Mesteparten av spisingen består av pølser i parken og timene ute er mange, derfor har jeg kommet fram til at middagen (hvis pølser kan kalles lunsj) er Minestronesuppe med rundstykker til (sunt, godt og enkelt!). Lengre har jeg ikke kommet i planleggingen, men vi bør vel ha en kake av et eller annet slag? Jeg er ikke sikker på om det blir tid til det eller om det blir i det meste laget mtp isspising i parken og at tiden går fort. Hvis vi skal ha kake må den være klar dagen før og ikke trenge mye ordning og tid å få klar. Evt kan vi ha is og kransekake.
Her satser vi på god frokost som vi kan leve lenge på (rundstykker og egg og slikt), og rømmegrøt når vi kommer hjem etter toget.
Det blir god kveldsmat eller pølser til kvelds tror jeg. Ikke no kake. Blir nok med all isen tror jeg.
Hvis værmeldinga fra yr slår til: grillmat på balkongen! :D
Ellers: ikke noe særlig.
Vi har bursdagsbarn dagen etter, så det er litt begrenset hvor mye jeg gidder å bake til to feiringer på rad! For ikke å snakke om hvor mye vi klarer å fortære i løpet av 17. mai, bursdag, barnebursdagsselskap og familieselskap i løpet av èn uke. :humre:
Vi skal ha spekefat, rundstykker, flatbrød, eggerøre, røkelaks, kjøttpålegg, champagne, eplejuice av god kvalitet for oss som ikke kan drikke og kjempegod kaffe med sjokolade til.
Vet ikke hva vi skal spise på 17.mai enda. Enn så lenge er det meldt 10 grader og mørke skyer.. så grilling frister ikke veldig. Kanskje spiser vi ute?
Vi griller hos svigers hver 17. mai. Leker litt med tanken på å invitere hit neste gang, men ikke i år. Vi griller sommerkoteletter og annet kjøtt, sommerkotelettene MÅ jeg ha, det er tradisjon. Ja, og så er det en ufravikelig tradisjon at jeg lager jordbær-bløtkake. Seksåringen er helt vill etter den.
Ja si det!
Vi pleier å være hos min ex og spise lapskaus etter barnetoget, men i år er vi med og arrangerer 17.mai på skolen, og rekker bare såvidt barnetoget før det braker løs.
Jeg må nok bake en bløtkake og lage ferdig noe mat som bare kan varmes i full fart sånn at vi kan spise når vi kommer hjem fra skolen.
Aner ikke. Det kommer an på hvor vi skal. Håper egentlig at vi skal til svigerinnen min. Hun pleier å diske opp med diverse kjøtt på grillen og god salat til.
Rundstykker med masse deilig pålegg til frokost, pølser og betasuppe på skolen og rømmegrøt til kvelds. I og med at det kun er mannen som liker rømmegrøt, har vi alltid noe annet godt i tillegg, enten suppe/pøler/eggerøsre m/laks/pizza e.l
Vi pleide ikke det hjemme, men mormor hadde, og vi var jo innom der. Familietradisjonen var deretter en tur til byen på kvelden, for å kjøpe softis. Det er softisen jeg har tatt med meg videre som tradisjon. Men jeg tror mamma begynte med kake når mormor døde, jeg har ikke feiret 17. mai hjemme på 8-9 år, og da levde mormor. Nå har mamma fått diabetes, men det er mulig hun lager ei kake hun likevel kan spise, basert på sånne sukkererstatninger, jeg vet faktisk ikke.
Mad muff pie og hvit sjokolade-brownies og og og ... :slankedispensasjon 17. og 18.:
mai-frokost-spleiselag med 15-20 stykker om morgenen, så der blir det vel det meste. Middagen har jeg ikke helt bestemt, sånn utenom dessertplanleggingen. Antagelig tapas eller noe spekemat-aktig. Blir fem-seks voksne og fire unger.
Det blir nok gumlet x antall is og pølser på skolen, og mor får nok dekket sitt behov for kaffe og kake på samme sted. Når vi kommer hjem fra arrangementet, og far har kommet hjem fra jobb, blir det rømmegrøt.
På kvelden skal vi på et nytt arrangement hvor også far får dekket kakebehovet, så jeg har ingen planer om å bake annet enn den kaka jeg må ha med på skolen.
Vi skal ha 17.mai lunsj før barnetoget, tror jeg. Sikkert det vanlige; Rundstykker, laks, eggerøre, spekemat, en eller annen pastasalat, noe sånt. :jupp: Pølse, betasuppe, kaker og is etter toget, og om kvelden pleier vi egentlig ikke ha noe spesielt. :mette og utslitte:
Vi har gjerne fersk suppe på 17.mai hvis det er hutrevær. Er det finvær griller vi. Ellers hører bløtkake med jordbær til, kransekake, og en god solid frokost aller først på dagen, med eggerøre og godt pålegg / god drikke.
jeg har veldig lyrt på rømmegrøt, spiser det bare en gang i året, og da er det knallgodt! Men om vi lager det hjemme, eller snille kantinemannen lager det til oss en dag i mai, får vi se på.
Ellers varierer menyen en del etter været, og om vi har gjester. Blir det fint vær, blir det nok grillings på kvelden. En god frokost med rundstykker, egg etc. hører alltid med.
Vi skal ha frokostgjester og da blir det type standard god frokost, med eggerøre og rundstykker og slikt. Og en kake etterpå, og is til barna. Ellers blir det is og pølser som det faller seg utover dagen, om kvelden tenker jeg vi tar oss en pizza og noe potetgull og slanger oss i sofaen.
Jeg har banket gjennom at vi skal ha spekemat og føler meg ganske kjip som ødelegger grilltradisjonen vi har hatt i noen år nå. Men det er hjemme hos oss vi skal være og folk kommer ikke før i 18-tiden. Hvis vi skal rekke å gjøre annet enn å grille før de må hjem og legge unger så er det mye lettere at jeg har alt klart i kjøleskapet og bare bærer det frem på bordet. Ungene tilbys pølser i tillegg siden flere er ganske kresne.
Vi skal ha sodd. Vi får mange gjester og sodd er utrolig enkelt. Har potet, gulerot, purre og flatbrød til. Kaker har vi også, MANGE kaker (kake er inngangsbilletten). Ellers blir det is, gele og potetgull. Gleder meg!
Eg rekner med at me spiser på skulen, og der har dei betasuppa. Pleier ikkje å vera fullt i kaféen der, så da er heilt ok å sitta der og spisa. Ungane får bestemma om dei vil ha pølser eller suppa. Så blir da vel kake seinare (fremdeles på skulen). Ungane er hos far den veka, så min plan er å gå heim, setta meg i sofaen, legga mine hovne bein på bordet, ein 2- liter med is i fanget og ei skei, og sjå barnetoget i reprise....
Vi spiser ofte på resturant på 17 mai:) Ilag med svigermor og svoger:)
Frokost tror jeg aldri vi har spist for barnetoget her har gått kl 10 siste årene. så er bare stå opp kle på seg og kjøre avgårde tilig for å få parkering.
Så bruker vi å være på samf.huset ilag med mamma og pappa,spise litt is,kaker,pølser.
Så til farmoren og farfaren til mann på høflighetsvisitt(står helst over men ofte er vi så tilige at resten av manneslekta kommer når vi drar ;) ) Så hjem for at snoopy tar en siesta.
Og ut å spise middag. Godt,lettvindt og koselig:)
Så kanskje til mormoren og morfaren til mann eller svigermor eller mamma og pappa. alt etter som
Grilling i snøstorm osv gidder vi ikke en gang å prøve på. å fryse i hjel mens man griller er ikke noe gøy
Jeg aner ikke. Fram til jeg kan flytte inn i huset vi skal bo i, bor vi hos mamma og pappa, og mamma har nattevaktshelg den helgen, så kanskje vi går ut og spiser. Vi skal sikkert ut og se på toget, og i idrettshallen etterpå for å spise litt kake og sånn.
Vi lager god fokost/brunsj før toget med godt brød og godt pålegg og på ettermiddagen griller vi og jeg har tenkt å prøve å lage pavlova i år. :ingen baker:
Vi fyker ut døra før kl 7 på morgenen, så frokosten spises på skolen sammen med skolekorps-unger og deres foreldre. Vi er hjemme en tur midt på dagen. Da regner jeg med at det blir spekemat. Deretter er det arrangement på skolen (vi er med og arrangerer) - her blir det nok kake og is. Hvis vi har mer energi igjen, så avslutter vi på en lokal pizzarestaurant sammen med masse naboer.
Lett frokost før barnetoget.Etter barnetoget er det familiearrangement på samfunnshuset og der blir det nok pølser, brus, kaffe og kaker. Utpå dagen spiser vi koldtbord på hotellet der svigermor jobber, og ettermiddagen tilbringes hos mamma og pappa med kaffe og kaker.
Det blir ferdigsmurte lefser fra Rema og evt is, det holder sikkert i lange baner og blir ikke mer jobb enn å ta det ut fra frysen. Perfekt!
(hvis jeg klarer å ikke lage noe selv, da...)
Vi skal ha 17.mai brunch hjemme hos oss, og da blir det spekemat og frukstalat og masse godt.
Vi pleier alltid å grille hos noen gode venner på ettermiddagen, og har ikke latt været stoppe oss de siste 4 årene i hvert fall. :hehehe:
Vi har alltid hele slekta her på den 17. og i år fikk jeg lyst på spekemat, eggerøre, potetsalat, rundstykker/spiralloff og litt salat og jordbær og melon til. OG rømmegrøt(leeenge siden jeg har spist)
Muligens pølser eller karbis til barna.
Og bløtkake med bringebær og banan + karamellpudding. :)
Vi spiser frokost på hotellet sammen med svigerforeldrene, på ettermiddagen blir vi 7 voksne og 10 barn som skal grille her hjemme hos oss. Blir superenkel grillmat, pølser og hamburgere, og deilige kaker.
På dagtid er det lapskaus og åpent hus hos svigermor. Om kvelden blir det grillmat hvis været tillater det, hvis ikke står spekemat og rømmegrøt på menyen.
Jeg skal skrive oppgave på 17. mai, men vi skal grille pølser på dagen, ha vafler til kaffe / dessert og spise god torskemiddag på kvelden. Blir bra, det. :)
Da har jeg menyen klar. Det blir grilling av lammekjøtt og pølser, med diverse tilbehør. Til dessert blir det Daimiskake, mad muff pai og is. Så drikker vi champagne, øl, rødvin og brus. Det blir bra. :nam:
I år blir det lammelår, fløtebakte poteter og grønnsaker. Karamellpudding til dessert. To former er laget i dag, og står til avkjøling nå. Forrett tror jeg ikke det blir i år.
Men både mannen og jeg har kjøpt jordbær i dag. 4 kurver hver for sikkerhetsskyld. :knegg: Så jeg tror jeg baker en bløtekake med jordbærfyll og jordbærpynt. :nemlig:
Vi spiser vel noen brødskiver før vi tusler bort til oppmøtestedet for toget, så blir det pølser, brus, is og kaker på banen. Vi går nok ikke sultne og tørste vil jeg tro.
Vi har tradisjon med lang frokost. I år blir det pai, salat, pæreskinke, eggerøre, røkt ørret og reker. Barna får spyd med småpølser, greske kjøttbboller og nuggets. Ostekake og muffins til dessert. Av drikke blir det champagne, rosévin og ferskpresset eplejuice.
Vi har flaggheising og skolekorps med toggåing i borettslaget kl 0800 med kaffe og kake derpå. Etterpå er det frokost kl 10 med gode venner - da er det alltid koldtbord med masse spekemat, eggerøre, potetsalat, røkelaks og rundstykker. På ettermiddagen er vi alltid ute og spiser, i år har vi booket bord på en restaurant i sentrum.
Jeg tror vi skal ha et slags koldtbord. Jeg har iallefall fått beskjed om å ta med kjøttboller, og siden jeg lager en gresk variant tar jeg også med tzatziki.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.