Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmelaget coleslaw

#1

Harriet Vane sa for siden:

Jeg så på nærbutikken at den skurken Grillkongen Craig skulle ha atskillige tiere for en pose med strimlet kål og gulrot, samt noe pulver man kunne røre ut i rømme. Ran! Ran, sier jeg! :kjevle:

Gulrot koster ittno, kål koster enda mindre og en halv boks rømme, det står vi i.

Nåvel, dette var nok til middag til fire, som tilbehør, altså:

1/4 kålhode, finstrimlet på mandolin. (Eier du ikke et slikt vidunderlig redskap så skjærer du så tynt du bare klarer med kniv)
2 store gulrøtter grovraspes

1/2 boks rømme i blandes 1 ts sukker, 1 ts eplesidereddik, 1/2 ts salt og litt pepper, samt en dæsj majones. Bland alt sammen sammen, smak til med evt mer syre, sødme, salt eller det som måtte mangle. Ferdig!


#2

Dixie Diner sa for siden:

Det er sånn jeg også lager den, bare med vanlig eddik. Naaam, det er så godt, jeg forspiser meg på det hver sommer. :hjerter:


#3

rajraj sa for siden:

:nam: Nå ble jeg sulten! Jeg pleier å rive litt gul løk oppi også. Da river den litt ekstra.


#4

gnuri sa for siden:

Tusen takk for oppskrift :klemme: Jeg elsker coleslaw og skal garantert lage slik til grillmaten :nam:


#5

Mrs. Longbottom sa for siden:

jupp, coleslaw er fab! Med malteddik i dressingen blir den helt uimotståelig.


#6

Harriet Vane sa for siden:

ja, det er jeg helt enig i, men hadde ikke i hus.

#7

Mrs. Longbottom sa for siden:

Nei, det er ikke den mest tilgjengelige råvaren, vet jeg. Men vanvittig godt, da.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Coleslaw er forresten veldig, veldig godt til Glitters parmesankylling. :nam:
Ferdigkjøpt coleslaw er forresten ikke noe godt. Samme med feks. Tzatziki, mannen kom hjem med et slikt rømmebeger med ferdig Tzatziki, det smaker jo hoppetau. Mye bedre å lage selv, og det tar jo ingen tid heller.


#9

Fibi sa for siden:

Jeg bruker 50/50 rømme og majones. Og bruker sitronsaft i stedet for eddik. Så slenger jeg i litt cayennepepper også, og muligens litt sukker om det trengs. Og hvitløk. :nam: Det er fast tilbehør til kylling og kalkun her i heimen. :jupp:


#10

Mrs. Longbottom sa for siden:

Prøv med malteddik, altså. Og masse grovmalt pepper. :lover store smaksopplevelser:


#11

United sa for siden:

Hvor kjøper du malteddik? Andre anbefalte bruksområder?

Og hvorfor spør jeg om dette? Skal være i mai-spare-tråden, jeg. :o


#12

veobra sa for siden:

Hvor lenge før bruk bør den lages? Bør den stå litt og "sette seg" før man spiser eller kan den spises med en gang?


#13

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg har kjopt det på jacobs i oslo. Man må nok på en stor butikk a la meny, ultra el for å få tak i det. Himmelsk på grovskårne pommes frites med havsalt, eller på ovnsstekte grønnsaker.


#14

United sa for siden:

Åh, jeg har nok snart en sånn. Håpløs når det kommer til mat. :o Sjekker Meny først, det er nærmest. Er dette noe Olivers kan ha?


#15

Dixie Diner sa for siden:

Må sjekke Meny. Høres digg ut!


#16

Rug sa for siden:

Litt Colemans sennepspulver er også godt i, faktisk. Min tidligere kollega, matfantast, mente at den måtte sette seg, lag den gjerne kvelden før.


#17

Mrs. Longbottom sa for siden:

Den må sette seg, ja, eddiken og det får liksom kålen til å falle litt sammen og få en annen konsisten. mmmm

:på vei i butikken for å kjøpe kål:


#18

United sa for siden:

De har ikke på Meny-butikkene her. Ikke på Ica Maxi heller. Kjenner jeg må dra til Centra. I morgen. Steke deilige, store potetbiter og ta malteddik på. :nemlig:


#19

gnuri sa for siden:

Denne spiste vi tll grillingen i går, og den var virkelig kjempegod!!!


#20

Dixie Diner sa for siden:

Løk eller purre glemte jeg å skrive i innlegget mitt, jeg MÅ ha løk eller purre i. Det er ikke like godt uten altså, synes jeg. I dag hadde vi coleslaw til middagen, da hadde jeg revet purre oppi.

Det er faktisk også godt med baconbiter i den, fant oppskrift i kokeboken til Skaldeman. Han har litt av baconfettet oppi dressingen, det er ganske godt (for oss som liker sånt).


#21

gnuri sa for siden:

Iset- det skal jammen sjekkes ut. Har kjøpt boka til Skaldeman, men har kun prøvd den fantastiske sjokolademoussen hans :nam:


#22

Hannamoren sa for siden:

Denne var kjempegod, Madam Mim! Takk for enkel og god oppskrift!!


#23

Elisabet sa for siden:

Denne må testes.


#24

Miss Norway sa for siden:

Ikke gjør som meg og bruk rødkål fordi det er det man har. Uten å forbehandle. :flau:

neonpink coleslaw


#25

Frøy sa for siden:

Denne kunne lages dagen før sant?? (planlegger grillfest)


#26

malou sa for siden:

Takk for oppskrift - skal prøves i kveld! Jeg elsker coleslaw, men har av en eller annen grunn aldri hatt mot til å lage det selv (men har fått i meg i bøtter og spann på Kentucky Fried Chicken)


#27

Honda sa for siden:

Kan man bytte ut rømmen med eks mat yogurt, yogurt naturell?
:tåler ikke rømme:


#28

Mrs. Longbottom sa for siden:

Vi har laget det de siste gangene med bare hjemmelaget majones. Yummi det og.


#29

Frøy sa for siden:

Og hvor lenge kan man ha en slik skål stående i kjøleskapet?


#30

Mrs. Longbottom sa for siden:

hm, det har jammen ikke vært noen issue her i huset. Har aldri opplevd at den har vart i mer enn to dager.


#31

Frøy sa for siden:

Vi griller ofte om sommeren, men det er bare meg og ene ungen som spiser slikt.

Kunne ha tenkt meg å laget en porsjon for en uke eller så og bare ha stående i kjøleskapet. :lat:


#32

Mrs. Longbottom sa for siden:

:)
Vet ikke om det holder seg en hel uke, men det går sikkert bar noen dager.


#33

Harriet Vane sa for siden:

Javisst!

Den holder fint en uke i kjøleskapet, altså. Gulrot og kål er langtidsholdbare saker, majones og rømme likeså.

Den kan lages med bare hjemmelaget majones, og man kan helt sikkert blande med matyoghurt.


#34

Frøy sa for siden:

Takk Mim! :blomma:

Da kan jeg lage å prøve meg frem i dag så jeg får testet dette før den store 6årsdagen neste helg.


#35

Ekorn sa for siden:

Høres godt ut! En sånn mandolin, hvor får man det? Gjerne bilde og link hvis du har det. :)


#36

Harriet Vane sa for siden:

@Ekorn: Her er en flott mandolin med ulike kniver.

Jeg har en slik:


#37

Honda sa for siden:

Og hva er i den?
:liker ikke majones,egentlig: :sær:


#38

Dixie Diner sa for siden:

Jeg må ha meg en sånn mandolin, kjenner jeg. Jeg bruker bare vanlig rivjern nå, det går greit men er litt kjipt egentlig. Den mandolinen så fænsi ut.


#39

Mrs. Longbottom sa for siden:

eggeplommer, malteddik, salt, pepper og olje. smaker helt annerledes enn posemajo, altså.


#40

Harriet Vane sa for siden:

@Iset: HVis du får deg en sånn, kan du lage rødbetechips, feks. Nyyydelig!

@Honda: Her er en grei beskrivelse

Jeg pleier å ta to eggeplommer og ha bittelitt olje som jeg rører inn og så øker jeg på med olje og rører inn mer og mer. Hvis den ikke tykner, kan du bare begynne på nytt med en eggeplomme og spe med det som ikke ble tykt. Plutselig så blander den seg og blir lys og tykk og du kan smaksette med eddik, sennep, løk, hvitløk, chili, salt, pepper og alt mulig.
Jeg pleier alltid å ha i eddik, salt og pepper, resten varierer jeg litt.


#41

Elin sa for siden:

Flott oppskrift! Takk, den skal prøves! Ikke enig i at Craig er en skurk sånn bortsett fra at han bør ligge unna ferdig-salater...


#42

Miss Norway sa for siden:

Eplekaker blir råfænzi med mandolinhøvlede tynne epleskiver i mønster på toppen. :hjerter:


#43

Lhi-My sa for siden:

Kan jeg bruke sommerkål i steden for vanlig hodekål? Har liggende sommerkål i kjøleskapet...


#44

Mrs. Longbottom sa for siden:

Du kan bruke all slags kål. jeg lagde med avoikål og vanlig kål forrige gang, og har og blandet nykål, rødkål og kålrot.


#45

Harriet Vane sa for siden:

det kan du sikkert, blir ikke helt det samme, men sikkert veldig godt.

#46

Mrs. Longbottom sa for siden:

jeg veiver i vei med alle mulige slags kåler, jeg syns det blir bedre om man blander litt.


#47

Mamari sa for siden:

Noen som har noe alternativ forslag til rømme i CS'en siden mannen ikke tåler melkeprodukter? Har så innmari lyst til å lage men ikke bare til meg selv da..


#48

Harriet Vane sa for siden:

Det er vel helt sikkert ok å bruke erstatningsprodukter som melkefri rømme (sour supreme eller streich) eller bare hjemmelaget majones?


#49

Mamari sa for siden:

Hjemmelaget ja - en god ide.Har aldri prøvd før men en gang må være den første. Satt i forgårs og så Jamie O.lage det å tenkte at dette må jeg også få til når han snøvlet frem " easy peasy"...:)


#50

Mamari sa for siden:

(sour supreme eller streich) det har jeg aldri hørt om - finns ikke på den lokale Rema sjappa nei... Kanskje Obs eller Ultra. Får sjekke -det er notert og takk for det tipset også.
:riktig:


#51

veobra sa for siden:

Jeg må bare dra fram denne igjen. Det har blitt en favoritt her i heimen i sommer. Jeg synes faktisk den er hakket bedre nylaget enn etter at den har stått litt. :ja: Jeg tror ikke jeg har kjøpt så mye kål i mitt liv som denne sommeren. :knegg:


#52

nicomama sa for siden:

Jeg er så glad du dyttet den opp. Har kjøpt den hersens rema saken i mangel på noe bedre, men nå kan jeg lage ekte :jippi: I helgen blir det sommerkoteletter med coleslaw.. Eller fisk... eller kylling.. sukk, nå klarer jeg ikke å bestemme meg heller...


#53

AprilRyan sa for siden:

Blir bladene på mandolinen sløve etter en stund? Kan en kvesse de i så fall?


#54

Harriet Vane sa for siden:

Jeg vet ikke. Har ikke hatt min så lenge.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.