Det er nok flere år siden jeg sist kjøpte det, men i dag fikk jeg utrolig lyst på det. Hjemme igjen diskuterte jeg med mannen om hvor "sunt" det egentlig er. Han mente at det tross alt var frukt, så det var kanskje litt vitaminer og sunnhet igjen i boksen. Jeg tror at vitaminene og diverse er borte, og at oppholdet i sukkerlake har gjort dette til en veldig usunn dessert. Hvem har rett? De er vel kanskje kokt i tillegg, myke som de er?
Her må jeg skrive et svar så jeg kan følge med på svarene du får.
Umiddelbart tenker jeg at det er vel mange hermetiske frukter som ikke er i sukkerlake mer, bare i fruktjuice? Ananas ihvertfall. Men hermetisering innebærer jo oppvarming, og det er vel aldri bra?
Tror ikke det er så sunt nei, men kremen er iallefall sunn. :knegg:
Nei jeg synes du skal spise det med goood samvittighet så lenge du ikke trykker det i deg hver dag. Det er jo snaddergodt. Guud nå fikk jeg lyst på det selv! Det var standard-dessert hjemme da jeg var liten, husker jeg plukket ut alle de røde bærene, de var MINE!!!
Jeg lager fruktcoctailen selv. Kutter opp eple, banan, mandrin, pære, drue og annanas og heller eplejuice over og lar det stå en halvtimes tid i kjøleskapet. Skal jeg lage stor porsjon kjøper jeg Heistad coctail og heller laken av, og har sammen med den ferske frukten og juicen.
Når det gjelder sunnheten (for å svare på spørsmålet), så har du nok gjort noe mye bedre for helsen din med dette enn med en melkesjokolade.
Jeg er egentlig lite glad i krem, så det kjøper jeg nesten aldri. Nå hadde vi besøk og serverte pudding, og vi kjøpte litt krem. Da må jeg bruke opp resten, såklart. (Jada, det er en sånn kremsprayflaske). Det går mye i Cappucino om dagen, prøver jo å tømme den flaska. Og derfor kjøpte jeg frukten, fordi jeg husket at det er godt med krem på.
Har overhodet ikke dårlig samvittighet, men lurer på om det i det hele tatt er frukt igjen i denne boksen.
Jeg pleier å lage fruktsalat som du beskriver her, men akkurat det er litt tidskrevende, og jeg rekker ikke gjøre det på hverdager. I helgene derimot. :)
Jaa Heistad har jo coctail uten sukker som smaker som den vanlige coctailen. :)
De har forresten hermetiske fersken også, og annen frukt tror jeg. Og geleer, men de smaker høgg. Bedre å lage selv av Fun light, om man ikke bryr seg om søtstoffene.
:ja: Absolutt. Frukten mister ikke næringen selv om den er kokt, og den har fiber, og kremen har også næringsstoffer. Det er mat. Det er ikke sjokolade. :)
Hermetiske pærer er veldig godt. Men det er så lett å lage det selv ved å koke den i sukkerlake og litt rødvin. Det får jeg til veldig bra. Jeg er veldig glad i hermetisk fersken (det er yndlingen i hermetikkfamilien), og det får jeg absolutt ikke til på hjemmefronten. Den blir ikke så glatt og delikat. :flau:
Desembermamma da, mørk sjokolade som er så sunt. :kjefte:
Hehe neida, skjønner hva du mener og er selvsagt helt enig. Hermetiske pærer er snadder ja. Jeg ønsker meg stooor frukthage!
Hermetisk fersken er ganske godt, men aller best på ostesmørbrød. Skive stekt med fersken og ost oppå toppen slik at det ser ut som speilegg. Nyydelig.
Nei, sammen med det. Til dessert kan du også bruke det, men da må det være sukkerlake tilsatt rødvin. Som hovedrett koker du dem bare i rødvin. Av en eller annen grunn så blir det skikkelig godt sammen med tyttebær.
Å fy faen. Det var det verste jeg har smakt på lenge. Det var helt mykt, og hadde konsistens av hermetisk fersken. Dessuten smakte det overhodet ikke kokosnøtt. Det smakte faktisk ingenting. Helt jævlig. :spy:
Å, nå fikk jeg lyst til å lage mine egne hermetiske pærer. Med stjerneanis, kanel og bittelitt ingefær i sukkerlaken. Også varm sjokoladesaus og krem fra boks.