Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan skriver man høvding(e)sete?

#1

Myrsnipa sa for siden:

Høvdingesete eller høvdingsete? (med eller uten e?)

Vil bare ha kvalifiserte svar, takk. Er en smuuule viktig at det blir rett, skjønner dere. :knegg:



#3

Bluen sa for siden:

Høvdingsete uten e i fugen gir ca. tre ganger så mange treff på Google som høvdingesete (3000 mot 1000). Min magefølelse sier at det trolig er valgfritt, slik jeg tror det har blitt for sammensetninger med flyktning, et ord som jo er bygd opp på samme måte. Formene med e i fugen klinger litt mer alderdommelig (noe som kanskje ikke er en ulempe når det er snakk om høvdinger :humre: ).

Her fant jeg noe som tyder på at det være uten e i fugen (og at Flyktningerådet staver navnet sitt feil :eek: ). Det kan se ut til at teksten er basert på en av Finn Erik Vinjes bøker med skriveregler. Konklusjonen må være at skal du være sikker på at det ikke er feil, skriver du høvdingsete.


#4

Bluen sa for siden:

OK, jeg lar det forrige svaret mitt stå og avslører min magefølelses uvitenhet, men alt tyder på at formene med -e i fugen er feilstavinger. Her (klikk på den øverste linken i feilmeldingen) er en side under Språkrådet hvor vikinge- og flyktninge- oppføres som feil i nynorsk, så da er det kanskje nærliggende å tro at det samme gjelder for bokmål.


#5

Harriet Vane sa for siden:

Uten e- i midten. :kvalifisert middelalderviter: Det er sikkert valgfritt, men uten e- i midten ser finest ut.


#6

Myrsnipa sa for siden:

Takk folkens. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.