Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage] Busker og trær på plenen

#1

Esme sa for siden:

Jeg har noen busker og trær på plenen, og jeg synes ikke det er så lett å holde det pent helt inne ved stammen. Jeg tenker at det kunne være ålreit å ha steinheller rundt og bark eller noe slikt? Hva gjør dere? Noen som har noen tips?


#2

Maverick sa for siden:

Åh, bark og en eller annen småblomstret sak som klatrer oppover stammen, og steinheller rundt og kanskje et biiiiittelite hvitt gjerde, og så kan du tusle rundt med sherry og stor hatt og luke bort et og annet ugress-strå på villspor! Ja! :hyper:


#3

Ole Brumm sa for siden:

Vi hadde et område der vi hadde noen busker, hadde duk og dekkbark rundt buskene. (Nå er det garasje der, men vi har planer om å gjøre nesten det samme med et annet område i hagen.)


#4

Esme sa for siden:

Ja! Noe sånt! :hyper:


#5

Esme sa for siden:

Var det lett å ha skarp og fin kant, eller bør man legge stein i tillegg tror du?


#6

Veronal sa for siden:

Vi har begge deler - noen steder bare gresskant og andre steder en steinkant i flukt med gresset. Begge deler er like enkelt å klippe (så lenge steinkanten er i flukt med gresset) og gresset sprer seg like fort/sakte i begge tilfeller.


#7

scilla sa for siden:

Kan du legge rullestein der? Det har vi og jeg synes det ble fint, men jeg er kanskje over middels glad i fine natur-rullesteiner. :hjerter:


#8

Michelle sa for siden:

Vi har på et vis rundt busker, trær og hekk skjært en kant rundt/langsmed slik at det ikke kommer gress inntil. Lagt ekstra jord rundt. Rundt Rosehagtornen har jeg laget et bed.
I fjor plantet jeg også Klematis som slynger seg oppover i treet. Den blomstrer etter at Hagtornen er avblomstret.

Psst. Klikk på bildet så blir det større.


#9

kokosbolle sa for siden:

Rullestein hørtes kjempefint ut!


#10

Esme sa for siden:

Det så veldig pent ut det dere har gjort, Hillary!

Men jeg tenker at det kanskje er mer lettvint med gresskant eller nedsenkede heller sånn for klippingen sin skyld? Jeg liker lettvint.


#11

Tåtti sa for siden:

Det enkleste er å ikke ha busker og trær. (Sier svigerfar med klippetraktor og maltrakterte bærbusker. :knegg:)


#12

Michelle sa for siden:

'

Ja det mest lettvinte er å skjære bort all gress godt ut fra og rundt treet slik at det blir en fin sirkel. Det har vi som sagt gjort med de andre buskene.
Nedsenkede heller er jo flott da.


#13

Palmen sa for siden:

Vi har en sirkel i gresset rundt treet, som er fylt med bark og antageligvis en duk. Lett å klippe gresset, og enkelt å holde det pent. aC sin måte høres mye finere ut. :elsker:


#14

Ru sa for siden:

Vi har eføy. Den har krøpet utover halve plenen og opp flere av trærne. Enkelte av trærne er kvalt av eføyen.

Anbefales på det sterkeste IKKE. :bidrar:


#15

Kanina sa for siden:

Det både hørtes og så fantastisk ut!

Ellers finnes det en del bunndekkende skyggeplanter som kan egne seg under trær og busker.


#16

ponna sa for siden:

Vi har lagt belegningsstein i ring ca 20 fra stammen på alle trærne våre. Innenfor har vi lagt bark. Dette gjør gressklippejobben praktisk:)
Belegningssteinen har vi lagt nedi jorden, slik at man kan kjøre gressklipperen over steinene og gresset blir pent klipt inntill kanten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.