emm sa for siden:
Jeg skal lage litt tilbehør til grillmat, det er slik at alle som kommer på festen har med egen grillmat, også skal jeg står for tilbehøret. Salat, potetsalat, noe flere forslag til godt tilbehør?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
emm sa for siden:
Jeg skal lage litt tilbehør til grillmat, det er slik at alle som kommer på festen har med egen grillmat, også skal jeg står for tilbehøret. Salat, potetsalat, noe flere forslag til godt tilbehør?
Juste sa for siden:
Dersom du har en tyrkisk grønnsakhandel i nærheten, kjøp tyrkiske chili (ser nesten ut som paprika) og hiv på grillen. Nydelig og ikke for sterkt. Ellers griller jeg marinert sopp, marinert løk og masse andre grønnsaker jeg.
Gerbera sa for siden:
Vi baker potetbåter i ovnen, med litt forskjellige krydder på, tomater gratinert i ovn, hjemmelaget potetsalat, jeg synes ofte det kan være godt med en pastasalat til, brød, grille maiskolber. :nam:
Jeg spiser forresten stort sett bare tilbehør når vi griller, kanskje til nød et kyllingbryst, men holder meg unna kjøttet.
emm sa for siden:
Nå ble jeg sulten, god ide å slenge sopp og løk på grillen, pakker dere inn i folie?
Potetbåter i ovenen skal jeg også lage, vet du ca. hvor lenge og hvor mange grader det skal stå på?
Magnolia sa for siden:
Egen rømmedressing er kjempegodt. 1 boks rømme blandes med 1/2 - 1 pose Tzatzikikrydder fra Maarud (type dipkrydder). (:flau:) Tilsett 1/2 agurk og 1/2 rødløk hakket i småbiter. Krydre med hvitløk, og strø litt provencekrydder på toppen som pynt. Kan lages litt på forhånd, og has stående i kjøleskapet.
Kitty Bastard sa for siden:
Kjøp en liten haug digre champignon. Pensle de godt med olje og godt krydder og grill de hele. :sulten:
United sa for siden:
Skikkelig god dip:
1 beger rømme
1/2 finhakket rødløk
3-4 ss sweet chili-saus
emm sa for siden:
Takk og takk! Nå kan jeg jo brilljere litt!
Retz sa for siden:
Bland olje, salt, søt chilisaus, limesaft, hvitløk og masse fersk basilikum i blender/stavmikser e.l. Veldig fin til å marinere i! Kan også brukes som dressing eller saustilbehør.
mkj sa for siden:
'lun' potetsalat er godt.
Finn en eller annen oppskrift på potetsalat med vinagraitte.
Jeg pleier å ha i masse masse godt.
F.eks.
vårløk
ruccula
isbergsalat (ikke for mye, det skal fortsatt være en potetsalat)
kapers
grønt eple i biter
gulrot i tynne skiver
reddiker
rødløk
paprika
eller hva du nå liker...
Om du velger en såpass omfangsrik salat så bør du øke mengden vinagraitte litt i forhold til mengden poteter.
Ellers så synes jeg du kan ha:
hjemmelaget kryddersmør
hjemmelaget tzatziki
foccacia
tomatsalat
Gerbera sa for siden:
Jeg ber snart meg selv på grillparty hos emm! :nemlig:
DM sa for siden:
Alioli setter jeg pris på å ha når jeg griller.
Jinx sa for siden:
Jeg bruker å steke småpoteter i ovnen på 200 grader i ca 45 minutter og deretter senke til 100 grader i kanskje en halvtime. Krydrer med olivenolje,salt,pepper og rosmarin. Da blir skallet nærmest sprøtt og poteten som bakt potet.Aioli som tilbehør og evt pastasalat.
emm sa for siden:
Velkommen skal du være. :glis:
Juste sa for siden:
Potetsalat med rødkål er nydelig til grillmat og gir en litt anderledes opplevelse enn tradisjonell potetsalat.
Kok poteter og kutt dem i terninger. Trenger ikke nødvendigvis skrelles.
Skjær en rødkål i relativt små biter.
Ta oppi en del finhakkede mynteblader og litt finhakket hvitløk..
Blandes sammen med Creme Fraich/rømme og littegrann dijonsennep til du får den konsistensen du vil ha. Salt og pepper til slutt og voila.
Kan og bør lages litt på forhånd slik at smaken får satt seg skikkelig.
daffy sa for siden:
Coleslawen Madam Mim la ut før i uken står og godgjør seg i kjøleskapet mitt nå. Den skal være tilbehør til grillede kalkunpølser og grillpoteter senere i dag. Det som er igjen av den da. Den ble sinnsykt god!
Poteter damper jeg nesten møre. Lar dampe av seg/ tørke litt før de vendes i en bolle med mix av olivenolje, litt sitron, maldonsalt og pepper. Når de da får litt tid på grillen blir de nydelig oppblåste med perfekt sprø skorpe.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.