:

Kan vaniljeessens erstattes med vaniljesukker?


#13

Dixie Diner sa for siden:

Det blir en god del ja, jeg smurte ganske tykt på hver muffin sist og det ble ganske kvalmende (men godt da). Jeg kommer til å halvere oppskriften og smøre litt mindre på hver muffin neste gang.

Jepp, men for best resultat bruk Tørrleffs eller hva det heter, den hvite og grønne boksen. Ikke det fææle vaniljesukkeret til Freia eller Ica. :grøss:


#14

Esme sa for siden:

Om du baker en del så vil jeg virkelig sterkt anbefale å kjøpe ordentlig vaniljeekstrakt, ikke sånne småflasker hvor det står vaniljeessens, men som er vanilin.

Skikkelig vaniljeekstrakt gir en helt annen smak.


#15

Dixie Diner sa for siden:

Tørrlefs-sukkeret inneholder ekte vanilje, og forskjellen på det og Freia-vaniljesukker er helt enorm, jeg brakk meg da jeg kjøpte en Freia-boks en gang jeg var tom for Tørrlefs og de ikke hadde det inne. Kastet faktisk hele boksen. Helt sprøtt, for før brukte jeg det jo uten å mukke.
Man kan jo lage vaniljeekstrakt selv også, tror noen la ut en oppskrift her en gang, ellers har man denne:

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=33342&highlight=vaniljestang


#16

Libra sa for siden:

Jeg brukte Toro muffins :flau: :enkel: Og oppskriften på smørkrem herfra. Neste gang skal jeg forsøke med muffinsoppskriften herfra. Smørkremen er såpass mektig at det er lurt å lage små muffins og små former. Det blir fort nok. :sjokk: Meeeen utrolig godt.


#17

Libra sa for siden:

Hvor får man kjøpt vaniljeekstrakt i Norge? Jeg lager min egen etter oppskrift fra Nigella. Da bruker jeg brun rom, ikke vodka som det sto i den oppskriften Iset linket til.


#18

Esme sa for siden:

Men den oppskriften så er det bare 4 vaniljestenger på 5 dl, så det kan ikke bli så sterk vaniljesmak.

Om man kjøper sånn liten flaske med ekte vaniljeekstrakt så er den helt svart av vaniljefrø, og det smaker helt enormt.

Iset, du som er så nøye på smaker og lukter, virkelig, du bør prøve det altså.


#19

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har kjøpt vaniljeekstrakt på en Rimi som førte amerikanske varer tidligere, men de har sluttet nå. Ultra har kanskje men nå forsvinner Ultra Stavanger. :(

Den Nigella-ekstrakten, smaker den mye av rom? Jeg liker litt romsmak i sjokoladekaker, men ellers er jeg veldig skeptisk til rom altså. :kreglå:


#20

Esme sa for siden:

Delikatessebutikker har det sikkert. Jeg har kjøpt på ebay jeg. Bourbonvanilje. :hjerter:


#21

Libra sa for siden:

Jeg bruker 3 dl rom og 3 vaniljestenger. Det blir utrolig god vaniljesmak av det. Men - flasken med godsakene skal stå å trekke i 4-6 uker før man skal bruke av den. Da når vaniljen å sette mye smak.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har smakt det, som jeg skrev over her, og det er saker ja. :D Jeg ble sterkt anbefalt det på lavkarboforumet i 2004 da jeg begynte å vanke der, så jeg var og handlet det og brukte den flasken ganske kjapt. Etterpå har jeg ikke fått tak i det, så jeg må lage det selv, men jeg har ikke prøvd.

Men jeg har kjøpt pulver av tørket vaniljestang (Bourbon) i helsekosten. Helt svart pulver. Grisedyrt, bitteliten krukke, men satan for en smak.


#23

Libra sa for siden:

Jeg har leita, ikke en gang Ultra har. Nå har jeg bestilt fra englandsreisende og er spent på hvordan smaken på den er i forhold til det jeg lager selv.


#24

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg må ha det inn med teskje. :flau:

Hvis man bruker vaniljeekstrakt, blir vel 1 teskje mye? Må mengde reduseres i forhold til hvor mye vaniljeessens det står i oppskriften? (for det er to forskjellige ting, sant?)
Det er vel fremdeles alkohol i det, så å servere avholdsfolk og unger det, er vel over grensen?


#25

Libra sa for siden:

1 ts ekstrakt brukte jeg av min hjemmelagede. Essens er vel også veldig sterkt, det er bare at det er kunstig og ikke smaker like godt som hjemmelaget. Og alkoholmengden er jo forsvinnende liten - det er snakk om 1 ts på stor mengde krem. Jeg varmer den forresten opp når jeg lager den og da forsvinner en del alkohol.


#26

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes ikke det pulveret smaker noe som helst. :skuffet: Har hatt en boks i et halvår nå, kanskje et år, og har brukt det i ulike ting. Men det smaker ikke noe.


#27

Dixie Diner sa for siden:

Høø? Du må ha fått et pulver utgått på dato eller noe? For det både lukter og smaker ganske sterkt, det er jo ren oppmalt vaniljestang. Jeg elsker det.


#28

Hyacinth sa for siden:

Nei, det er ganske ferskt.


#29

Dixie Diner sa for siden:

Kanskje JEG har fått et "ødelagt" pulver da, som smaker mer enn de andre krukkene. :knegg: Nei jeg vet ikke, jeg synes i hvert fall den krukka jeg hadde smakte skikkelig intenst.


#30

Nelly Nickers sa for siden:

For meg og mine er det jo helt ok, men her snakker jeg om TOTALavholdsmenesker, som styrer unna Dentinox selv i desperate tannframbruddstider. Da tipper jeg den rosa cupcaken også får stå i fred... :knegg:


#31

Mjau sa for siden:

Må man ha slike brett for å ha muffinsformene i?
Eller går det bra uten?
Tenker på slike cacas-papirformer.
Er det på Jernia de har cacas?


#32

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har brett men bruker dem sjelden, det går helt fint uten.


#33

Libra sa for siden:

Men - da er det bare å varme spriten lenge nok til at alkoholen går ut da. Eller må den koke for at det skal skje? :vetikke: Du kan jo stå over å trekke inn dunsten, så er det ingenting som går til spille. :knegg:

Man må ikke ha brett, men jeg synes det er veldig kjekt.


#34

Mjau sa for siden:

:sukk:

Hører på Iset jeg. :har nok stæsj i kjøkkenskapene:


#35

Mjau sa for siden:

Jeg har laget disse og smørkremen i kveld. De var sykt gode!!!
SKal sende med en boks med svogeren og svigerinnen min som skal på biltur i morgen. :snilldame: :)


#36

Esme sa for siden:

Den smørkremen er virkelig god ja, men om man legger noen ferske jordbær eller noe oppå, så tar det helt av i smaksopplevelse, det funker fantastisk godt med noe friskt!

Med tanke på dette så laget jeg en litt tung sjokoladekake, og delte opp i tre lag og la denne smørkremen mellom hvert lag, og i tillegg dynket jeg lagene og la inn rørte tyttebær. Den blandingen av sjokoladekake, tyttebær og smørkrem var utrolig god altså.


#37

gnuri sa for siden:

Esme- kan du legge link til der du kjøper vaniljeekstrakt på ebay ? Det var så mange treff på det...


#38

Esme sa for siden:

Disse kjøpte jeg av sist www.bakeshop.no Den var veldig god den.


#39

gnuri sa for siden:

Takk :klem:


#40

Serafin sa for siden:

Kan jeg lage disse muffinsene og fryse de?
Og ha på smørkrem når de er tint?


#41

Nextlife sa for siden:

Etter min smak blir hjemmelagd vaniljeekstrakt best med sprit uten smakstilsetninger.
Jeg bruker 3 dl. 60 %, 4 Bourbon vaniljestenger som skrapes lett og has i. Dette godgjør seg en måneds tid.
På dette tidspunktet kan man gjerne slenge i et par-tre ss med god rom, sånn for litt ekstra smak :)


#42

gnuri sa for siden:

Laget muffinsene og vaniljekremen i dag, og du hellige jul så godt det ble :nam:
Jeg hadde litt for lite melis til halv posjon krem, så den ble litt tynn, men smakte helt fortreffelig. Jeg klarte ikke å bruke opp all kremen av halv posjon, så med hel posjon krem må det da bli avsindige mengder krem ?


#43

daffy sa for siden:

Blir det stor forskjell om man bruker vaniljesukker i stedet for ekstrakt?


#44

Dixie Diner sa for siden:

Næsj ikke om man bruker Tørrleffs eller hva det heter. Jeg ville ikke brukt Freia sitt da, det smaker jo kun vanillin. :yækk:


#45

Albertine sa for siden:

Hvor mye vaniljesukker hvis man bytter ut? Og rekker det til 20 muffins og stor kake?


#46

Serafin sa for siden:

Til barneselskap, går det OK å bruke freia sitt?
Jeg tror ikke jeg får tak i noe annet før den tid...


#47

gnuri sa for siden:

Jeg brukte Santa Maria sitt som jeg kjøper i Sverige, og det smakte i allefall glimrende. Brukte en toppet t-skje i røra og det samme i kremen
Albertine, jeg fikk ca. 40 vanlige muffins av oppskriften


#48

Albertine sa for siden:

Nå står muffins og kake klare på benken. Jeg skal ha dem til barnebursdag i morgen, og lurer da på følgende: De står seg fint til i morgen, sant? Trenger ikke å fryse? Og bør jeg pynte i kveld eller i morgen tidlig? Står de seg fint med pynten på?


#49

gnuri sa for siden:

Jeg tror jeg hadde hatt på krem i dag, så blir det ikke så tørt...De jeg laget i går, smaker deilig i dag også, og ser like fine ut i dag som i går


#50

Albertine sa for siden:

Åh, kult. :hyper: :stikker ut for å lage smørkrem:


#51

Serafin sa for siden:

Ah, så jeg kan strengt tatt gjøre ferdig muffinsene torsdag kveld? Og sette de i kjøleskapet til fredag? Eller?

Minsta skal kanskje sette inn dren fredag formiddag og vi skal ha 17 stykker på tre årsdag her klokka fem på fredag.

Noe sier meg det kan bli kaos. :knegg:


#52

Albertine sa for siden:

Jeg er litt skuffa. Pyntet kaka med hvit smørkrem først, og så blandet jeg ørlite grann rød konditorfarge i for å få råååsa detaljer. Men da skilte hele greia seg, og den renner og alt. Ikke fornøyd!


#53

gnuri sa for siden:

å så kjipt, Albertine :trøste:
Jeg hadde konditorfargen i med en gang- kanskje det var det som reddet mine muffinser ?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.