Kull er knall. Jeg har en luksusmodell fra feks Elkjøp til hundre spenn. Den funker som bare det den - det er jo bare en balje å ha kull i, en rist og that's it.
Kull seier eg. Eg likar å røyka f.eks. ribba på grill (i stedet for å bruka "røyksmak" på flaska) og baka poteter nede i kullet. Har ein fullstendig ordinær kulegrill ute, og ein bøttegrill i bilen. Da tar vel ca. 20- 30 min før grillen er klar, så då er da passe tid til å laga tilbehør. :)
Me skal ha oss kullgrill. Mannen har vist sett seg ut ein på Europris. Er ein fordel viss den er av såpass størrelse at ein kan grille på ein halvdel og la kjøtt ( eller andre ting ) kvile på andre halvdelen. Eller to rister.
Weber har forskjellige versjoner av 47 cm kulegrill. Dette er vel den mest avanserte - det som er i bunnen gjør det enklere å fjerne asken. Andre modeller har bare en liten flate der som gjør det litt grisete å fjerne aske.
Vi hadde forresten kulegrill lenge, men gikk til slutt over til gassgrill. Vi fant ut at vi sjelden gadd å fyre opp grillen bare for et par pølser til ungene - men det kan vi godt gjøre med gassgrillen.
Weber er bra. Valget mellom kull og gass noe annet. Om dere som oftest har god tid eller syns grilling er noe som skal foregå sjelden, er sikkert kull topp. Om dere har lyst på grillmat etter jobben flere ganger i uken selv om dere ikke har god tid, ville jeg ikke vært i tvil - da er gass tingen!
Jeg kunne godt ha tenkt meg begge deler jeg :kravstor: Vi har gassgrill nå og har innsett at det er det beste for oss, vi griller nesten alt i disse sommer månendene og den 30min ekstra det tar med kull har vi ikke tid til.
Jeg kunne tenkt meg kullgrill selv, men med bare én grill så falt valget på gass. Vi har Futur (mod. Trio), som nærmer seg Weber på mange måter, mye grill til en litt mer fornuftig pris. ;)
Vi har en utepeis med mulighet for å grille med kull også da, så sånn sett er jo alle behov tilfredsstilt, men det er en annen historie ...
Vi sverger til Weber. Mannen vil ikke ha gass så vi har kull. Har bare en liten søt en nå, men har tenkt å kjøpe en større Weber. Evt har vi tenkt litt på en sånn tønnesak med lokk. Men det blir vel neppe Weber.
Kull! Og Weber er ikke oppskrytt. For å slippe kjemikaliesmak og for å få rødglødende kull fort som fy så kjøper dere en slik grillskorstein i samme slengen. Sleng kullet oppi, fyr på briketten (eller litt papir) under når den står på rista i bunn, og etter ganske kort tid har dere gjennomvarmt kull.