MissS sa for siden:
Jeg trenger lette tapasoppskrifter som selv jeg kan lage. :jupp:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
MissS sa for siden:
Jeg trenger lette tapasoppskrifter som selv jeg kan lage. :jupp:
LilleLeo sa for siden:
Badondadler. :hjerter:
Lefser med pesto, parmesanost, ruccola og strandaskinke/parmaskine etc. YUM!
MissS sa for siden:
Å, bacondadler... :hjerter: Menne, jeg trenger oppskrifter! :jupp:
LilleLeo sa for siden:
Bacondadler er jo bacon + dadler. Surr bacon rundt og hiv dem i ovnen. Om det er steiner i dadlene må de selvsagt fjernes.
Kjøp lefser (tortillas etc). Smør på grønn pesto, legg på spekeskinke. Riv parmesan oppå skinken, legg på litt ruccola, rull dem sammen og skjær i passende fingermat-biter. Kan være greit med tannpirkere (uten smak :humre: ) i dem for å få dem til å holde sammen.
MissS sa for siden:
Hvor mange grader? Og hvor lenge? :sikle:
Hjertensfryd sa for siden:
Henter litt oppskrifter frå mannen mi si heimeside.
Noen oppskrifter er laget for store mengder, disse kan lett reduseres, del alle mengdene med samme siffer.
Hvitløksreker
Legg rekene i marinade m/ (masse)hvitløk, hvitvin og lime, natten over.
Hell av marinaden.
Bland rekene med grov kuttet issalat, store bitter med paprika, tomatskiver og ringer / halve ringer med rødløk. Tilsett litt marinade og vend den inn slik at ingrediensene er passe innsøyet uten at de bader. Strø salt og hvitpepper etter smak og vend inn.
Spekeskinke og manchego med parmesan
Rull spekeskine skiver rundt biter av manchego ost og sett i en coctail pinne. Legges tett i bakke. Svett oliven olje lett over spekeskinken, riv over parmesan, ha til slutt nykvernet pepper over.
Kjøttboller
5 kg kjøttdeig
3 løk
4 chilli
300 g brød
8 egg
2 dl bbq saus
3 ss fajitas krydder
3 ss taco krydder
2 paprika av hver farge (gul, grønn, rød)
gr.sak kuttes fint alt blandes boller lages 40-50 gram
Stekes på panne eller i varm ovn >200 grader.
Spanskbakte mandelpoteter
Poteter vaskes og deles (hele runde med skall)
Press hvitløk, bland med olivenolje
Helle dette i form og vend inn potetene
Ha på salt og pepper og rull potetene inn i dette
Bakes i ovnen på ca 200 -220 c, til skallet er crispi og poteten al dente
Akevitgravet hval i lefse
Hval graves med akevitt, sukker og salt
½ med sukker og salt, ca 4 cl akevitt pr. kg
legge på kjøl i 48 timer
Lag en tyttebær rømme som smøres på lefsen
Legg på gravet hval, ha på nykvernet pepper
Rull lefsen og skjer opp passe ruller.
Marinert Scampi
Scampi legges i marinade i et døgn
Marinade :
Olje, presset hvitløk, tacokrydder, piffi, gurkemeie, karri og friskkuttet chili
Stekes på grill eller ovn på 190 c i 3-4 min
Lun potetsalat
Surr bacon og løk
Tilsett kremfløte og kok inn / jevne med maisena
Smak til med salt, pepper, kalvekraft og dijonsennep
Kjøl den tykke sausen ned slik at en kan ha i majones uten at den sprekker
Hel den lune sausen over, varme friterte potet båter.
Pestomarinert ruccula
Lag pesto (olivenolje, frisk basilikum, hvitløk, pinnekjerne og parmesan)
Eller kjøp ferdig i butikken.
Kutt rødløk og paprika og bland med ruccula salt
Vend salaten inn med pesto og ha over nykvernet pepper.
Nessie sa for siden:
Min ultimate favoritt (nesten) er asparges, surret i spekeskinke.
MEN.
Jeg koker de ikke.
Jeg smører en ildfast form med olje, surrer spekeskinke rundt apargesen (kutter endene), legger de i den ildfaste formen, pensler de med olje og har på litt pepper.
Så steker man de i ovnen på 200 grader i 10 minutt. Da blir de ikke myke, men sprø og god! :nam:
Che sa for siden:
Jeg har laget rekeceviche i helga - det er kjempeenkelt og veldig godt. (laget ikke potetskivene)
Ellers så MÅ du jo bare ha foccacia (gang opp denne med en halv, så blir den perfekt til stor langpanne)
og Aioli - og saltbakte poteter. (eller: saltkokte poteter er like godt og bedre å lage med tanke på at man ofte skal ha masse i ovnen)
Nessie sa for siden:
Jeg lager enkel "jukse Aioli". :jupp:
Jeg blander sammen rømme, majones, hvitløk, sitron og litt pepper. :jupp:
Litt mer majones enn rømme.
Vianne Rocher sa for siden:
Pollo al ajillo! Kjempelett! Denne oppskriften har jeg fra min svigerinnes spanske bestemor.
Du kan lage i stand kjøttet og marinaden kvelden før da den blir best om den får ligge i marinaden en god stund.
Kjøp en stor kylling (prior f.eks.)
Bruk en stor kniv og skjær kyllingen i passe biter.
Legg kyllingen over i en bolle. Rasp 3 hvitløksfedd og ha det over kyllingen. Peppre og ha over litt lime/sitron (om du vil fuske litt kan du bruke limepepper). Så har du over olivenolje(mye!) og "masserer" inn marinaden i kjøttet. Sett bollen i kjøleskapet og la den stå til dagen etterpå (eller ett par timer om du lager det samme dag som du skal spise det).
Sett ovnen på 200-210 grader.
Ha kyllingen over i en ildfastform, med marinaden (det skal være såpass med olivenolje at den rekker litt opp på kjøttstykkene). Salte kjøttet og stek i 60 minutter.
Som tilbehør til dette pleier vi å ha en enkel potet/tunfisk/erter og caperssalat.
Da trenger du:
En ti-åtte kalde poteter (jeg anbefaler Amandine da de smaker bedre men det er ikke noe must).
En boks erter
En boks tunfisk
Capers etter smak
En pose majones (her kan du selvsagt bruke hjemmelaged majones om du vil!)
En halv boks rømme
Salt og pepper.
Kutt potetene i biter, ha over tunfisk og erter. Hakk capersen og ha de i. Krydre. Ha over den halve boksen med rømme og posen med majones og tataa!
Ferdig tilbehør til kyllingen som smaker rågodt :jupp:
Alïoli kan også passe til kyllingen om du ikke lager potetsalaten :jupp:
For juksealîoli:
Ett glass Hellmans majones
Tre hviløksfedd, raspet.
Cayennepepper (smak til, men vær forsiktig!)
Sitronsaft, smak til.
Salt og vanlig sortpepper (smak til her også og vær forsiktig med saltet).
Og da var den ferdig.
Bauches rekeceviche er forresten kjempegod! Anbefales virkelig mmmm
Luvi sa for siden:
Har laget tapas kun en gang, men denne var enkel og velsmakende:
Wraps som du smører med Snøfrisk og legger på røkalaks. Så ruller du wrapen og skjærer den i små biter/ruller på ca2-3cm per stykk. Kan godt stikke i tannpirkere for at de skal holde fasongen og de blir mer innbydende å forsyne seg av.
Nessie sa for siden:
:jupp:
Den er superenkel.
Den er god med spekeskinke, rødløk, snøfrisk og litt ruccola og.
gnuri sa for siden:
Denne må jeg abbonere på :)
Claire sa for siden:
Verdens beste kjøttboller lager du av en blanding av svinekjøttdeig og vanlig kjøttdeig, ett egg, ca 2 dl parmesan, salt og pepper, 2-3 hvitløksfedd, bladpersille, ca 5 dl loffsmuler. Alt knas sammen. Deigen rulles til små kjøttboller som brunes jevnt før de legges i kyllingbuljong og trekkes noen minutter - deretter inn i stekeovnen hvor du trekker dem videre i kraften. De kan fint lages dagen i forveien. :jupp:
Tuttan sa for siden:
noterer :nikker: :nam:
turi sa for siden:
Men, er det ikke litt vanskelig å beregne til antall mennesker? Vanlig koldtbord har en jo litt i fingrene og veit hvor mye en ca trenger av hver, men her er jeg fullstendig blank kjenne jeg!!
Men, guri så sulten jeg ble! :siklingforegår:
Katta sa for siden:
Litt mozzarella eller parmesan på toppen gjør seg også. slurp
GeekyGirrrl sa for siden:
Del en baguett i små skiver, en klatt brie på, inn i ovnen på 200 grader i fem til ti minnutter. En dæsj honning på og en valnøtt på toppen. Vips en herlig liten snack. :D
Che sa for siden:
Om jukesaioli, så ser jeg ikke poenget...Det er jo innmari enkelt å lage da.
Vianne Rocher sa for siden:
Det er veldig sant! Lett som en plett! Særlig om man har en kjøkkenmaskin.
Nessie sa for siden:
Men jeg synes denne er så gooood! :nam:
MissS sa for siden:
Å, yum! Tusen takk for alle oppskriftene! Keep em coming! Jeg gleeeeder meg til 17. mai! :D
LilleLeo sa for siden:
Ah, dene tråden henter jeg garantert opp igjen nå det nærmer seg utdrikningslag for venninnen min. ;)
Libra sa for siden:
Hvis du i tillegg legger inn strimlet sukkererter blir det enda mye bedre. Det er så godt med litt crunch inne i lefsene.
Parmesanchips er forresten veldig godt tilbehør, du tar enkelt og greit å høvler parmesan - legger hauger med to/tre høvler sammen på et bakepapirkledd stekebrett. Strør på hakkede chaswenøtter. Steker i ovnen i noen minutter på 200 grader. Du ser når de er ferdige - osten flyter ut har fått bittelitt farge. Det er en fordel å lage disse før den dagen du skal ha selskapet. Stekt parmesan har en interessant lukt. :sparke:
Saltkokte poteter anbefaler også jeg. Enkeltpenkelt og veldig godt. :ja:
Che sa for siden:
Jeg bruker bare ballongvisp jeg. Synes det går så det suser - og nesten litt magisk å se eggeplommer og olje bli majo...
Che sa for siden:
hjemmelaga er enda bedre synes nu jej da;) (men altså: Jukesaioli funker fint det og - jeg har laga det av hakket hvitløk på glass og billig majo - det funker IKKE)
Nessie sa for siden:
Det er jo hjemmelaget da! Selv om jeg har andre ingredienser. :snurt:
Jeg har aldri kjøpt ferdig nei. Ei heller hvitløk på glass?! :sjokk:
Alle som har smakt den synes iallefall den er goood :stolt:
MissS sa for siden:
Nå har jeg handlet inn masse godt. :nam:
Hvordan saltkoker jeg potetene? Og hvordan gjør jeg det med bacondadlene?
kokosbolle sa for siden:
Jeg og mannen lagde masse tapas til bursdagsfeiringen min i oktober. Slenger ut noen bilder, så kan jeg legge ut oppskrifter på det du kan tenke deg.
Check it out:
Grillet og flådd paprika med krabbesalat.
Spansk tortilla stekt i ovnen.
Stekte asparges med skinke, pastasalat med kylling, rynkete poteter med havsalt.
Kjøttboller, tomat og hvitløksbrød, allioli, romescosaus og tomat- og paprikasaus.
Brød med tunfisksalat.
Ser noen av bildene har litt merkelig fokus, jeg mistenker at mannen har lekt seg litt meg fokusinnstillingene. :humre:
Isolde sa for siden:
Vi hadde tapas til konfirmasjonen til lillebroren min nettopp:
Mini hamburgere, lagde hjemmelagde hamburgere og kjøpte mini hamburgerbrød fra rema.
Lefser med urteost og røkt ørret. Ikke tortilla med lefser laget på potet på størrelse med tortilla.
Tortilla med krydderost og spekeskinke.
Kjøttboller med hvitløk og Chili.
Våruller med svinekjøttdeig, risnuddler og gulerot. Lages lett mange uker i forveien og fryses.
Mini pizzaer, trykte ut med glass.
Marinerte scampi og tredde på spyd. Brukte ferdig marinade. Veldig enkelt.
Og så hadde vi koldtbord ved siden av.
Konfirmanten er veldig kresen så vi lagde veldig barnevennlig mat.
Ekorn sa for siden:
Paprika-nøttedip
Ingredienser:
4 Hvitløksbåter med skall
1 liten rød chili
4 store søt snackpaprika
100 g. cashewnøtter
2 ss. sitron
olje
litt brødsmuler av loff
1 ts. kummin
litt salt
Kutt paprikaen og chilien på langs og rens vekk frø og frøkapslene og legg de på et stekebrett med skinnsiden opp sammen med hvitløken med skall, pensles godt med olivenolje.
Sett brettet inn i en varm ovn. Grill paprikaen og chilien til skinnet blir sort og "boblete" da er det ferdige. Ta brettet ut av ovnen og avkjøl. Når paprikaen og chilien er avkjølt, ta av skinnet.
Mal nøttene, paprika, chili og hvitløk i en foodprosessor. (Jeg liker den best når nøttene ikke er så finmalte.)
Ha så oppi kummin, sitron og brødsmuler, smak til med salt. Konsistensen kan justeres med litt kokt vann ved behov.
Dippen kan med fordel stå og godgjøre seg i kjøleskap en stund før den skal serveres.
Bulgur
80 g. meierismør
3 dl. bulgur
3-4 ss. tomatpuré
4,5 dl. grønnsaksbuljong.
Smelt smøret og ha oppi bulguren. Dette skal frese litt slik at bulgeren blir litt hvitere. Ha så tomatpuré i grya og rør godt. Ha grønnsaksbuljongen raskt oppi når tomatpureen er blandet godt sammen med bulguren. Kokes i ca 20 min. til bulguren er ferdigkokt.
Dolmader fåes kjøpt hos delikatessebutikker eller på invandrerbutikker. Jeg tror det står "fyllte vinblader" på boksen. Vi bruker å dampe dem varme.
Nessie sa for siden:
Jeg bruker ha saltbakte poteter. Da kjøper jeg små poteter, og så har jeg masse salt i ei langpanne (sånn at det dekker 1/2 potetene), og legger potetene oppi. :jupp:
MissS sa for siden:
Og så? :blond: Vann over? Koke i ovnen? Hvor lenge? :grønn:
MissS sa for siden:
Kokosbolle: Det så nydelig ut!
Nessie sa for siden:
Ikke noe vann.
Inn i ovnen på 200 grader, hvor lenge kommer litt an på størrelsen? Men ca 20-30 min?
Che sa for siden:
Saltkoking er forøvrig halvt om halvt med grovsalt og vann i en kaserolle og koke potetene som vanlig. Det smaker kjempegodt - og er greit når man gjerne bruker ovnen til så mange andre retter når man lager tapas..
MissS sa for siden:
Det tenkte jeg også. De skal serveres varme, eller?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.