Jeg så på nærbutikken at den skurken Grillkongen Craig skulle ha atskillige tiere for en pose med strimlet kål og gulrot, samt noe pulver man kunne røre ut i rømme. Ran! Ran, sier jeg! :kjevle:
Gulrot koster ittno, kål koster enda mindre og en halv boks rømme, det står vi i.
Nåvel, dette var nok til middag til fire, som tilbehør, altså:
1/4 kålhode, finstrimlet på mandolin. (Eier du ikke et slikt vidunderlig redskap så skjærer du så tynt du bare klarer med kniv)
2 store gulrøtter grovraspes
1/2 boks rømme i blandes 1 ts sukker, 1 ts eplesidereddik, 1/2 ts salt og litt pepper, samt en dæsj majones. Bland alt sammen sammen, smak til med evt mer syre, sødme, salt eller det som måtte mangle. Ferdig!
Coleslaw er forresten veldig, veldig godt til Glitters parmesankylling. :nam:
Ferdigkjøpt coleslaw er forresten ikke noe godt. Samme med feks. Tzatziki, mannen kom hjem med et slikt rømmebeger med ferdig Tzatziki, det smaker jo hoppetau. Mye bedre å lage selv, og det tar jo ingen tid heller.
Jeg bruker 50/50 rømme og majones. Og bruker sitronsaft i stedet for eddik. Så slenger jeg i litt cayennepepper også, og muligens litt sukker om det trengs. Og hvitløk. :nam: Det er fast tilbehør til kylling og kalkun her i heimen. :jupp:
Jeg har kjopt det på jacobs i oslo. Man må nok på en stor butikk a la meny, ultra el for å få tak i det. Himmelsk på grovskårne pommes frites med havsalt, eller på ovnsstekte grønnsaker.
De har ikke på Meny-butikkene her. Ikke på Ica Maxi heller. Kjenner jeg må dra til Centra. I morgen. Steke deilige, store potetbiter og ta malteddik på. :nemlig:
Løk eller purre glemte jeg å skrive i innlegget mitt, jeg MÅ ha løk eller purre i. Det er ikke like godt uten altså, synes jeg. I dag hadde vi coleslaw til middagen, da hadde jeg revet purre oppi.
Det er faktisk også godt med baconbiter i den, fant oppskrift i kokeboken til Skaldeman. Han har litt av baconfettet oppi dressingen, det er ganske godt (for oss som liker sånt).
Takk for oppskrift - skal prøves i kveld! Jeg elsker coleslaw, men har av en eller annen grunn aldri hatt mot til å lage det selv (men har fått i meg i bøtter og spann på Kentucky Fried Chicken)
Jeg pleier å ta to eggeplommer og ha bittelitt olje som jeg rører inn og så øker jeg på med olje og rører inn mer og mer. Hvis den ikke tykner, kan du bare begynne på nytt med en eggeplomme og spe med det som ikke ble tykt. Plutselig så blander den seg og blir lys og tykk og du kan smaksette med eddik, sennep, løk, hvitløk, chili, salt, pepper og alt mulig.
Jeg pleier alltid å ha i eddik, salt og pepper, resten varierer jeg litt.
Noen som har noe alternativ forslag til rømme i CS'en siden mannen ikke tåler melkeprodukter? Har så innmari lyst til å lage men ikke bare til meg selv da..
Hjemmelaget ja - en god ide.Har aldri prøvd før men en gang må være den første. Satt i forgårs og så Jamie O.lage det å tenkte at dette må jeg også få til når han snøvlet frem " easy peasy"...:)
(sour supreme eller streich) det har jeg aldri hørt om - finns ikke på den lokale Rema sjappa nei... Kanskje Obs eller Ultra. Får sjekke -det er notert og takk for det tipset også.
:riktig:
Jeg må bare dra fram denne igjen. Det har blitt en favoritt her i heimen i sommer. Jeg synes faktisk den er hakket bedre nylaget enn etter at den har stått litt. :ja: Jeg tror ikke jeg har kjøpt så mye kål i mitt liv som denne sommeren. :knegg:
Jeg er så glad du dyttet den opp. Har kjøpt den hersens rema saken i mangel på noe bedre, men nå kan jeg lage ekte :jippi: I helgen blir det sommerkoteletter med coleslaw.. Eller fisk... eller kylling.. sukk, nå klarer jeg ikke å bestemme meg heller...