Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hermetisk frukt i sukkerlake

#1

Olympia sa for siden:

Det er nok flere år siden jeg sist kjøpte det, men i dag fikk jeg utrolig lyst på det. Hjemme igjen diskuterte jeg med mannen om hvor "sunt" det egentlig er. Han mente at det tross alt var frukt, så det var kanskje litt vitaminer og sunnhet igjen i boksen. Jeg tror at vitaminene og diverse er borte, og at oppholdet i sukkerlake har gjort dette til en veldig usunn dessert. Hvem har rett? De er vel kanskje kokt i tillegg, myke som de er?

Godt er det i hvert fall- med krem på. :fnis:


#2

allium sa for siden:

Her må jeg skrive et svar så jeg kan følge med på svarene du får.

Umiddelbart tenker jeg at det er vel mange hermetiske frukter som ikke er i sukkerlake mer, bare i fruktjuice? Ananas ihvertfall. Men hermetisering innebærer jo oppvarming, og det er vel aldri bra?


#3

Olympia sa for siden:

Den jeg kjøpte er nok verstingen, der står det nemlig "i sukkerlake". Fruktcocktail.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Tror ikke det er så sunt nei, men kremen er iallefall sunn. :knegg:
Nei jeg synes du skal spise det med goood samvittighet så lenge du ikke trykker det i deg hver dag. Det er jo snaddergodt. Guud nå fikk jeg lyst på det selv! Det var standard-dessert hjemme da jeg var liten, husker jeg plukket ut alle de røde bærene, de var MINE!!!


#5

Fluke sa for siden:

Jeg også. :knegg:


#6

DM sa for siden:

Jeg lager fruktcoctailen selv. Kutter opp eple, banan, mandrin, pære, drue og annanas og heller eplejuice over og lar det stå en halvtimes tid i kjøleskapet. Skal jeg lage stor porsjon kjøper jeg Heistad coctail og heller laken av, og har sammen med den ferske frukten og juicen.

Når det gjelder sunnheten (for å svare på spørsmålet), så har du nok gjort noe mye bedre for helsen din med dette enn med en melkesjokolade.


#7

Olympia sa for siden:

Jeg er egentlig lite glad i krem, så det kjøper jeg nesten aldri. Nå hadde vi besøk og serverte pudding, og vi kjøpte litt krem. Da må jeg bruke opp resten, såklart. (Jada, det er en sånn kremsprayflaske). Det går mye i Cappucino om dagen, prøver jo å tømme den flaska. Og derfor kjøpte jeg frukten, fordi jeg husket at det er godt med krem på.

Har overhodet ikke dårlig samvittighet, men lurer på om det i det hele tatt er frukt igjen i denne boksen.


#8

Olympia sa for siden:

Tror du virkelig det?

Jeg pleier å lage fruktsalat som du beskriver her, men akkurat det er litt tidskrevende, og jeg rekker ikke gjøre det på hverdager. I helgene derimot. :)


#9

Dixie Diner sa for siden:

Jaa Heistad har jo coctail uten sukker som smaker som den vanlige coctailen. :)

De har forresten hermetiske fersken også, og annen frukt tror jeg. Og geleer, men de smaker høgg. Bedre å lage selv av Fun light, om man ikke bryr seg om søtstoffene.


#10

DM sa for siden:

:ja: Absolutt. Frukten mister ikke næringen selv om den er kokt, og den har fiber, og kremen har også næringsstoffer. Det er mat. Det er ikke sjokolade. :)

#11

DM sa for siden:

Hermetiske pærer er så godt. Mamma pleide å lage dem selv, og de ble bare så nydelige! :)


#12

Olympia sa for siden:

Hermetiske pærer er veldig godt. Men det er så lett å lage det selv ved å koke den i sukkerlake og litt rødvin. Det får jeg til veldig bra. Jeg er veldig glad i hermetisk fersken (det er yndlingen i hermetikkfamilien), og det får jeg absolutt ikke til på hjemmefronten. Den blir ikke så glatt og delikat. :flau:


#13

Dixie Diner sa for siden:

Desembermamma da, mørk sjokolade som er så sunt. :kjefte:
Hehe neida, skjønner hva du mener og er selvsagt helt enig. Hermetiske pærer er snadder ja. Jeg ønsker meg stooor frukthage!


#14

Olympia sa for siden:

Jeg har forresten kjøpt hermetisk kokosnøtt også. Det har de aldri solgt før, så det måtte jeg prøve. Sukkerlake i denne også. :o


#15

Dixie Diner sa for siden:

Jøss kokosnøtt?? Hvor kjøpte du det?


#16

Olympia sa for siden:

RIMI.


#17

DM sa for siden:

Med rødvin? Det hørtes interessant ut. :)

Hermetisk fersken er ganske godt, men aller best på ostesmørbrød. Skive stekt med fersken og ost oppå toppen slik at det ser ut som speilegg. Nyydelig.


#18

Olympia sa for siden:

Det hørtes supergodt ut. Det skal prøves i morgen!

Ja, pærer kokt i rødvin er fantastisk godt. Passer ypperlig til viltkjøtt eller kalkun.


#19

DM sa for siden:

Til dessert, eller sammen med det?


#20

Olympia sa for siden:

Nei, sammen med det. Til dessert kan du også bruke det, men da må det være sukkerlake tilsatt rødvin. Som hovedrett koker du dem bare i rødvin. Av en eller annen grunn så blir det skikkelig godt sammen med tyttebær.


#21

DM sa for siden:

Tyttebær oppi rødvinen eller ved siden av? :Forvirret:
Og har du brun saus til kalkunen, -og poteter?


#22

Veronal sa for siden:

Er hermetisk kokosnøtt en suksess? :skeptisk:

Ananas, mandarin, fersken og pærer gjør suksess i en hermetikkboks. Mango og rambutan har ikke noe i en hermetikkboks å gjøre. :urk:


#23

Olympia sa for siden:

Nei, tyttebær ved siden av. Det er sikkert derfor jeg forbinder sånne pærer med vilt.

Jeg har ikke saus til kalkunen. :utlending: Bare stuffing av kalkunlever, epler, urter og bacon. Poteter ved siden av, ja.


#24

Olympia sa for siden:

Jeg skal straks benke meg foran Melodi Grand Prix og åpne boksen. Sjekk tråden igjen om en time, for dommen.


#25

DM sa for siden:

Bruker du rødvinslaken fra ferskenen istedet for saus da, eller spiser du det tørt?

#26

Olympia sa for siden:

Spiser det tørt. Det smaker veldig rødvin, og det er ikke brukendes, det hadde blitt som å helle rødvin over noe. Det er jo veldig mye saft fra før.


#27

DM sa for siden:

Ok. Dah gikk jeg tom for spørsmål, så du får gå å kose deg med kokkos og Grand Prix. :D


#28

Ole Brumm sa for siden:

Aner ingenting og hermetikk-desseren, hva står det på pakken da ?
Kos deg med kokosnøtten.


#29

Olympia sa for siden:

Å fy faen. Det var det verste jeg har smakt på lenge. Det var helt mykt, og hadde konsistens av hermetisk fersken. Dessuten smakte det overhodet ikke kokosnøtt. Det smakte faktisk ingenting. Helt jævlig. :spy:


#30

Veronal sa for siden:

:noterer:

Takk, da skal jeg spare min egen gane for hermetisk kokosnøtt. :knegg:


#31

Hempa sa for siden:

Å, nå fikk jeg lyst til å lage mine egne hermetiske pærer. Med stjerneanis, kanel og bittelitt ingefær i sukkerlaken. Også varm sjokoladesaus og krem fra boks.

Åååååå!


#32

Fluke sa for siden:

Denne tråden fikk meg til å sende mannen på butikken for å kjøpe vaniljeis og fruktcoctail. :flau:
Det var veldig godt da. :nam:


#33

Stillongs sa for siden:

Nå fikk jeg lyst til å komme på besøk til deg.

#34

Lenam sa for siden:

Det pleier vi og få servert når vi er i Nederland. :nam:


#35

Harriet Vane sa for siden:

Å, :elsker: bestemor laget hermetiserte pærer på store Norgesglass. Med pisket krem. Mmmmm!

Jeg tror ikke dette er av det verste, Olympia. Innimellom kan det ikke skade.


#36

Filifjonka sa for siden:

Det gjorde moren min også, muligens også bestemor. Og hermetiserte plommer. Jeg husker også det som veldig godt.


#37

Nenne sa for siden:

Jeg er også oppvokst med hjemmehermetiserte pærer. Det var utrolig godt. :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.